Sposob na nude.... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-20, 19:53   #1
cytrusekxD
Zadomowienie

Sposob na nude....

Hej dziewczyny.Mam pewien problem.Mianowicie, caly czas sie nudze.Lubi czytac ksiazki, ogladac filmy, ale caly czas nie mozna robic tego samego.Kocham sport, ale jest przeciez zima wiec rower i rolki odpadaja.Chodze na fitness, angielski, ale to przeciez tylko godzina czy 2 dziennie.Co moge robic poza tym, prosze o propozycje czegos co zajmie mi czas i bedzie zarazem przyjemne
Dodam, ze kiedys rysowalam, ale to bylo dawno
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 19:58   #2
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Sposob na nude....

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.Mam pewien problem.Mianowicie, caly czas sie nudze.Lubi czytac ksiazki, ogladac filmy, ale caly czas nie mozna robic tego samego.Kocham sport, ale jest przeciez zima wiec rower i rolki odpadaja.Chodze na fitness, angielski, ale to przeciez tylko godzina czy 2 dziennie.Co moge robic poza tym, prosze o propozycje czegos co zajmie mi czas i bedzie zarazem przyjemne
Dodam, ze kiedys rysowalam, ale to bylo dawno
Poszukaj sobie pracy
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 20:17   #3
sawa_sawa
Rozeznanie

idz do szkoły..
Stary 2009-03-20, 20:22   #4
Bawitching
Zadomowienie

-gotuj obiady
-sprzataj dom
-zrob remont
-kup sobie psa
-zapisz sie na kurs szycia/gotowania/wspinaczki itd
czyli wszystki rzeczy, na ktore nie mam czasu
Bawitching jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 20:32   #5
cytrusekxD
Zadomowienie

Ale ja mam 14lat dopiero i za bardzo do pracy nie pojde...Myslalam o jakis domowych zajeciach
Stary 2009-03-20, 20:38   #6
Serendipity
Zakorzenienie

Wejdź na podforum dotyczące biżuterii - może spodoba Ci się robienie sobie kolczyków za grosze
Stary 2009-03-20, 20:41   #7
Bawitching
Zadomowienie

o dziewczyno zazdroszcze! ja bym wiele dala za pare godzin dziennie wiecej.
zapisz sie na lekcje gry na pianinie, kajaki wyczynowe czy cos takiego. za pare lat bedziesz miala niezle efekty i powod do dumy
Bawitching jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 20:50   #8
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Wejdź na podforum dotyczące biżuterii - może spodoba Ci się robienie sobie kolczyków za grosze
Za grosze? Raczej nie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 20:50   #9
cytrusekxD
Zadomowienie

Chcialam sie wlasnie na cos zapisac, ale chodze juz na aerobik i angiela i nie mam za bardzo gdzie wepchnac, bo mam tylko 1-2godz po poludniu wolnego i wlasnie myslalam o czyms domowym do roboty, co Wy robicie w domu??
Stary 2009-03-20, 20:57   #10
Madia
Zakorzenienie

Też właśnie chciałam napisać, że biżuterii to się raczej za grosze nie robi Hehe...

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 20:59   #11
Ja Sowa
Przyczajenie

Cytat:
co Wy robicie w domu??
siedzimy na wizażu
Ja Sowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 21:02   #12
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
Też właśnie chciałam napisać, że biżuterii to się raczej za grosze nie robi Hehe...
A ile kosztuje takie hobby jak robienie bizuterii??

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Ja Sowa Pokaż wiadomość
siedzimy na wizażu
No wlasnie mi o to chodzi, zeby nie siedziec na necie i nie czytac o dietach, cwiczeniach itp. bo jestem na etapie wychodzenia z choroby i moim celem jest po prostu znalezc cos czemu sie calkowicie oddam i zapomne o wszystkim
Stary 2009-03-20, 21:12   #13
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
A ile kosztuje takie hobby jak robienie bizuterii??
Wszystko zależy jaką biżuterię i z czego chcesz robić. Jeśli chcesz ją robić z elementów posrebrzanych i akrylu to nie będzie drogo. Jak mają w to wchodzić srebro i kamienie to już gorzej. Nie mówiąc już o innych "ulepszeniach" warsztatu (różnego rodzaju narzędzia). Z tym, że inwestujesz w takie narzędzia, których będziesz używać. Generalnie ja robienie biżu bardzo polecam Ale nie zgadzam się z poglądem, że jest to tanie. Choć na początku też tak myślałam

