|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Nie dostałam okresu :(( help
Hej ostatnią miesiączkę dostałam 22.03 i własnie wtedy musiałam odstawić tabletki antykoncepcyjne .w tym miesiącu pare razy współżyłam oczywiście z zabezpieczeniem , dziś jest już 30 dzień cyklu a okres nie nadchodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nie dostałam okresu :(( help
być może z powodu ostawianie tabletek... a skoro jest 30 dzień cyklu i juz powinnaś dostac okres to już możesz zrobic test.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mysle ze to przez odstawienie tebletek.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
normalna sprawa - rozregulowanie się cyklu po odstawieniu tabletek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Też myślę, że test już spokojnie możesz zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Jak liczymy cykl po odstawieniu pigułek ?
Jak długo zachowane jest działanie antykoncepcyjne ostatniego opakowania tabletek ? 21 +7, 21+7, 21+ 7, ... Ostatnie opakowanie, ostatnie 7 dni - czerwone antykoncepcja działa jeszcze czy już nie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;11960477]Jak liczymy cykl po odstawieniu pigułek ?
Jak długo zachowane jest działanie antykoncepcyjne ostatniego opakowania tabletek ? 21 +7, 21+7, 21+ 7, ... Ostatnie opakowanie, ostatnie 7 dni - czerwone antykoncepcja działa jeszcze czy już nie ?[/quote] jeśli nie zaczniesz nowego opakowania to przerwa staje się niebezpieczna i stosunki, szczególnie te w ostatnich dniach teoretycznej przerwy, mogą zakończyć się ciążą czyli najlepiej napisać: bezpieczna jesteś tylko do ostatniej tabletki z opakowania w tym przypadku cała przerwa jest niezabezpieczona teoretycznie, jednak wiadomo, że gdy kochamy się np jej pierwszego dnia, później mamy krwawienie, to plemniki zdążą wyginąć do ewentualnej owulacji spowodowanej nie rozpoczęciem kolejnego opakowania aha, a cykl zawsze liczymy od pierwszego dnia miesiączki, tutaj - krwawienia z odstawienia Edytowane przez wdowa_po_leninie Czas edycji: 2009-04-20 o 13:09 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;11960477]Jak liczymy cykl po odstawieniu pigułek ?
Jak długo zachowane jest działanie antykoncepcyjne ostatniego opakowania tabletek ? 21 +7, 21+7, 21+ 7, ... Ostatnie opakowanie, ostatnie 7 dni - czerwone antykoncepcja działa jeszcze czy już nie ?[/quote] Działanie anty jest dopóki tabsy bierzesz. Teoretycznie tego 7go dnia przerwy jeszcze jesteś bezpieczna, ale... organizm dnia 8-go dostaje sygnał, że zaszła zmiana i robi co chce w pierwszym cyklu, więc w praktyce może nastąpić zaraz burza hormonalna i nawet kilka owulacji jedna po drugiej, więc dla spokoju i pewności te 7 dni po ostatnim opakowaniu należy już traktować jak potencjalnie płodne. Cytat:
Test możesz zrobić już, jeśli chcesz mieć pewność. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Hej, dziewczyny!
Nie chcę za bardzo odbijać od tematu, ale mam problem dot. okresu właśnie. Tyle tylko, że mam 15 lat i nigdy nie współżyłam. Okres mam od stycznia 2007 i dotąd był bardzo regularny, jednak od marca dosłownie zapadł się pod ziemię! Od lutego, zaczełam tzw."dietę". Nie wiem nawet czy można to tak nazwać, bo odżywiałam się normalnie, ograniczyłam jedynie słodycze, nie jadłam kolacji i pościłam po 18. Do tego doszły ćwiczenia na Gazelle itd. Na dodatek tak w zasadzie, nie byłam w tym konsekwentna, bo diety trzymałam się przez 5 dni w tyg. , natomiast w sobotę i niedzielę znowu żarłam co popadnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
'Zapadł się pod ziemię' od marca 2009, nie od marca 2007, taak?
![]() A teraz serio-mamy kwiecień, czyli minęło może troszke ponad miesiac. Miesiaczkujesz 2 lata, okres ma prawo być nieregularny. Do tego dochodzi dietka, mogła miec wpływ na to. Myslę, że na razie ze spokojem, jesli w maju nadal go nie będzie wybierz się do lekarza. ![]()
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Witam, wiem że po odstawieniu tabletek anty jest możliwość zaniku miesiączki... a czy jest to możliwe 4 miesiące po odłożeniu tabletek? pozdrawiam i prosiłabym o odpowiedź bo jakoś nie potrafię nigdzie znaleźć nic na ten temat
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Oj chyba nie jest możliwe ... Wybierz się do lekarza
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.