wasze spotkania z ludzkim chamstwem! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-02, 13:58   #1
pysiaczka
Raczkowanie

Red face

wasze spotkania z ludzkim chamstwem!

witajcie!
opisujcie tu wasze zdarzenia, kiedy to spotkałyście sie z chamskimi zachowaniami innych ludzi, np. na ulicy, w sklepie, autobusie itdd...
może ja na początek, szłam sobie z moją kumpelą Kasią i z jej chłopakiem Tomkiem ulicą. Kasia należała do osób chudych ale nie z wyboru, bo taką miała przemiane materii. Mija nas facet około 55 lat i tak mówi do jej chłopaka przy wszystkich przechodniach i przy nas. Co tak słabo ją karmisz, sam szkielet. Ona wybuchnęła płaczem a facet się śmiał. Dziewczyna zawsze była zakompleksiona, jej chłopak nie wiedział co ma robić, ja sie nie odzywałam, nie wiedziałam co jej powiedzieć.
pysiaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-02, 17:37   #2
brązowiutka
Zadomowienie

GG do brązowiutka
Dot.: wasze spotkania z ludzkim chamstwem!

Faktycznie niewychowany ten pan...
Ja nie będę specjalnie się rozpisywać, powiem tylko, że z chamstwem spotykam się naprawdę codziennie, np. w szkole, w sklepie, na ulicy Wszędzie, gdzie są ludzie.
Zaczynając od chamskich odzywek, poprzez bezczelne wpychanie się do kolejki przez starsze, biedne, schorowane (i niekulturalne zarazem) panie, na ochlapywaniu wodą (niekoniecznie "kałużową") przez przejeżdżające samochody kończąc

Wybrałam figlarną Sugar Baby!
brązowiutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-02, 19:18   #3
Vivienne
... choć nie Westwood

JA spotykam się z chamstwem WSZĘDZIE. W szkole, na ulicy, w sklepie, u lekarza czy na imprezach.

Chamstwo się szerzy!...

Stanisław Lem

Edytowane przez Vivienne
Czas edycji: 2011-02-18 o 13:44
Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-02, 19:36   #4
kate1991
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brązowiutka
na ochlapywaniu wodą (niekoniecznie "kałużową") przez przejeżdżające samochody kończąc
to mnie najbardziej denerwuje co by im sie stało jak by troszke sie przytrzymali, zwolnili?

a z chamstwem spotykam sie na codzien bo chodze do gimnazjum chamskie teksty, przeklinanie, przepychanie sie na schodach itp.
kate1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-02, 19:40   #5
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

To ja tu przytocze przykład z przedwczoraj znalazłam telefon komórkowy i jak poszłam do ery (bo był w tej sieci) zapytac co miała bym zrobic bo jest wyłaczony a chciała bym go oddac to kobieta co była tam w salonie wrecz mnie wysmia z tekstem "pani go chce oddac "??? smiała sie z mojej uczciwosc chamska baba
Stary 2006-06-02, 19:41   #6
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Ja także często spotykam się z chamstwem, ale bardzo mnie irytuje jak ktoś wpycha się do kolejki albo biegnę na tramwaj motorniczy to widzi i jak juz prawie jestem jedną nogą w tramwaju on bezczelnie zamyka drzwi :/
Stary 2006-06-02, 19:46   #7
iziaczek
Zadomowienie

Racja tam gdzie sa ludzie jest i niestety chamstwo.
Mnie najbardziej wkurzaja mezczyzni pchający sie do środków komunikacji miejskiej tak jakby w autobusie dawali coś za darmo,strasznie mnie to denerwuje,a i jeszcze panie w przychodniach,które są niemalże umierajace ale najgłosniej kłóca sie o kolejkę.
iziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-06-02, 20:01   #8
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

Cytat:
Napisane przez iziaczek
Racja tam gdzie sa ludzie jest i niestety chamstwo.
Mnie najbardziej wkurzaja mezczyzni pchający sie do środków komunikacji miejskiej tak jakby w autobusie dawali coś za darmo,strasznie mnie to denerwuje,a i jeszcze panie w przychodniach,które są niemalże umierajace ale najgłosniej kłóca sie o kolejkę.

