|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
czy odzywka wysusza ?
czesc , czy niedokładne zmycie odzywki moze spowodowac wysuszenie włosow? albo czy pozostawienie odzywki lub maski na cała noc nie przyniesie odwrotnego skutku? chodzi mi np o odzywke altera ktosa ma na drugim miejscu w składnie alkohol,
prosze o wypowiadanie sie. ![]()
![]() |
#2 |
Kuźnia inspiracji
|
Dot.: czy odzywka wysusza ?
Ja bym raczej nie eksperymentowała z trzymaniem odżywki/maski dłużej, niż jest to zalecane. Możesz właśnie przez to uzyskać odwrotny skutek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
no własnie na noc bym nie zostawiła ale czasem zeby włosy lepiej sie rozczesywały to nie spłukuje jej tak dokładnie i boje sie ze tym zaszkodze włosom
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że o wiele lepszym rozwiązaniem jest używanie odżywki bez spłukiwania.
![]() To, co jest do spłukiwania, należy spłukać do końca z włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jako odżywkę b/s stosowałam różową odżywkę Artiste z keratyną- w tym wydaniu sprawowała się ona u mnie dużo lepiej, niż jako odzywka d/s. Ale zawsze nakładałam wcześniej odżywkę lub maskę do spłukania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Używałam rozchwalnonego WAXA niestety wysuszył moje włosy. Tak czytałam ne niektórych super działa na innych nie. U mnie opłakany efekt :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Niestety każda z nas ma inne włosy i co innego im służy. Mimo wielu wskazówek, idealny plan pielęgnacji trzeba stworzyć metodą prób i błędów i nie poddawać się przy niepowodzeniach...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jeśli będziesz za długo trzymać odżywkę bez spłukania jej to niepotrzebnie obciążysz włosy i szybciej się przetłuszczą.
![]()
Zapuszczam włosy : ![]() ![]() mierzę pasmo kontrolne . Edytowane przez Katherinee_ Czas edycji: 2012-05-19 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Jeśli twoje włosy są cienkie i delikatne, to alkohol może powodować wysuszanie. Myślę, że pozostawianie maski na całą noc też potrafi wysuszyć, ale myślę, że są to rzadko spotykane przypadki
![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast nakładanie odżywki na całą noc (jakiejkolwiek) to zły pomysł, co najwyżej doprowadzi do pozatykania mieszków włosowych i zatłuszczenia włosów (oczywiście nie mam tu na myśli nakładania olejów o to inna sprawa)
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Moze lepiej dawaj ja przed myciem na pare h. Ja mam taka metode: mieszam prosta odzywke z olejami i trzymam ok 2 h na glowie a pozniej myje normalnie, wlosy mam po tym super, odzywione i gladziutkie
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.