|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Perfumerie Douglas we Wrocławiu
Mam pytanie do Wizażanek z Wrocławia- którą z perfumerii sieci Douglas polecacie? A może znacie jakąś szczególnie miłą konsultantkę. Chodzi o dostępność próbek, kompetencje etc. Arkady,Galeria,Pasaż,Magn olia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Perfumerie Douglas we Wrocławiu
Zdecydowanie polecam Galerię Dominikańską, Panie sa szalenie miłe i zawsze mi dobrze doradzą, jak mają próbki to dają albo robia do słoiczków jak nie mają to mnie przepraszają 10 razy. Oczywiście zalezy na kogo trafisz, ale i tak jeśli chodzi o obsługę to sephora im do pięt nie dorasta. Mam tam swoją ulubioną Panią co prawda jakośnie zawsze mogę na nią trafić, ale jaki kilka razy poprosisz o radę to pewnie też sobie jakąś konsultantkę wybierzesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziwne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wiesz ja tam chodzę już bardzo długo i rotacja personelu w tym miejscu jest ogromna, wiekszość tych "bab" jak to je nazywasz, już tam nie pracuje od dawna. Teraz od kiedy otwarły się nowe galeriie to jest tam zupełnie inna ekipa, pozatym też zależy na kogo trafisz, kilka dziewczyn jest naprawdę przemiłych, reszta też jest miła, ale pewnie mogą mieć gorszy dzień ja się zawsze trzymam tych samych osób (tak długo jak tam pracują, jak się zwolnią czy idą do innej galerii to sobie upatrzę jakąś inną Panią), dostaję zawsze całą masę próbek i jeszcze mnie ostatnio na jakieś bezpłatne zabiegi zapraszły tylko termin mi nie pasował. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja też bardzo lubię Douglasa w Dominikańskiej, mnie tam nigdy nic przykrego nie spotkało. Obojętnie czy kupuję coś drogiego, taniego czy nic, zawsze panie są dla mnie miłe, zawsze dostaję próbki i starają się mi pomóc, chociaż tam często jest sporo zamieszania, chyba z racji tego że to tak blisko rynku i dużo ludzi przychodzi tam sobie zwyczajnie pospacerować i pomarudzić, ale Panie czasami naprawdę potrafią świetnie obsłużyć mimo, że w miedzyczasie 5 innych klientek o coś pyta nie zwracajac uwagi na to że konsultantka rozmawia już z kimś innym. Właśnie ostatnio miałam taka sytuację. Stoję i rozmawiam z dziewczyną o produktach do demakijażu, ą tu przychodzi takie babsko i wtrąca się w połowie zdania rozkazującym tonem, żeby konsultantka jej pokazał gdzie jest dior czy cos tam innego
![]() Dlatego polecam tą perfumerie każdemu. Co do blondynki w krótkich włosach to ja tam takiej nie widziałam, przynajmniej jeśli chodzi o konsultantki douglasa bo wiem, że sa też dziewczyny z innych marek, ale one nie noszą niebieskich bluzek. Bardzo fajna jest taka dziewczyna która makijaż doradza długie ciemne włosy, troche pulchna i jeszcze szczególnie miła jest taka brunetka w krótkich włosach zawsze ładnie pomalowana (szczególnie usta) i uśmiechnięta, inne dziewczyny też są miłe ale te jakoś najbardziej kojarzę i lubię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No rzeczywiście, życzę dziewczynom z douglasa, żebyś robiła zakupy w sephorze!! A żadnej blondynki w krótkich włosach już tam od dawna niewidziałam, a jestem tam często. Widać, że wcale nie odwiedzasz tego miejsca, więc jak się możesz obiektywnie wypowiadac?? ojjej, że raz może rok temu ktoś był dla Ciebie niemiły to zaraz trzeba pojechać całego douglasa. Biedulka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Cóż- dziękuję ze wyrażenie swoich opini, jednakże nie otrzymałam odpowiedzi na swoje pytanie- Panie ciągle debatują nad Galerią Dominikańską- a to przecież nie jedyne miejsce gdzie jest Douglas. Ja osobiście nie lubię robić zakupów w "dominikańskim" Douglasie- obsługa niemiła, próbek mało, sprzedawczynie niekompetentne, często spotkałam się z brakiem kultury osobistej ze strony właśnie owych Pan. A jakby nie było- za to się im płaci. To one są dla klienta, nie klient dla nich.Próbki również są dla klientów- to polityka marketingowa firm kosmetycznych. przykre, że Panie zdają sie o tym zapominać. Ale- na szczęście są filie w innych centrach i nie musimy już fundować sobie watpliwych przyjemnosci zakupów w Galerii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
tak jak juz napisalam, jesli chodzi o douglasa to sugeruję tego w pasazu grunwaldzkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje, że w każdej perfumerii Dauglas trafią się fajne konsultantki. To, że raz trafiłyśmy nie oznacza, że te panie są okropne, może miały gorszy dzień, albo były zmęczone. Troszkę zrozumienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, zgadzam się, że każdy ma zły dzień. Ale tym Panią płacą za to, aby były miłe i pomocne. To ich praca. Ich obowiązek. To tak samo, gdybym ja warczała na moich pracowników i klientów, bo mam zły dzień. Odmówiła przyjścia na zebranie z pracownikami, spotkanie z klientem zignorowała. To moja praca i nie ważne czy mam dobry czy zły dzień- muszę być kompetentna i wywiązywać się ze swoich obowiązków. Tak samo z Paniami konsultantkami- choć ich praca jest zupełnie inna. Ale zasady są te same- dajemy coś od siebie, nie traktujemy ludzi tak jakbyśmy robiły im łaske. To dzieki klientom własnie te Panie odbieraja pensje- przeciez maja prowizje od sprzedazy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jeszcze gdyby w tamtej konkretnej perfumerii byłby to przypadek jednostkowy, to jakos moglabym pomyslec "ok, miała zły dzien, kazdemu się zdarza". jednakże tam notorycznie spotykałam się z nieuprzejmym zachowaniem, więc wnioski wyciągnełam jakie wyciągnełam. zdaje sobie sprawę, że w handlu zdarzają się nadużycia pracodawców względem ekspedientów (np. supermarkety). jednakże cóż... nie ma zawodów idealnych. informatycy w prywatnych firmach też muszą zostawać po godzinach, często do późnych godzin nocnych. znam az za dobrze takie przypadki. w innym, równoległym wątku pojawił się argument że panie ekspedientki w douglasie muszą stać 8 godzin i znosić upierdliwych klientów. cóż... w większosci zawodów obowiązuje 40-godzinny tydzien pracy. i nikt nigdy nie powiedział, że praca to ma być rozrywka... natomiast panie konsultantki w perfumeriach niejako zależą od klientów. dlatego tym bardziej nie rozumiem, kiedy są nieprzyjemne. nie wszystkie oczywiście! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w magnolii jest przesympatyczna pani Beata - z-ca kierownika generalnie w Douglasie nie ma problemow z dostepnoscia probek (w przeciwienstwie do Sephory!) pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Perfumerie Douglas we Wrocławiu
Wczoraj robiłam zakupy w Douglasie w Pasażu Grunwaldzkim. Byłam bardzo mile zaskoczona
![]() ![]() ![]() Byłam również w Sephorze w nowym centrum- Futura Park. Wybór bardzo mały, wielu produktów nie mają. Ale nie było tak źle- Pani tłumaczyła, że to nowy punkt i nie ma jeszcze całego towaru. Kupiłam kilka drobiazgów i dostałam dwie dość duże próbki perfum- Diesel i Estee Lauder. Edytowane przez rambo Czas edycji: 2008-03-16 o 11:02 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.