![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Farbowanie w³osów w ci±¿y
Witam. Ju¿ tyle ró¼nych teorii s³ysza³am na temat farbowania w³osów dla kobiet w ci±¿y.. postanowi³am uderzyæ do ¼ród³a inofrmacji.
Jestem w 1 trymestrze,zanim zasz³am w ci±¿e zawsze farbowa³am wlosy. Widzê ju¿ odrosty.. ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 908
|
Re: Farbowanie w³osów w ci±¿y
Farbujesz ca³e w³osy? Ja s³ysza³am, ¿e do 5tego mie¶ nie powinno siê tego robiæ. Je¶li jednak robisz tylko pasemka, a farba nie dotyka skóry g³owy, to mo¿esz robiæ nawet teraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Zwykle farbujê ca³e wlosy..przera¿a mnie wizja 5 miesiêcznych odrostów
![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 207
|
Ja chyba mogê jednak dodaæ Ci nieco otuchy- tymbardziej, ¿e optymizm w ci±zy jest po prostu nieodzowny!
Jestem ju¿ do¶æ zaawansowan± mam±- bo mam ju¿ parkê dzieci±tek. Zarówno w jednej jak i drugiej ci±¿y robi³am regularnie dwukolorowy baleja¿ na moich wówczas d³u¿szych w³osach. Nic siê nie dzia³o- nie dopad³a mnie ³ysina ani jaki¶ niespodziewany kolor- dzieci me te¿ zdrowe. Teraz kosmetyki wykonywane s± z produktów nowoczesnych i delikatnych- nie s± to ¶rodki mocno niszcz±ce fakturê w³osa. Wiêkszo¶æ opinii kr±¿±cych na temat ci±zy to s± po prostu za¶ciankowe starobabcine przes±dy! Ja jestem zdecydowanie zwolenniczk± i propagatork± zdrowego i zadbanego imagu kobiety w ci±zy- Je¶li bêdziesz o siebie dbaæ to zapewniam, ¿e nie tylko bêdziesz piêkna, ale i szczê¶liwa, a w optymistycznej mamusi bêdzie rozwija³o sie optymistyczne dzieciê. Powodzenia
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Nie s±dzê ¿eby jaka¶ wi¿a¿anka by³a kobiet± niezadban±, czy to w ci±zy czy te¿ nie
![]() ![]() http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1031039822 Ja bym poleca³a pasemka, baleja¿. I be¿ wdychania farby! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Dziêkujê za wszystkie odpowiedzi.poczekam do 5 -go miesiaca dla bezpieczenstwa.Na szczêscie zima za oknem i chodzê w czapce
![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
ups.. chustki oczywi¶cie. co¶ mi siê chustka skojarzyla z hu¶tawk±
![]()
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
A tak w ogóle: gratulacje! Oczywi¶cie mamy nadziejê, ¿e wkleisz nam pó¼niej zdjêcie swego maleñstwa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
efelko! rowniez moje gratulacje!!
![]() jezeli chodzi o balejaz nie ma zadnego problemu, natomiast co farby rowniez nie wizde porblemu, poniewaz nie przesiadujesz w zakladzie caly dzien i nie wdychasz oparow farb, co maj powiezdiec fryzjerki ktore sa w ciazy? rzucaja prace?cy ida chorobowe? teraz w dobrych salonach posiadaja naprawde dobre delikatne srodki
![]() |
#11 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
![]()
Witam wszystkich. Chcia³abym siê dowiedzieæ co s±dzicie o farbowaniu w³osów podczas ci±¿y szczególnie w pierwszym trymestrze, zdania w tym temacie s± tak podzielone ¿e cz³ek
![]() Proszê napiszcie czy wolno czy nie i dlaczego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
![]()
Halo, czy nie ma tu ¿adnej fryzjerki, ani osoby która by przez to przesz³a, dziewczyny odrosty mam na kilometr i niewiem czy farbowaæ czy nie, a mo¿e same pasemka?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 504
|
Dot.: Ci±¿a a farbowanie
Znalaz³am co¶ takiego:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...anie+ci%B1%BFy Wynika z tego, ¿e mo¿na, ale w pierwszym trymestrze farbowanie jest raczej niewskazane - opary farby, mozliwo¶æ uczulenia (to drugie w ca³ej ci±¿y). Mo¿e spróbuj na razie szaponetkê? ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
napewno nie polcam na poczatku ciazy silnego rozjasniania wlosow , farba , ktora naklad asie bezposrednio na skore glowy, nie dlatego ze cos tam pzrejdzie na maluszka i mu sie wloski rozjania tez
![]() tylko ze jest to pewien dyskomfort i dla mamy i dla dzidzi jak skora szczypie, no nie? normalnie to czlowiek to zle znosi... ![]() natomiast jak badzo musi sie miec wlosy koloru blond(no bo przeciez nie mozna odmawiac kobitkom ), to zawsze proponuje pasemka , robione bardzo gesto i bardzo blisko skory na folii.... wtedy nie cvzuc tak bardzo zapachu, i wszscy sa zadowoleni ![]() jezeli chodzi o farbe do ktorej uzywa sie wody utlenionej o malej mocy, nie ma zbyt przeciwskazan, chyba ze mamuska jest alergikiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 266
|
Mój brat ma w³osy br±z raczej jasny , moja szwagierka równie¿ br±¿ ale gdzie¶ oko³o w 4, 5 miesi±cu zafarbowa³a w³osy na rudo-bordowe a jaki wyszed³ potomek?¦liczna dziewczynka o w³osach ¶nie¿no bia³ych , mocnych, l¶ni±cych i naprawde zdrowych (wszyscy siê zachwycaj±), wiem ¿e ma na to wp³yw g³ownie uwarunkowanie genetyczne ale mo¿e jednak to farbowanie spowodowa³o taki kolor w³ósków u niej?(nikt w naszej rodzinie nie mial taaakiego blondu!)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
nigdy w zyciu , to ze farbuje sie wlosy nie ma wplywu na kolor jaki bedzie mialo dziecko, fajnie by tak bylo, robie na rudo dziecko czarne wlosy ma
![]() zadnych takich czarown nie ma z tego.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() W³a¶nie skoñczy³y siê pierwsze trzy miesi±ce, wiêc pogoni³am do sklepu po szamponetkê, na miesi±c wystarczy. No có¿ gdyby to faktycznie mia³o wp³yw na kolor w³osów dzidka, hmm, to bêdzie piêkny kasztan ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
frabowanie wlosow w czasie ciazy
Czesc!!! mam pytanie odnosnie farbowania wlosow w czasie ciazy - czy jest w jakikolwiek sposob szkodliwe? Czy przestrogi przed tym zabiegiem mozna schowac miedzy bajki, czy rzeczywiscie lepiej sobie darowac korzystanie z farb na tych kilka miesiecy? z gory dziekuje za odpowiedz. Monia.
ps. a co z nafta kosmetyczna do wlosow, ktora uzywalam dotad regularnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 978
|
Dot.: frabowanie wlosow w czasie ciazy
Mo¿e zamie¶æ ten w±tek na forum "Mama z klas±"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
s³ysza³am,¿e farbowanie w³osów w czasie ci±¿y nie jest bezpieczne.Chodzi o chemikalia zawarte w farbach do w³osów,które w czasie farbowania dostaj± siê do organizmu matki i szkodz± dziecku.Tak s³ysza³am,ale nie jestem pewna na 100%
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Sama jak bylam w ciazy tez farbowalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 002
|
Christmas mysle ¿e ten mit zrodzi³ siê wtedy kiedy nic nie by³o w sklepach.Kobietki aby piêknie wygladac farbowa³y sobie w³osy ¶rodkami bardzo niebezpiecznymi np.perhydrolem ktory bardzo podraznia,szczypie i wyja³awia w³osy.Przy takim farbowaniu moglo dochodziæ do róznych reakcji alergicznych i dermatologicznych.Obecnie ¶rodki sa ³agodne i bezpieczne.My¶le ¿e ba³abym siê zmieniæ brzemienn± kobietke z czarno wlosej na blondynke czyli takie drastyczne koloryzacje.A tak sie nie obawiaj musisz byc piekna równiez w ci±¿y.Zdrówka ci ¿ycze i powodzenia!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
takie pytanie juz tu padlo, wiec zajrzyj tez do archiwum...
ani trwala ani farbowanie nie jest szkodliwe, moze dawac dyskomfort, poeniwaz bedac w ciazy moznabyc nadwrazliwm na zapachy,skora rowniez mozebyc wrazliwsza, przy rozjasnianaiu rezczywiscie zrezygnowalam z takiego zabiegu , gdzie produkt nak³ada sie bezposrednio na skorê, wtedy polecam robienie pasemek na folie, oczywiscie mowie to o srodkach profesjonalnych, ktore sa lagodniejsze niz te zesklepowej polki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 784
|
ja tez slyszalam ze farbowanie nie szkodzi
![]() Kiedys byl przesad ze w czasie ciazy sie nie farbuje wlosow bo niby dziecko jest slabsze- bujda na resorach <hahaha> jak i inne zabobony ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 318
|
hej wiza¿anki!
Ja jestem w 17 tygidniu ci±zy. Od kilku lat rozjasniam w³osy, ale od kiedy odkry³am ¿e jestem w ci±zy to zastanowi³am siêna tym mocno. Rozjasniacz do w³osów drazni³ moj± skórê - czu³am zawsze tak jakbym mia³a ogieñ we w³osach, wiêc wola³am oszczêdziæ tych niezbyt mo³ych wra¿eñ maleñstwu. Ale ¿eby nie biegac z odrostami na 5 cm zdecydowa³am siê ufarbowac w³osy kolorem zbli¿onym do moich naturalnych czyli ciemny blond. Farba by³a zupe³nie nieodczuwalna na w³osach, piêkny kolor wyszed³ i przynajmniej teraz odrostów widac nie bedzie. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 30
|
Farbowanie w CI¡¯Y:)
Witam,
jestem w 3 m-cu ciazy i mam juz straszne odrosty ![]() chcialabym sobie pofarbowac wlosy ![]() mam pytanie jak to jest z tym farbowanie w blogoslawionym stanie ![]() ![]() jesli tak to czy sa jakies farby takie najmniej szkodliwe ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Farbowanie w CI¡¯Y:)
Mo¿na , bo kobieta brzemienna nie oznacza chorej i brzydkiej.
My¶le ¿e ten mit wywodzi siê z tego,ze kiedy¶ u¿ywano do rozrabiania farby rozcieñczonego perhydrolu, który mocno podra¿nia³ skórê. Je¶li mogê zaproponowaæ to ¿el koloryzuj±cy trwale bez amoniaku Diacolor Richesse odcieñ zmro¿ony kasztan, czekoladowy kasztan- to br±zy lub odcienie naturalne. Z dostêpnych w sklepach hmmm napewno nie Palette ewentualnie Loreal albo Wella albo Garnier ![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Diacolor Richesse to jakas marka??
niestety pierwsze slysze ![]() z dostepnych w "markietach" kupuje w zasadzie tylko Loreala lub Garniera (ok20-25 PLN) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Diacolor Richesse to profesjonalna farba Loreal
![]() Pozdrawiam i ¿ycze slodkiego dzidziusia ![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
aha czyli powinnam poszukac w sklepie fryzjerskim
![]() ![]() hmmm dzidzius pewnie i slodki ale lepiej zeby mame mial tez piekna ![]() zeby sie nie wystraszyl jak bedzie wychodzil ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.