|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Szczeniak z wadą serca
Mam pięciotygodniowego szczeniaka, któremu wczoraj weterynarz wykrył wadę serca. Niestety szczegółową diagnostykę robią tylko w kilku ośrodkach w Polsce. Na podstawie tych badań będzie można stwierdzić czy wada jest operacyjna czy nie. W przypadku, gdy jest koszt operacji wynosi ok. 2tys.pln. Nie stać mnie na to
![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: szczeniak z wadą serca
nie słyszałam o niczym takim na mojej uczelni (predzej by szczeniaka na sekcje wzięli, ehh)
zrób pieskowi badania, będziesz wiedziała, na czym stoisz. Jeśli cię nie stac, to trudno, piesek będzie z toba tak długo, jak jego serduszko wytrzyma, nie ma innej możliwosci. Są fundacje, zbierające pieniadze na leczenie chorych zwierząt, moze przy pomocy ludzi dobrej woli uzbierasz brakującą sumę, powodzenia i głowa do góry! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ojeejciu. jaki biedny piesek. ależ drogia ta operacja. musialabyś pogrzebać w intrenecie są fundcje które pomagją psom w tragicznych wypadkach. alb czesto sie spotyka nabory do prgr tv w ktorych operacja przebiega na oczach widza. trzeba poszperać.
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Wyobraźcie sobie, pojechałam zdesperowana w piątek na echo serca do Warszawy i okazało się, że szczeniaczek żadnej wady serca nie ma!!
![]() ![]() A ja już myślałam o tym skąd wykombinować pieniądze na tą operację..
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
hurra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Bardzo się cieszę.
![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ulżyło mi.
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
dobrze, że się lekarze pomylili. Może ten myślał, że zarobi. Ehhh Ale u mnie w mieście jest piesek taki maluteńki, śliczniutki bardzo i jak był szczeniaczkiem to właśnie właścicielka mówiła, że ma wadę serduszka i niewiadomo jak długo będzie żył. Miałam wtedy poprzedniego pieska. Mój został uśpiony z powodu padaczki, a Grahamek żyje nadal. Jak byłam na spacerze z moim teraźniejszym psem , to nie mogłam uwierzyć, że to on. Więc może psy też potrafią żyć z wadą serca??
Każdy dzień ma swój aromat /Melchior Wańkowicz/ "..Bo ja przez Ciebie nawet nie wiem jak żyć, sto lat niech chociaż minie, nim spotkam Cię znów, proszę Cię, zostaw juz..." https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247773 propozycje na wypady z naszymi psiakami, zapraszam do wpisów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
To wszystko zależy od rodzaju wady. Jednak warto byłoby wiedzieć jaką ten piesek ma wadę, bo wtedy można byłoby określić jakie ma rokowanie no i ewentualnie wspomóc go lekami. Lekarze też powiedzieliby co może robić, a czego należy unikać. Niestety w przypadku wady serca pies może funkcjonować świetnie po czym nagle umrzeć ( tzw.nagły zgon sercowy).
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ciesze sie bardzo ze maluszek jest zdrowy
![]() ( az mi lezki poplynely po policzkach )
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
może wstawisz jakieś zdjęcie szczeniaka ?? ;-)
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze dwie fotki są robione bodajże w 2 tygodniu życia szczeniaczków, a pozostałe 2 to Shaggy jak miał 5 tygodni. Teraz już ma 7,5 ale nie robiłam mu jeszcze fotek, strzelę mu może sesję w weekend
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
jakie słodkie efffff... <3<3<3 !!
zacałowałabym ich mokre noski na śmierć ! dziękujęę za zdjątka ^^ bardzo mnie ucieszyły ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ale śmieszny misiek!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
moja psina nie miala tyle szczescia co twoj. chodzilam regularnie z nim do weta, weterynarz twierdzil ze piesek ma sie bardzo dobre, jest zdrowy i zadbany. po wizycie, gdy mial robiony zastrzk na te wszystkie choroby, to bylo chyba tydzien po wizycie, poszlam z nim na dwor by sobie pobiegal, jak z nim wyszlam tak juz nie wrocilam, moja psina naprawdopodobniej mala zawal, bieg po patyk i nie dobiegl, po prostu padl na ziemie i przestal oddychac a mial wtedy tylko 16 miesiecy. nadal gdy o nim mysle jest mi bardzo smutno, bo gdybym wiedziala ze jest chory moglabym mu jakos pomoc i zyl by dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.