Stary 2009-03-20, 21:26   #14
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
Wszystko zależy jaką biżuterię i z czego chcesz robić. Jeśli chcesz ją robić z elementów posrebrzanych i akrylu to nie będzie drogo. Jak mają w to wchodzić srebro i kamienie to już gorzej. Nie mówiąc już o innych "ulepszeniach" warsztatu (różnego rodzaju narzędzia). Z tym, że inwestujesz w takie narzędzia, których będziesz używać. Generalnie ja robienie biżu bardzo polecam Ale nie zgadzam się z poglądem, że jest to tanie. Choć na początku też tak myślałam
Na poczatku co musialabym kupic(z tych tanszych rzeczy) i gdzie no i oczywiscie ile mnie to wyniesie??
Stary 2009-03-20, 21:42   #15
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Na poczatku co musialabym kupic(z tych tanszych rzeczy) i gdzie no i oczywiscie ile mnie to wyniesie??
Na początek polecam Ci zapoznanie się z wątkiem "Dla zielonych" na https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=57 tam będą odpowiedzi na pytania. Ogólnie z tego forum dużo się dowiesz....no i przy okazji pooglądasz nasze prace. Ciężko powiedzieć ile na początek to ma wynieść.

Stary 2009-03-20, 23:04   #16
free..
Zadomowienie

A ja proponuję zająć się czymś pożytecznym Podszkolenie angielskiego? Może drugi język?
A nauki dużo nie masz? Jestem co prawda starsza, ale wiem, że w gimnazjum też sporo nauki było, no chyba, że nie zależy ci na ocenach, albo ten czas chcesz przeznaczyć na coś przyjemnego.

Już ktoś zaproponował psa, może to dobry pomysł? Zwierzę (nie koniecznie pies), którym mogłabyś się opiekować na pewno odciągnęło by twoje myśli chociaż trochę od problemów. Poza tym pewnie znalazłabyś w zwierzaku wspaniałego przyjaciela (:

Wiosna przyjdzie niebawem to i w domu siedzieć się nie będzie chciało. Spacery, wyjścia do koleżanek, może znajdź sobie jakieś hobby? Albo zacznij pomagać innym? Wolontariat, harcerstwo, pomoc w schronisku - jest sporo możliwości.
A co do przyjemności to zrób coś dla siebie! Pomaluj paznokcie, zrób maseczkę, relaksującą kąpiel i ciesz się życiem, bo niedługo zatęsknisz za wolnym czasem..
free.. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 08:04   #17
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez free.. Pokaż wiadomość
A ja proponuję zająć się czymś pożytecznym Podszkolenie angielskiego? Może drugi język?
A nauki dużo nie masz? Jestem co prawda starsza, ale wiem, że w gimnazjum też sporo nauki było, no chyba, że nie zależy ci na ocenach, albo ten czas chcesz przeznaczyć na coś przyjemnego.

Już ktoś zaproponował psa, może to dobry pomysł? Zwierzę (nie koniecznie pies), którym mogłabyś się opiekować na pewno odciągnęło by twoje myśli chociaż trochę od problemów. Poza tym pewnie znalazłabyś w zwierzaku wspaniałego przyjaciela (:

Wiosna przyjdzie niebawem to i w domu siedzieć się nie będzie chciało. Spacery, wyjścia do koleżanek, może znajdź sobie jakieś hobby? Albo zacznij pomagać innym? Wolontariat, harcerstwo, pomoc w schronisku - jest sporo możliwości.
A co do przyjemności to zrób coś dla siebie! Pomaluj paznokcie, zrób maseczkę, relaksującą kąpiel i ciesz się życiem, bo niedługo zatęsknisz za wolnym czasem..
Ucze sie juz 2 jezykow, a jesli chodzi o szkole to z przykroscia musze stwierdzic ze nie potrzebuje duzo czasu na nauke, bardzo szybko sie ucze i zarazem mam bardzo dobre ocenyZwierzatko tez mam, kotka.Ale pomysle nad schroniskiem, moze tam bym sie spelnilaA co do wiosny, nie moge sie jej doczekac.Kocham cieplo i slonce i na pewno wolny czas bede spedzala na swiezym powietrzu
Stary 2009-03-21, 08:12   #18
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Skoro uczysz się 2 języków, to dołóż sobie trzeci, np. samodzielnie (bez kosztów - przez interner lub z niewielkimi - podręczniki, ćwiczeniówki).

Może w twojej okolicy jest jakiś ośrodek pracy twórczej, może działa bractwo rycerskie albo coś, co pozwala rozszerzać zainteresowania i przypadnie Ci do gustu?

A skoro jesteś dobra, to może zaczniesz udzielać korepetycji, i czas zajmie i trochę $ wpadnie w kieszeń jeśli będziesz pobierać symboliczne opłaty^^
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 09:32   #19
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zwierzatko tez mam, kotka.Ale pomysle nad schroniskiem, moze tam bym sie spelnilaA co do wiosny, nie moge sie jej doczekac.Kocham cieplo i slonce i na pewno wolny czas bede spedzala na swiezym powietrzu
Schronisko to bardzo dobry pomysł, bratanica TŻ chodzi do schroniska w swoim mieście i tam prowadzą program przygotowywania psów do adopcji, polega to głównie na wyprowadzaniu psów na spacer na smyczy, tak aby oswoiły się z normami zachowania poza schroniskiem i do przebywania z ludźmi, a nie w klatce.
Możesz też poszukać organizacji zajmujących się wolontariatem w Twoim mieście i wybrać komu chciałabyś pomagać.
Poza tym możesz przeglądnąć cały dział zrób to sama, niekoniecznie trzeba robić biżuterię, jest tam wiele innych pomysłów na robótki ręcznie typu kartki, kwiaty z bibuły, wyszywanie, druty itp. Jeśli tylko lubisz robótki to na pewno znajdziesz coś co Cię zainteresuje.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-21, 09:49   #20
cytrusekxD
Zadomowienie

Dziekuje Wam slicznieNiestety schronisko jest 20km od mojego miasta ale popytam o jakis wolontariat.Poza tym zdecydowalam sie na robienie bizuterii.Znalazlam juz strone z akcesoriami potrzebnymi do tych robotek i wyszlo mi zaledwie 17zl na potrzebne materialy.Juz dzisiaj zloze zamowienieA co do korepetycji, fajny pomysl, ale nie wiem czy nie jestem za mloda, mam dopiero 14lat i nie wiem tez czy rodzice moi by sie zgodzili.Jestem bardzo dobra w jezyku angielskim , moze moglambym sprobowac

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Skoro uczysz się 2 języków, to dołóż sobie trzeci, np. samodzielnie (bez kosztów - przez interner lub z niewielkimi - podręczniki, ćwiczeniówki).

Może w twojej okolicy jest jakiś ośrodek pracy twórczej, może działa bractwo rycerskie albo coś, co pozwala rozszerzać zainteresowania i przypadnie Ci do gustu?

A skoro jesteś dobra, to może zaczniesz udzielać korepetycji, i czas zajmie i trochę $ wpadnie w kieszeń jeśli będziesz pobierać symboliczne opłaty^^
No wlasnie a gdzie w D.G. mozna znalezc takie miejsce gdzie nabywaja wolontariuszy??
PS:Tez jestem z D.G
Stary 2009-03-21, 10:22   #21
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Dziekuje Wam slicznieNiestety schronisko jest 20km od mojego miasta ale popytam o jakis wolontariat.Poza tym zdecydowalam sie na robienie bizuterii.Znalazlam juz strone z akcesoriami potrzebnymi do tych robotek i wyszlo mi zaledwie 17zl na potrzebne materialy.Juz dzisiaj zloze zamowienieA co do korepetycji, fajny pomysl, ale nie wiem czy nie jestem za mloda, mam dopiero 14lat i nie wiem tez czy rodzice moi by sie zgodzili.Jestem bardzo dobra w jezyku angielskim , moze moglambym sprobowac

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

No wlasnie a gdzie w D.G. mozna znalezc takie miejsce gdzie nabywaja wolontariuszy??
PS:Tez jestem z D.G

Ja np. jeżdżę do bractwa rycerskiego na Sielec od kilku tygodni, kiedyś chodziłam do Młodzieżowego Ośrodka Pracy Twórczej - płaci się ok. 100zł za cały rok i możesz zapisać się na nieokresloną liczbę zajęć Jeśli masz zdolności manualne to idź na plastykę, jesli wolisz komputery - grafikę komputerową albo na fotografię^^ Z paniami można się ugadać i zapłacić tylko za pół roku, tj,. tak jakby od teraz do wakacji.
Moja koleżanka jeździła kilka razyw w tygoniu do Strzemieszyc, pomagała w domu starców -wspomina to świetnie. Trzeba się rozejrzeć i napewno coś znajdziesz.
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 11:08   #22
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Ja np. jeżdżę do bractwa rycerskiego na Sielec od kilku tygodni, kiedyś chodziłam do Młodzieżowego Ośrodka Pracy Twórczej - płaci się ok. 100zł za cały rok i możesz zapisać się na nieokresloną liczbę zajęć Jeśli masz zdolności manualne to idź na plastykę, jesli wolisz komputery - grafikę komputerową albo na fotografię^^ Z paniami można się ugadać i zapłacić tylko za pół roku, tj,. tak jakby od teraz do wakacji.
Moja koleżanka jeździła kilka razyw w tygoniu do Strzemieszyc, pomagała w domu starców -wspomina to świetnie. Trzeba się rozejrzeć i napewno coś znajdziesz.
Musze si nad MOPT-em zastanowic, moze znajde cos tam ciekawego dla siebieA co to jest bractwo rycerskie??
Stary 2009-03-21, 11:16   #23
Nelkaa
Zadomowienie

sposób na nudę? wizaz.pl

MOJE TWORY BIŻUTERYJNE
Nelkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-21, 11:37   #24
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nelkaa Pokaż wiadomość
sposób na nudę? wizaz.pl
Wiem, ale mi chodzi o to zeby nie przegladac diet, cwiczen itp. bo jestem na etapie wychodzenia z choroby i potrzebuje zajac czas czyms innym
Stary 2009-03-21, 12:54   #25
asiulkaa
Zakorzenienie

Nie wiem gdzie mieszkasz, ale słyszałam o programie starszy brat, starsza siostra. Polega on na opiece nad młodszym dzieckiem w trudnej sytuacji życiowej, spędza sięz nim czas, pomaga w lekcjach. Tu masz namiary http://www.brat-siostra.org/glowna.php na nich, możesz spróbować się z nimi skontaktować.
Stary 2009-03-21, 15:31   #26
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
Nie wiem gdzie mieszkasz, ale słyszałam o programie starszy brat, starsza siostra. Polega on na opiece nad młodszym dzieckiem w trudnej sytuacji życiowej, spędza sięz nim czas, pomaga w lekcjach. Tu masz namiary http://www.brat-siostra.org/glowna.php na nich, możesz spróbować się z nimi skontaktować.
Dzieki, na pewno przejrze
Stary 2009-03-21, 16:01   #27
gramma
Zadomowienie

Robienie na drutach to dość czasochłonne, ale przyjemne zajęcie Polecam!
gramma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 16:07   #28
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gramma Pokaż wiadomość
Robienie na drutach to dość czasochłonne, ale przyjemne zajęcie Polecam!
Jak bylam mala, babcia mnie w to wciagala, bo jest to jej hobby, ale mnie niestety mnie to nie zainteresowalo.
Stary 2009-03-21, 17:46   #29
patusia22
Zakorzenienie

sudoku bądź krzyżówki czy inne łamigłówki
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 18:17   #30
FALLinLOVE
Realistka

odpocznij sobie idz spac zaloz bloga odwiez kolezanke idz do sklepu o matko mnostwo rzeczy mozna robic

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości