Perfumerie Douglas we Wrocławiu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-26, 21:48   #1
Paulina121
Raczkowanie

Perfumerie Douglas we Wrocławiu

Mam pytanie do Wizażanek z Wrocławia- którą z perfumerii sieci Douglas polecacie? A może znacie jakąś szczególnie miłą konsultantkę. Chodzi o dostępność próbek, kompetencje etc. Arkady,Galeria,Pasaż,Magn olia?
Paulina121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-08, 22:03   #2
kallaa
Przyczajenie

Dot.: Perfumerie Douglas we Wrocławiu

Zdecydowanie polecam Galerię Dominikańską, Panie sa szalenie miłe i zawsze mi dobrze doradzą, jak mają próbki to dają albo robia do słoiczków jak nie mają to mnie przepraszają 10 razy. Oczywiście zalezy na kogo trafisz, ale i tak jeśli chodzi o obsługę to sephora im do pięt nie dorasta. Mam tam swoją ulubioną Panią co prawda jakośnie zawsze mogę na nią trafić, ale jaki kilka razy poprosisz o radę to pewnie też sobie jakąś konsultantkę wybierzesz.
kallaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-08, 23:00   #3
drei
Rozeznanie

GG do drei

Cytat:
Napisane przez kallaa Pokaż wiadomość
Zdecydowanie polecam Galerię Dominikańską, Panie sa szalenie miłe i zawsze mi dobrze doradzą, jak mają próbki to dają albo robia do słoiczków jak nie mają to mnie przepraszają 10 razy. Oczywiście zalezy na kogo trafisz, ale i tak jeśli chodzi o obsługę to sephora im do pięt nie dorasta. Mam tam swoją ulubioną Panią co prawda jakośnie zawsze mogę na nią trafić, ale jaki kilka razy poprosisz o radę to pewnie też sobie jakąś konsultantkę wybierzesz.

dziwne bo ja wlasnie nienawidze douglasa w dominikanskiej. moim zdaniem okropne te baby tam są, za przeproszeniem... przez nie dłuuuuuuuugo długo omijałam douglasa. aż w końcu przemogłam się i poszłam w pasazu grunwaldzkim. i tam bardzo miło mnie obsłużono i obdarowano masą próbek
drei jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-08, 23:53   #4
kallaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez drei Pokaż wiadomość
dziwne bo ja wlasnie nienawidze douglasa w dominikanskiej. moim zdaniem okropne te baby tam są, za przeproszeniem... przez nie dłuuuuuuuugo długo omijałam douglasa. aż w końcu przemogłam się i poszłam w pasazu grunwaldzkim. i tam bardzo miło mnie obsłużono i obdarowano masą próbek

Wiesz ja tam chodzę już bardzo długo i rotacja personelu w tym miejscu jest ogromna, wiekszość tych "bab" jak to je nazywasz, już tam nie pracuje od dawna. Teraz od kiedy otwarły się nowe galeriie to jest tam zupełnie inna ekipa, pozatym też zależy na kogo trafisz, kilka dziewczyn jest naprawdę przemiłych, reszta też jest miła, ale pewnie mogą mieć gorszy dzień ja się zawsze trzymam tych samych osób (tak długo jak tam pracują, jak się zwolnią czy idą do innej galerii to sobie upatrzę jakąś inną Panią), dostaję zawsze całą masę próbek i jeszcze mnie ostatnio na jakieś bezpłatne zabiegi zapraszły tylko termin mi nie pasował.
Stary 2008-03-09, 10:14   #5
drei
Rozeznanie

GG do drei

Cytat:
Napisane przez kallaa Pokaż wiadomość
Wiesz ja tam chodzę już bardzo długo i rotacja personelu w tym miejscu jest ogromna, wiekszość tych "bab" jak to je nazywasz, już tam nie pracuje od dawna. Teraz od kiedy otwarły się nowe galeriie to jest tam zupełnie inna ekipa, pozatym też zależy na kogo trafisz, kilka dziewczyn jest naprawdę przemiłych, reszta też jest miła, ale pewnie mogą mieć gorszy dzień ja się zawsze trzymam tych samych osób (tak długo jak tam pracują, jak się zwolnią czy idą do innej galerii to sobie upatrzę jakąś inną Panią), dostaję zawsze całą masę próbek i jeszcze mnie ostatnio na jakieś bezpłatne zabiegi zapraszły tylko termin mi nie pasował.
nie jest tak ze w ogole tam nie chodzilam bo pewne marki sa dostepne tylko w douglasie a sephorze nie, wiec poki nie było innych galerii, bywalam co jakis czas w douglasie na placu dominikanskim. i za kazdym razem to samo, a wiele konsultantek widuje zawsze tych samych i w moim odczuciu są bardzo antypatyczne. szczegolnie taka blondynka w krótkich włosach. zresztą już się na nią skarzylam w innym wątku, kiedy to w bardzo niemiły sposób odmówiła mi skorzystania ze zniżki jaka mi przysługiwała, musiałam się bardzo namęczyć i nadenerwować aby wyegzekwować to co moje. a próbek uświadczyłam tam bardzo bardzo niewiele, podczas gdy w sephorze w g. dominikanskiej dają je bardzo chętnie i dużo.
Stary 2008-03-09, 11:45   #6
elf1
Przyczajenie

Ja też bardzo lubię Douglasa w Dominikańskiej, mnie tam nigdy nic przykrego nie spotkało. Obojętnie czy kupuję coś drogiego, taniego czy nic, zawsze panie są dla mnie miłe, zawsze dostaję próbki i starają się mi pomóc, chociaż tam często jest sporo zamieszania, chyba z racji tego że to tak blisko rynku i dużo ludzi przychodzi tam sobie zwyczajnie pospacerować i pomarudzić, ale Panie czasami naprawdę potrafią świetnie obsłużyć mimo, że w miedzyczasie 5 innych klientek o coś pyta nie zwracajac uwagi na to że konsultantka rozmawia już z kimś innym. Właśnie ostatnio miałam taka sytuację. Stoję i rozmawiam z dziewczyną o produktach do demakijażu, ą tu przychodzi takie babsko i wtrąca się w połowie zdania rozkazującym tonem, żeby konsultantka jej pokazał gdzie jest dior czy cos tam innego No ludzie hallo. Wystarczy się troche porozglądać po sklepie, a nie komuś przerywać rozmowę. Napis dior jest tak wielki, że ślepy by chyba zauważył. Pani wskazała grzecznie gdzie jest dior, po czym wróciła do rozmowy ze mną i jeszcze mnie przeprosiła za tą sytuację. Normalnie szok!! Więc ja akurat nie dam złego słowa powiedzieć o tej perfumerii. Co do próbek to zawsze dają, a wiem, że nie zawsze mają, kiedyś kupowałam naprawdę jakiś drobiazg Pani szukała próbek, ale nie mogła znaleźć żadnego damskiego zapachu ani nic do mojej cery, nawet poszła na zaplecze mi coś poszukać, a kiedy nic nie znalazła zaproponowała, że zrobi próbkę z testera, albo da mi coś z meskich próbek lub do dojżałej cery jeśli mi się to przyda, zeby komuś dać. Naprawde jest tam super oczywiście nie zawsze, aż tak miło, jak opisałam bo to były akurat wyjątkowo miłe sytuacje, ale nie wymagam, żeby konsultantka biegała po sklepie i szukała dla mnie próbek, jak za mną w kolejce trzy inne osoby czekają.
Dlatego polecam tą perfumerie każdemu.
Co do blondynki w krótkich włosach to ja tam takiej nie widziałam, przynajmniej jeśli chodzi o konsultantki douglasa bo wiem, że sa też dziewczyny z innych marek, ale one nie noszą niebieskich bluzek.
Bardzo fajna jest taka dziewczyna która makijaż doradza długie ciemne włosy, troche pulchna i jeszcze szczególnie miła jest taka brunetka w krótkich włosach zawsze ładnie pomalowana (szczególnie usta) i uśmiechnięta, inne dziewczyny też są miłe ale te jakoś najbardziej kojarzę i lubię.
elf1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 17:28   #7
kallaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez drei Pokaż wiadomość
nie jest tak ze w ogole tam nie chodzilam bo pewne marki sa dostepne tylko w douglasie a sephorze nie, wiec poki nie było innych galerii, bywalam co jakis czas w douglasie na placu dominikanskim. i za kazdym razem to samo, a wiele konsultantek widuje zawsze tych samych i w moim odczuciu są bardzo antypatyczne. szczegolnie taka blondynka w krótkich włosach. zresztą już się na nią skarzylam w innym wątku, kiedy to w bardzo niemiły sposób odmówiła mi skorzystania ze zniżki jaka mi przysługiwała, musiałam się bardzo namęczyć i nadenerwować aby wyegzekwować to co moje. a próbek uświadczyłam tam bardzo bardzo niewiele, podczas gdy w sephorze w g. dominikanskiej dają je bardzo chętnie i dużo.

No rzeczywiście, życzę dziewczynom z douglasa, żebyś robiła zakupy w sephorze!! A żadnej blondynki w krótkich włosach już tam od dawna niewidziałam, a jestem tam często. Widać, że wcale nie odwiedzasz tego miejsca, więc jak się możesz obiektywnie wypowiadac?? ojjej, że raz może rok temu ktoś był dla Ciebie niemiły to zaraz trzeba pojechać całego douglasa. Biedulka!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-11, 21:29   #8
Paulina121
Raczkowanie

Cóż- dziękuję ze wyrażenie swoich opini, jednakże nie otrzymałam odpowiedzi na swoje pytanie- Panie ciągle debatują nad Galerią Dominikańską- a to przecież nie jedyne miejsce gdzie jest Douglas. Ja osobiście nie lubię robić zakupów w "dominikańskim" Douglasie- obsługa niemiła, próbek mało, sprzedawczynie niekompetentne, często spotkałam się z brakiem kultury osobistej ze strony właśnie owych Pan. A jakby nie było- za to się im płaci. To one są dla klienta, nie klient dla nich.Próbki również są dla klientów- to polityka marketingowa firm kosmetycznych. przykre, że Panie zdają sie o tym zapominać. Ale- na szczęście są filie w innych centrach i nie musimy już fundować sobie watpliwych przyjemnosci zakupów w Galerii.
Stary 2008-03-12, 14:35   #9
drei
Rozeznanie

GG do drei

tak jak juz napisalam, jesli chodzi o douglasa to sugeruję tego w pasazu grunwaldzkim bylam obslugiwana przez b. miłą panią z dlugimi blond włosami, ktora dala mi do zakupu stosunkowo duzo próbek. niestety tylko na temat tych dwoch oddziałów sieci douglas (dominikanska i grunwaldzki) jestem w stanie sie wypowiedziec
Stary 2008-03-12, 15:07   #10
moya07
Zakorzenienie

Mi się wydaje, że w każdej perfumerii Dauglas trafią się fajne konsultantki. To, że raz trafiłyśmy nie oznacza, że te panie są okropne, może miały gorszy dzień, albo były zmęczone. Troszkę zrozumienia
moya07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 16:54   #11
Paulina121
Raczkowanie

Oczywiście, zgadzam się, że każdy ma zły dzień. Ale tym Panią płacą za to, aby były miłe i pomocne. To ich praca. Ich obowiązek. To tak samo, gdybym ja warczała na moich pracowników i klientów, bo mam zły dzień. Odmówiła przyjścia na zebranie z pracownikami, spotkanie z klientem zignorowała. To moja praca i nie ważne czy mam dobry czy zły dzień- muszę być kompetentna i wywiązywać się ze swoich obowiązków. Tak samo z Paniami konsultantkami- choć ich praca jest zupełnie inna. Ale zasady są te same- dajemy coś od siebie, nie traktujemy ludzi tak jakbyśmy robiły im łaske. To dzieki klientom własnie te Panie odbieraja pensje- przeciez maja prowizje od sprzedazy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-12, 17:40   #12
drei
Rozeznanie

GG do drei

Cytat:
Napisane przez Paulina121 Pokaż wiadomość
Oczywiście, zgadzam się, że każdy ma zły dzień. Ale tym Panią płacą za to, aby były miłe i pomocne. To ich praca. Ich obowiązek. To tak samo, gdybym ja warczała na moich pracowników i klientów, bo mam zły dzień. Odmówiła przyjścia na zebranie z pracownikami, spotkanie z klientem zignorowała. To moja praca i nie ważne czy mam dobry czy zły dzień- muszę być kompetentna i wywiązywać się ze swoich obowiązków. Tak samo z Paniami konsultantkami- choć ich praca jest zupełnie inna. Ale zasady są te same- dajemy coś od siebie, nie traktujemy ludzi tak jakbyśmy robiły im łaske. To dzieki klientom własnie te Panie odbieraja pensje- przeciez maja prowizje od sprzedazy.
podpisuję się wszystkimi łapkami
jeszcze gdyby w tamtej konkretnej perfumerii byłby to przypadek jednostkowy, to jakos moglabym pomyslec "ok, miała zły dzien, kazdemu się zdarza". jednakże tam notorycznie spotykałam się z nieuprzejmym zachowaniem, więc wnioski wyciągnełam jakie wyciągnełam.
zdaje sobie sprawę, że w handlu zdarzają się nadużycia pracodawców względem ekspedientów (np. supermarkety). jednakże cóż... nie ma zawodów idealnych. informatycy w prywatnych firmach też muszą zostawać po godzinach, często do późnych godzin nocnych. znam az za dobrze takie przypadki. w innym, równoległym wątku pojawił się argument że panie ekspedientki w douglasie muszą stać 8 godzin i znosić upierdliwych klientów. cóż... w większosci zawodów obowiązuje 40-godzinny tydzien pracy. i nikt nigdy nie powiedział, że praca to ma być rozrywka... natomiast panie konsultantki w perfumeriach niejako zależą od klientów. dlatego tym bardziej nie rozumiem, kiedy są nieprzyjemne.
nie wszystkie oczywiście!
Stary 2008-03-13, 11:29   #13
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina121 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Wizażanek z Wrocławia- którą z perfumerii sieci Douglas polecacie? A może znacie jakąś szczególnie miłą konsultantkę. Chodzi o dostępność próbek, kompetencje etc. Arkady,Galeria,Pasaż,Magn olia?
mam wrazenie, ze konsultantki co jakis czas zmieniaja salon...
w magnolii jest przesympatyczna pani Beata - z-ca kierownika

generalnie w Douglasie nie ma problemow z dostepnoscia probek (w przeciwienstwie do Sephory!)

pozdrawiam
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-16, 10:47   #14
Paulina121
Raczkowanie

Perfumerie Douglas we Wrocławiu

Wczoraj robiłam zakupy w Douglasie w Pasażu Grunwaldzkim. Byłam bardzo mile zaskoczona Najpierw Pani doradziła mi świetną odżywkę do paznokci i wybrała odpowiedni pilniczek. Potem wybierałysmy tusz Collistara. Kiedy już zdecydowałam się na odpowiedni Pani otworzyła szufladę i wyjęła przedostatni bodajże zestaw promocyjny- w cenie tuszu otrzymałam jeszcze czarną kredkę i ładną srebrną kosmetyczkę. Po podejsciu do kasy (rachunek na ok. 130zł, a więc niewysoki) okazało się że nie mogą mi zaproponować zadnych próbek, gdyż w szufladzie są tylko takie dla dojrzałych Pań. Konsultantka pobiegła na zaplecze i przyniosła trzy wysokopółkowe miniatury(tubeczki w ładnych opakowaniach) odpowiednio- balsamu do ciała, żelu do mycia twarzy i koncentratu do włosów) oraz najnowszy tusz Estee Lauder. Rzeczywiście- Pasaż Grunwaldzki to pełna klasa. Nawet ochroniarze się uśmiechają

Byłam również w Sephorze w nowym centrum- Futura Park. Wybór bardzo mały, wielu produktów nie mają. Ale nie było tak źle- Pani tłumaczyła, że to nowy punkt i nie ma jeszcze całego towaru. Kupiłam kilka drobiazgów i dostałam dwie dość duże próbki perfum- Diesel i Estee Lauder.

Edytowane przez rambo
Czas edycji: 2008-03-16 o 11:02 Powód: post pod postem
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości