|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() wasze spotkania z ludzkim chamstwem!
witajcie!
opisujcie tu wasze zdarzenia, kiedy to spotkałyście sie z chamskimi zachowaniami innych ludzi, np. na ulicy, w sklepie, autobusie itdd... może ja na początek, szłam sobie z moją kumpelą Kasią i z jej chłopakiem Tomkiem ulicą. Kasia należała do osób chudych ale nie z wyboru, bo taką miała przemiane materii. Mija nas facet około 55 lat i tak mówi do jej chłopaka przy wszystkich przechodniach i przy nas. Co tak słabo ją karmisz, sam szkielet. Ona wybuchnęła płaczem a facet się śmiał. Dziewczyna zawsze była zakompleksiona, jej chłopak nie wiedział co ma robić, ja sie nie odzywałam, nie wiedziałam co jej powiedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: wasze spotkania z ludzkim chamstwem!
Faktycznie niewychowany ten pan...
Ja nie będę specjalnie się rozpisywać, powiem tylko, że z chamstwem spotykam się naprawdę codziennie, np. w szkole, w sklepie, na ulicy ![]() Zaczynając od chamskich odzywek, poprzez bezczelne wpychanie się do kolejki przez starsze, biedne, schorowane (i niekulturalne zarazem) panie, na ochlapywaniu wodą (niekoniecznie "kałużową") przez przejeżdżające samochody kończąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
... choć nie Westwood
|
JA spotykam się z chamstwem WSZĘDZIE. W szkole, na ulicy, w sklepie, u lekarza czy na imprezach.
Chamstwo się szerzy!...
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2011-02-18 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a z chamstwem spotykam sie na codzien bo chodze do gimnazjum ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To ja tu przytocze przykład z przedwczoraj znalazłam telefon komórkowy i jak poszłam do ery (bo był w tej sieci) zapytac co miała bym zrobic bo jest wyłaczony a chciała bym go oddac to kobieta co była tam w salonie wrecz mnie wysmia z tekstem "pani go chce oddac "??? smiała sie z mojej uczciwosc chamska baba
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja także często spotykam się z chamstwem, ale bardzo mnie irytuje jak ktoś wpycha się do kolejki albo biegnę na tramwaj motorniczy to widzi i jak juz prawie jestem jedną nogą w tramwaju on bezczelnie zamyka drzwi :/
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Racja tam gdzie sa ludzie jest i niestety chamstwo.
Mnie najbardziej wkurzaja mezczyzni pchający sie do środków komunikacji miejskiej tak jakby w autobusie dawali coś za darmo,strasznie mnie to denerwuje,a i jeszcze panie w przychodniach,które są niemalże umierajace ale najgłosniej kłóca sie o kolejkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe to fakt ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja spotkałam się z chamstwem w ubikacji na dworcu pks w Poznaniu. Weszłam do wc i pytam się tej pani co obsługiwała wc w jakiej cenie ubikacja(miała gdzieś z 60 lat i była z gatunku tych ostrych)ona mi na to odpyskowała "tyle co widać"ja jej na to ,że to za drogo(dwa złote", to ona mi nato odpyskowała"to w gacie sobie nasikaj" wtedy wyszłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
jedyne co mi się w tym momencie przypomina to:
Kiedyś ide sobię ulicą i nagle jakiś żul przechodzący obok łapie mnie za cycka! ![]() ![]() ![]() Dostał w łeb ![]() Jakieś 2 lata temu pojechałam z bratem po towar na hurtownię. Przyjeżdżamy z towarem, a że sklep mojej mamy jest zaraz koło targu i ruch był duży, to zbytnio nie było gdzie zaparkować. Postawiliśmy samochód jak najblizej wejścia (przed innym samochodem). Brat poszedł zanieść towar (nie było go dosłownie chwilkę) a ja zostałam w aucie (na siedzeniu pasażera). Wtedy wrócili właściciele tego samochodu (małżeństwo) i nagle babka na mnie wyjeżdża że mam przestawić samochód! Mówie jej że nie mam prawa jazdy a poza tym może wyjechać drugą stroną (akurat tam się zwolniło). A ona: JA CHCE WYJECHAĆ TĘDY BO NIE BĘDĘ JEŹDZIĆ PO BŁOCIE!!!! ![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
O tak-chamstwo sie szerzy
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Oo jakie stary wątek, ale ciekawy
![]() Ja tam an co dzień spotykam się z komentarzami na temat czyjegoś wyglądu,sposobu zachowania itd np. Stoję sobie przy sklepie,idzie piękna kobieta w rzymiankach. Stado facetów z piwkami w łapach (tak, osiedlowi znawcy mody) zaczęli ją wyzywać i rozwinęła się rozmowa "te,patrzcie jakie ta ****a ma buty!" "hahahaha ja pie*ole w życiu bym takich ku*wa nie założył" "takie ku*ewskie jak ona!" "z*ebane jak jej ryj!" i pół godziny gadania o jej butach i tym jaka to z niej ku*wa. Chyba powinni zostać krytykami mody. Buraki... Inny przypadek chamstwa - musiałam codziennie rano przez całe dwa tygodnie przychodzić do lekarza na badanie kontrolne. No i siedzę rano przy gabinecie i czekam aż wyjdzie pacjent. No i pytam się kto jest następny i odezwała się starsza baba,ze ona. No to powiedziałam jej, ze przed nią wejdę tylko na dwie minuty bo mam badanie kontrolne i doktor kazała mi wchodzić bez kolejki. No to baba zrobiła mi awanturę że chyba sobie żarty robię, że żadna gówniara nie bedzie się jej wpychać w kolejkę. Mnóstwo ludzi było i wszyscy tak słuchali jak mnie poniża...że każdy by tak chciał bez kolejki, że nie ma mowy i że ona teraz wchodzi i to co do dzis pamiętam"ty sobie poczekasz!". No to oczywiscie poczekałam (trudno..spóźnię się do szkoły...) ale nie będe się awanturowac bo to nie w moim stylu. Baba najwidoczniej nagadała pani doktor na mnie,że chciałam się "wepchnąć" bo za chwilę otwierają sie drzwi... doktor wywaliła tego wrednego babsztyla i zaprasza mnie z uśmiechem ![]() Żebyście widziały minę tej wrednej staruchy ![]() ![]() ![]() Ogólnie to było mnóstwo takich przypadków ale ten jest szczególny bo w końcu dobro zwyciężyło z chamstwem ![]() ![]() Edytowane przez kaczkadziwaczka1 Czas edycji: 2011-02-18 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
chamstwo;] na codzien niestety;]
pamietam jak byłam na imprezie i jakis koles zaczał tanczyc za mna tak jak wczeseinj ktos wspomniał(nie znosze tego) najpierw poczułam reke na biodrze, to ja zrzuciłam z siebie, ale gdy ten kretyn złapał mnie za tylek aby nastepnie szeroko sie usmiechnąc nie wytrzymałam, dostał takiegop strzała ze sie zatoczył. ja dostałam brawa a jego ochrona wyprowadziła:P inna sytuacja gdy np ktos sie wciska w drzwi gdy np wychodze ze sklepu(wychodzacy maja pierwszenstwo i to chyba nic dziwnego) a pozniej komentarze ze sie wciskam;| no sorry ja potrafie zaczekac gdy wchodze do sklepu. narazie tyle mi sie przypomniało
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja, z przykrością to stwierdzam, spotykam się z chamstwem na tym forum. Zanika umiejętność dyskusji, szanowania czyjegoś odmiennego zdania, a szerzy się chamstwo, brak wyczucia, kultury i taktu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie smieszy ze wiekszosc ludzi którzy zakladaja post(sama tak zaczełam robic;|) przeprasza ze pyta, wstep ze szukali podobnego ale nie znalezli ale jesli byl to ogromnie przepraszaja... nokurcze sorry ze zyje:d
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.