Blizny, kilka pytañ - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz siê biochemi± kosmetyczn±? Chcesz poznaæ dzia³anie poszczególnych sk³adników zawartych w kosmetykach oraz ich wp³yw na zdrowie. Do³±cz do nas.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2008-03-06, 14:54   #1
Paulisss
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 19

Blizny, kilka pytañ

Hej wszystkim. Jestem m³od± osóbk± (13,5 lat) z bliznami od w³asnego wyciskania. Kiedy¶ wyciska³am ka¿dego pryszcza, a w±gry na nosie to ju¿ w ogóle, mia³am straszne rany, a¿ siê dziwie ¿e tylko tak moja skóra wygl±da. Mam problem tylko z nosem - tam mam blizny w postaci dziurek i przebarwienie. Te zmiany s± ró¿owe ( chyba ), ciemniejsze od skóry. I mam takie pytanie czy gloco a sp³yci³by blizny? I czy jakikolwiek krem pomóg³by wybieliæ te blizny i przebarwienia? Wiem ¿e te wklês³e zmiany ciê¿ko jest usun±æ, ale je¶li by³yby same dziurki lecz w kolorze skóry - to pó³ biedy. Wtedy czu³abym siê o wiele lepiej, choæ oczywi¶cie te dziurki te¿ chcia³abym zredukowaæ. Mo¿e wyborê siê w sobote do dermatologa, tylko muszê powiedzieæ o tym mamie ( je¶li pojde to na pewno z mam±), ale g³upio jest mi powiedzieæ: mamo choæ ze mn± do dermatologa bo mam blizny.;/ Mo¿e( a raczej na pewno) ona widzi te moje blizny, ale sama na pewno nie zaproponowa³a by mi dermatologa ( jak do tej pory ) bo wie ¿e nie by³abym tym zachwycona, ¿e komentuje mój wygl±d, wiêc proszê odpowiedzcie na powy¿sze pytania.
Paulisss jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-03-06, 18:06   #2
confused_girl
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 541
Dot.: Blizny, kilka pytañ

Mog³aby¶ spróbowaæ delikatne kwasy, ale skoro masz 13,5 lat to moja odpowied¼ jest prosta: id¼ jak najszybciej do Mamy i popro¶, ¿eby posz³a z Tob± do dobrego dermatologa Lepiej poszukaj w internecie (mog± byæ ró¿ne fora np. nasz wiza¿ albo forum uroda na gazeta.pl) informacji o specjalistach z Twojej miejscowo¶ci, bo jak trafisz ¼le to niestety nawet lekarz mo¿e Ci zaszkodziæ
No i nie masz czego siê wstydziæ
confused_girl jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-03-06, 18:31   #3
Paulisss
Przyczajenie

U mnie w mie¶cie jest jeden dermatolog: Miros³awa Pietrewicz, ona w Bia³ymstoku te¿ przymuje gabinet Dermestetica. Mo¿e kto¶ j± zna tzn wie czy jest dobra?
Stary 2008-03-06, 19:07   #4
imposing
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 707

Cytat:
Napisane przez Paulisss Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie w mie¶cie jest jeden dermatolog: Miros³awa Pietrewicz, ona w Bia³ymstoku te¿ przymuje gabinet Dermestetica. Mo¿e kto¶ j± zna tzn wie czy jest dobra?
Je¶li chodzi o to, nie mogê powiedzieæ. ale ma¶ci na blizny stosowa³am, i sobie chwalê pomagaj±. Blizny nie robi± siê ca³kiem niewidoczne, ale widaæ je mniej i nie s± tak wypuk³e, ani wklês³e. Jest dobra wg mnie ma¶æ Contractubex . Niestety jest trochê droga. Z tañszych wiem ¿e jest Cepan, podobno te¿ niez³y ale okropnie ¶mierdzi cebul±, wiêc na twarz nie polecam. smarowaæ trzeba kilka tygodni, a czasem miesiêcy.
Ja co prawda nie u¿ywa³am na potr±dzikowe, ale na ulotce jest napisane, ¿e mo¿e byæ stosowany.
imposing jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-03-06, 19:18   #5
Nataniella
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 298

Tez mam blizny po tradziku. By³am z tym u kosmetyczki i zaproponowa³a mi zabieg kwasami. 6 zabiegów w odstêpach tygodniowych. Jestem po drugim zabiegu. Po pierwszym moja skóra siê ³uszczy³a i zauwazy³am odrobinê poprawy, jest troszeczkê g³adsza. Niestety po drugim zabiegu nie zareagowa³a w ogóle nie mam pojêcia co siê sta³o? Nie by³a zaczerwieniona w dniu, kiedy zabieg by³ robiony, ani nie zauwazy³am z³uszczania naskórka ( a wydawa³o mi siê, ze o to przede wszystkim chodzi) Pojutrze mam nastêpny zabieg i nie wiem co o tym wszystkim myslec? Moze która¶ z wiza¿anek mia³a podobne zabiegi?
Nataniella jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-03-06, 20:45   #6
Paulisss
Przyczajenie

A tak szczerzê to ja wierzê ¿e blizny mo¿na ca³kowicie zlikwidowaæ, ale trzeba mieæ sporo pieniêdzy i w ogóle te blizny nie mog± byæ jakie¶ ogromne, ale nie o to mi teraz chodzi. A ten Contractubex to nie jest na dziurki, tylko raczej na wypuk³e blizny.

Kto¶ pyta³ o te zabiegi kwasami... to ja s³ysza³am ¿e u kosmetyczki to te kwasy maj± ma³e stêzenie - czyli mniej dzia³aj±, lepsze s± u dermatologa. Ale nie zawsze musisz zauwa¿aæ ³uszczenie.

A mnie nurtuje jeszcze jedna sprawa mikrodermbrazja ( nie wiem czy tak sie pisze) jest tylko dla ludzi powy¿ej 18 lat, ale du¿o osób ma te¿ problemy z bliznami czy czym¶ innym w wieku ok 15 lat, wiêc dziwi mnie ¿e tylko doro¶li mog± to stosowaæ, tzn wiem ¿e co¶tam ze skór± m³odsz± siê dzieje tylko po prostu trochê mnie to dziwi.
A mo¿e jednak mia³ kto¶ doczyniena z t± dermatolog?
Stary 2008-03-06, 21:13   #7
green.eyed
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 546

Cytat:
Hej wszystkim. Jestem m³od± osóbk± (13,5 lat) z bliznami od w³asnego wyciskania. Kiedy¶ wyciska³am ka¿dego pryszcza, a w±gry na nosie to ju¿ w ogóle, mia³am straszne rany, a¿ siê dziwie ¿e tylko tak moja skóra wygl±da. Mam problem tylko z nosem - tam mam blizny w postaci dziurek i przebarwienie. Te zmiany s± ró¿owe ( chyba ), ciemniejsze od skóry.
Wiesz, my¶lê, ze to dobrze, ze te zmiany s± jeszcze zaczerwienione, bo to znaczy, ze chyba s± ¶wie¿e, a ¶wie¿e blizny i przebarwienia jest ³atwiej zlikwidowaæ.
Wybierz sie koniecznie do tego dermatologa - zawsze to bêdzie jaka¶ fachowa opinia i porada. I daj znaæ jak posz³o

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2008-03-06, 21:52   #8
Paulisss
Przyczajenie

Te blizny to nie s± ¶wie¿e szczerze powiem... bo ja w takie wyciskanie bawi³am siê dawno... ojjj teraz juz nie wyciskam zeby nic nie bylo. I blizny ¶wieze nie sa... ale co tam moze cos pomoze trzeba byædobrej my¶li.
Stary 2008-03-07, 16:04   #9
Nataniella
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 298

Rozmawia³am z kosmetyczk± na temat kwasów u dermatologa. To prawda, ze dermatolog stosuje silniejsze stêzenie kwasów, zabieg jest jednorazowy i tañszy niz w gabinecie kosmetycznym, ale... podobno twarz przez tydzien po zabiegu wygl±da masakrycznie.
Kolezanka pozby³a siê blizn stosuj±c masc cepan. Wciera³am j± przez jakie¶ trzy miesi±ce i niestety zabrak³o mi cierpliwosci, efektów jako takich nie by³o
Nataniella jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-03-07, 18:32   #10
Paulisss
Przyczajenie

No zale¿y tez jakimi kwasami, po niektórych mo¿esz normalnie wyj¶æ za kilka dni. Ale wiesz lepiej jest przeczekaæ ten tydzieñ a potem mieæ ³adn± bu¼ke ni¿ przep³acaæ u kosmetyczki i nie wiedzieæ efektów. A ja nie wiem jak mam to dla mamy powiedzieæ z tym dermatologiem. U nas babka ta przyje¿dza tylko na soboty od 12 do 18 i tam niby sie zapisuje ale moja mama zawsze jak chodzi³a tam to sie nie zapisywala bo ona nie sprawdza nic i w ogóle ka¿dy tak przychodzi, ale ja nie wiem co mam powiedzieæ g³upio mi. Bo ja z ni± sie k³óce przewaznie i nie rozmawiam tak zbytnio ehh nie powiem chyba
Stary 2008-03-07, 22:00   #11
confused_girl
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 541

Cytat:
No zale¿y tez jakimi kwasami, po niektórych mo¿esz normalnie wyj¶æ za kilka dni. Ale wiesz lepiej jest przeczekaæ ten tydzieñ a potem mieæ ³adn± bu¼ke ni¿ przep³acaæ u kosmetyczki i nie wiedzieæ efektów. A ja nie wiem jak mam to dla mamy powiedzieæ z tym dermatologiem. U nas babka ta przyje¿dza tylko na soboty od 12 do 18 i tam niby sie zapisuje ale moja mama zawsze jak chodzi³a tam to sie nie zapisywala bo ona nie sprawdza nic i w ogóle ka¿dy tak przychodzi, ale ja nie wiem co mam powiedzieæ g³upio mi. Bo ja z ni± sie k³óce przewaznie i nie rozmawiam tak zbytnio ehh nie powiem chyba
Jak by³am w Twoim wieku to te¿ siê du¿o z Mam± k³óci³am, a teraz (lat 21 ) jest moja najlepsz± przyjació³k± ;D
My¶lê, ¿e jak pójdziesz do Mamy ze swoim problemem to bêdzie dobry krok w kierunku polepszenia z Ni± relacji Mam siê mo¿e nawet ucieszyæ, ¿e prosisz j± o pomoc
confused_girl jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-08, 08:52   #12
Paulisss
Przyczajenie

Mama wróci ok 16, ale dermatolog przymuje do 18 wiêc by¶my zd±¿y³y, musze jej to jako¶ powiedzieæ.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.