|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
spodnie dla bardzo szczuplej
Witam, mam problem ze znalezieniem dla siebie spodni. Mimo ze mam 22 lata jestem bardzo drobna i przewaznie we wszystkich sklepach spodnie sa na mnie za duze
Znacie moze jakies marki, gdzie dostalabym spodnie dla siebie. Oto moje wymiary: pas-60-61cm, biodra-83-84cm. Jesli chodzi o wzrost to mam 160cm, ale nie chodzi mi raczej o dlugosc bo nogawki zawsze mozna skrocic Aha, od razu mowie ze sklepy dzieciece raczej odpadaja, bo w takich przewaznie nie ma fajnych spodni Pozdrawiam cieplutko |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: spodnie dla bardzo szczuplej
Ja też jestem szczupła i drobna
Spodnie dżinsy kupuje marki Jukon, Cross, Levis albo Wrangler, a inne tzn jakieś bardziej eleganckie to często w Orsey'u
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja polecam Bershkę (jest tylko w Katowicach) znajdziesz tam spodnie w rozmiarze 32...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
No ja na razie to tylko wlasnie w orsay'u znalazlam spodnie dla siebie. Niestety we wlanglerze nie maja
a chcialam sobie wlasnie kupic teraz jakies fajne jeansy, a takich w orsay'u raczej nie maja (mam wlasnie 2 pary jeansow z orsay'a, ktore sa dopasowane ale nosze je tylko ze wzgledu wlasnie na rozmiar a nie na ich wyglad ) Apali, no niestety ja mieszkam troche daleko od Katowic, szkoda ![]() Przejde sie moze jeszcze do Levisa, bo Crossa i Jukona (o tej marce pierwszy raz slysze) tez u mnie w miescie nie ma. Chyba przejade sie do Poznania. Dzieki dziewczyny |
|
|
|
|
#5 | |
|
KWC
|
Cytat:
Oj, tak, do Levis'a koniecznie. Tam mają naprawdę ekstremalne rozmiarówki |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Kurde, zaraz sie zalamie
wlasnie sie dowiedzialam ze levisa tez u mnie w miescie nie ma. Co to za dziura z tej Piły no i co ja biedna teraz poczne (na razie do Poznania sie nie wybieram )
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
A w Levisie są takie rozmiwrówki...?
Aha, Mckabi, w Vero Modzie są także spodenki dla drobnych osób Bynajmniej tak mi się zdaało, bo sama się po ni wybieram
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Byłam w Poznaniu w Levi'sie i Americanosie i nic nie znalazłam. Trochę już załamana weszłam do Big stara i pierwsze co rzuciło mi się w oczy zaraz przy wejściu to spodnie rozmiaru 25
Od razu wzięłam je z półki i zakochałam się w ich kolorze (dokładnie takie jak chciałam). Ale oczywiście byłam przekonana że będą za duże. Ekspedientka dała mi jeszcze jedne tego samego rozmiaru (już nie takie ładne) i poszłam przymierzyć. Najpierw założyłam te brzydsze i nie było tak źle, no ewentualnie mogłam je kupić, bo tylko troszkę wisiały. Potem przymierzyłam te drugie i poprostu nie mogłam uwierzyć, że tak ciasno weszły. Patrzę w lustro a one jakby idealnie uszyte na mnie Ekspedientka nie wiedziała co powiedzieć jak zaczęłam wydawać z siebie okrzyki zachwytu ![]() Od razu do kasy i kupiłam Także zapraszam wszystkie "chudzinki" do Big stara Pozdrawiam |
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, więc chyba tak nie do końca wszystkie chudzinki... A ja po prostu chciałabym raz nie musieć zakładać paska do spodni... EDIT: zapomniałam dopisać, że w Vero mam to samo.... Wiecie może jaka firma jest w stanie zaoferować mi spodenki?? (moje wymiary: (talia;biodra)=(57; 77,5)) PS: Przepraszam, że podpinam się pod wątek ale jakoś tak odruchowo
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
A zaglądałaś może do Orsaya? Tam mają przeważnie małe rozmiary.
Przykro mi, że nie dostałaś na siebie spodenek w BS ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
orsey'owa 32 też troszkę wisi... ale dziękuję za dobre słowo
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Pas: 68
Biodra: 80 Czy w BS znalazłyby się jakieś spodenki dla mnie? Mckabi, czy mogłabys cos więce powiedzieć o tych spodniach, a może masz fotekę (swoją lub z internetu), bylabym baaardzo wdzięczna
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy próbowałyście popatrzeć w ofrecie Zary.Tam też mają często niewielkie spodenki
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do zdjęcia- jak tylko zrobię, od razu wkleję Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Oto one:
Załącznik 365700
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Śliczne! naprawdę. czegoś takiego szukałam xD a można wiedzieć ile tak mniej więcej kosztowały?
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
Super że Ci się podobają
A kosztowały prawie 200 zl, hmm 180 chyba Jakoś tak Pozdrawiam |
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
A dziekuje, dziekuje
![]() Jak tylko będę na mieście, wstąpie do BS, bo szału dostanę z tym spodniami, kupić dla mnie dzinsy to święto xD A te mi sie bardzo spodobały
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze kupowala spodnie w Big Starze (no nie tanie, ale wiadomo ze nie kupowala nie wiadomo ile...) i przewaznie na targowiskach.
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Jestem w budowie podobna do ciebie
19 lat, 158 cm wzrostu i troszeczke jestem szczuplejsza w bioderkach. Znajduje na siebie spodnie, ale musze sie nałazic i namierzyc w wielu sklepach. Orginalnych spodni nie kupuje
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
mam podobne wymiary i zawsze spodnie zwezam przerabiam i skracam u krawcowe
bo nic na mnie nie pasuje.A co do Zary to to 34 oczywiscie wisi, chyba ze w dziale młodzieżowym (nie mylic z dzieciecym) ale tamte dzinsy powalaja cena czasem uda misie cos znalezc ale to zadkosc.ostatnio upolowalam 25 w VIlla w Łodzi na piotrkoweskiej.sa prawei dobre mckabi ile kosztowały te bigstary? |
|
|
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
Haa..! ja tez z Piły jestem
..no i kupiłam kiedys tez w Big starze..spodnie chyba rozm.28 :P ..no ..i fajno lezą ..alej uz za małe trochu
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
prawie 200zł, nie pamiętam dokładnie ale chyba 180
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety ja nie kupuję w naszym mieście spodni, bo przeważnie nie mają mojego rozmiaru Te BS akurat kupiłam w Poznaniu Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam ten sam problem tyle ze ja mam w biodrach 78 wiec jeszcze gorzej![]() no ale jakos sobie radze życze powodzenia
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
To ciesz się, że jesteś z W-wy a nie z Piły
W moim mieście nic byś nie znalazła Pozdrawiam wszystkie szczypiorki |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
A ja korzystając z wątku mam pytanie ;> czy zna ktoś rozmiarówki spodni dżinsowych w ZARZE? byłam ostatnio i spodobały mi się bardzie jedne, ale z powodu braku czasu, nie zadazyłam ich przymierzyc
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
witam
kontynuuje watek bo jestem na etapie szukania psodni, tzn zanim zaczne szukac chce spytac czy moze ktos szuply i wysoki ostatnio kupowal spodnie i moze cos poradzic???chodzi mi o rozmiar 29/34.... nio o potrzebuje konkretnej firmy, konkretnego modelu, bo nienawidze sie denerwowac i szukac, poddaje sie w koncu,moze ktos znalazl spodnie ktore dobrze leza (nie wyszczuplaja) i nie naleza do biodrowek...??? prosze o pomoc!!! |
|
|
|
|
#30 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

Znacie moze jakies marki, gdzie dostalabym spodnie dla siebie. Oto moje wymiary: pas-60-61cm, biodra-83-84cm. Jesli chodzi o wzrost to mam 160cm, ale nie chodzi mi raczej o dlugosc bo nogawki zawsze mozna skrocic
Aha, od razu mowie ze sklepy dzieciece raczej odpadaja, bo w takich przewaznie nie ma fajnych spodni 

Spodnie dżinsy kupuje marki Jukon, Cross, Levis albo Wrangler, a inne tzn jakieś bardziej eleganckie to często w Orsey'u
wlasnie sie dowiedzialam ze levisa tez u mnie w miescie nie ma. Co to za dziura z tej Piły no