hehe to fakt
Stary 2006-06-02, 20:21   #9
pysiaczka
Raczkowanie

ja spotkałam się z chamstwem w ubikacji na dworcu pks w Poznaniu. Weszłam do wc i pytam się tej pani co obsługiwała wc w jakiej cenie ubikacja(miała gdzieś z 60 lat i była z gatunku tych ostrych)ona mi na to odpyskowała "tyle co widać"ja jej na to ,że to za drogo(dwa złote", to ona mi nato odpyskowała"to w gacie sobie nasikaj" wtedy wyszłam:ma d:
pysiaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-02, 20:37   #10
gabka9
Zadomowienie

GG do gabka9

jedyne co mi się w tym momencie przypomina to:

Kiedyś ide sobię ulicą i nagle jakiś żul przechodzący obok łapie mnie za cycka!
Dostał w łeb

Jakieś 2 lata temu pojechałam z bratem po towar na hurtownię. Przyjeżdżamy z towarem, a że sklep mojej mamy jest zaraz koło targu i ruch był duży, to zbytnio nie było gdzie zaparkować. Postawiliśmy samochód jak najblizej wejścia (przed innym samochodem). Brat poszedł zanieść towar (nie było go dosłownie chwilkę) a ja zostałam w aucie (na siedzeniu pasażera). Wtedy wrócili właściciele tego samochodu (małżeństwo) i nagle babka na mnie wyjeżdża że mam przestawić samochód! Mówie jej że nie mam prawa jazdy a poza tym może wyjechać drugą stroną (akurat tam się zwolniło). A ona: JA CHCE WYJECHAĆ TĘDY BO NIE BĘDĘ JEŹDZIĆ PO BŁOCIE!!!! Mąż już do niej żeby dała spokój bo sobie poradzą, a ona nadal kłapie dziobem. Nie znosze takich ludzi!

Siedzę i zastanawiam się co robi pozostałe 6 cudów świata

Bloguję:

WrzosowiskoMakeUp

gabka9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-02, 20:42   #11
Scarlet_17
Wtajemniczenie

O tak-chamstwo sie szerzy mnie najbardziej boli i wkurza jak ktos ni z gruszki niz pietruszki zaczyna krytykowac/wyśmiewać innych np docinki typu "ale masz pryszcze/sadło/straszna fryzure/bluzke"itd to jeszcze mówione przy kupie ludzi,którzy natychmiast kieruja wzrok na to skrytykowane miejscea przecierz każdy ma prawo ubierać sie itd jak mu sie podoba a urody i pryszczy nikt sobie nie wybiera, albo wkurzaja mnie chłopcyktorzy chca zaszpanowac przy kolegach rzucaja "błyskotliwe"hasła do dziewczyn w stylu (tu zasłyszany kiedyś cytat)"ściagnij majtki będziemy sie całować"

Scarlet_17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-02, 20:52   #12
Scarlet_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gabka9
Kiedyś ide sobię ulicą i nagle jakiś żul przechodzący obok łapie mnie za cycka!
Dostał w łeb
Ze 3 lata temu -siedze z koleżankami na przystanku,nagle czuje,że ktos mnie łapie za tyłek odwracam się a tam 2uch facetów koło 50 szczerzących zebykrzyknełam coś do nich i w tym momencie wszystkie kobity siedzace na przystanku wstały jak oparzonealbo kiedyś na imprezie podchodzi do mnie chłopak od tyłu i zaczyna tańczyć(nielubie takiego czegoś ale dobra)nagle on jedną reka łapie mnie za pierś a druga zaczyna jeździć po moim cieleodskoczyłam jak oparzona,ciągne koleżanke na drugi koniec sali a on za mna i mowi"ja tak latwo nie rezygnuje"

Scarlet_17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 13:41   #13
kaczkadziwaczka1
Raczkowanie

Oo jakie stary wątek, ale ciekawy Czemu nikt nie pisze?
Ja tam an co dzień spotykam się z komentarzami na temat czyjegoś wyglądu,sposobu zachowania itd np.

Stoję sobie przy sklepie,idzie piękna kobieta w rzymiankach. Stado facetów z piwkami w łapach (tak, osiedlowi znawcy mody) zaczęli ją wyzywać i rozwinęła się rozmowa "te,patrzcie jakie ta ****a ma buty!" "hahahaha ja pie*ole w życiu bym takich ku*wa nie założył" "takie ku*ewskie jak ona!" "z*ebane jak jej ryj!" i pół godziny gadania o jej butach i tym jaka to z niej ku*wa. Chyba powinni zostać krytykami mody. Buraki...

Inny przypadek chamstwa - musiałam codziennie rano przez całe dwa tygodnie przychodzić do lekarza na badanie kontrolne. No i siedzę rano przy gabinecie i czekam aż wyjdzie pacjent. No i pytam się kto jest następny i odezwała się starsza baba,ze ona. No to powiedziałam jej, ze przed nią wejdę tylko na dwie minuty bo mam badanie kontrolne i doktor kazała mi wchodzić bez kolejki.
No to baba zrobiła mi awanturę że chyba sobie żarty robię, że żadna gówniara nie bedzie się jej wpychać w kolejkę. Mnóstwo ludzi było i wszyscy tak słuchali jak mnie poniża...że każdy by tak chciał bez kolejki, że nie ma mowy i że ona teraz wchodzi i to co do dzis pamiętam"ty sobie poczekasz!". No to oczywiscie poczekałam (trudno..spóźnię się do szkoły...) ale nie będe się awanturowac bo to nie w moim stylu.
Baba najwidoczniej nagadała pani doktor na mnie,że chciałam się "wepchnąć" bo za chwilę otwierają sie drzwi... doktor wywaliła tego wrednego babsztyla i zaprasza mnie z uśmiechem
Żebyście widziały minę tej wrednej staruchy poszłam dumna a ona jeszcze coś na mnie gadała tam w kolejce

Ogólnie to było mnóstwo takich przypadków ale ten jest szczególny bo w końcu dobro zwyciężyło z chamstwem W ogóle..żeby się o 2 minuty kłócić...porażka jacy ludzie są okropni. Ją nie zbawią dwie minuty a mnie jej godzina siedzenia w gabinecie,owszem...

Edytowane przez kaczkadziwaczka1
Czas edycji: 2011-02-18 o 13:44
kaczkadziwaczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 14:18   #14
antidotum89
Wtajemniczenie

chamstwo;] na codzien niestety;]
pamietam jak byłam na imprezie i jakis koles zaczał tanczyc za mna tak jak wczeseinj ktos wspomniał(nie znosze tego) najpierw poczułam reke na biodrze, to ja zrzuciłam z siebie, ale gdy ten kretyn złapał mnie za tylek aby nastepnie szeroko sie usmiechnąc nie wytrzymałam, dostał takiegop strzała ze sie zatoczył. ja dostałam brawa a jego ochrona wyprowadziła:P

inna sytuacja gdy np ktos sie wciska w drzwi gdy np wychodze ze sklepu(wychodzacy maja pierwszenstwo i to chyba nic dziwnego) a pozniej komentarze ze sie wciskam;|
no sorry ja potrafie zaczekac gdy wchodze do sklepu. narazie tyle mi sie przypomniało

"Cause I may be bad but I'm perfectly good at it "

antidotum89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 14:57   #15
kaczkadziwaczka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez antidotum89 Pokaż wiadomość
inna sytuacja gdy np ktos sie wciska w drzwi gdy np wychodze ze sklepu(wychodzacy maja pierwszenstwo i to chyba nic dziwnego) a pozniej komentarze ze sie wciskam;|
Następnym razem trzeba poinformować kto ma pierwszeństwo...też mi się tak baba wepchnęła jak wychodziłam ze sklepu. Powiedziałam pod nosem że najpierw ludzie wychodzą, ale chyba nie usłyszała
kaczkadziwaczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 15:09   #16
antidotum89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaczkadziwaczka1 Pokaż wiadomość
Następnym razem trzeba poinformować kto ma pierwszeństwo...też mi się tak baba wepchnęła jak wychodziłam ze sklepu. Powiedziałam pod nosem że najpierw ludzie wychodzą, ale chyba nie usłyszała
raz tak powiedziałam "prosze sie nie pchać,chciałabym wyjśc" to usłyszałam ze gowniara, ze chamska młodziez

Stary 2011-02-18, 15:33   #17
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Ja, z przykrością to stwierdzam, spotykam się z chamstwem na tym forum. Zanika umiejętność dyskusji, szanowania czyjegoś odmiennego zdania, a szerzy się chamstwo, brak wyczucia, kultury i taktu.
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 15:39   #18
antidotum89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Ja, z przykrością to stwierdzam, spotykam się z chamstwem na tym forum. Zanika umiejętność dyskusji, szanowania czyjegoś odmiennego zdania, a szerzy się chamstwo, brak wyczucia, kultury i taktu.

mnie smieszy ze wiekszosc ludzi którzy zakladaja post(sama tak zaczełam robic;|) przeprasza ze pyta, wstep ze szukali podobnego ale nie znalezli ale jesli byl to ogromnie przepraszaja... nokurcze sorry ze zyje:d

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości