|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
mój brzuch
Hej!
Mam nadzieję, że założyam ten topic w dobry forum itd., jeżeli nie to przepraszam ![]() ![]() Mój problem jest taki: jestem generalnie dosyć szczupła - 51 kg rzy 164 cm. Natomiast moim sporym kompleksem jest mój brzuch... marzy mi się śliczny, płaski brzuszek, a mojemu niestety trochę daleko do ideału. Bardzo chętnie bym coś z nim zrobiła, ale nie bardzo wiem, w czym leży problem. Czy mam na nim po porstu za dużo tłuszczu - w związku z czym najlepiej będzie, jeżeli będę się odchudzać - czy też to brak mięśni powoduje, że jest taki 'sflaczały' i powinnam się solidnie przyłożyć do ćwiczeń. Proszę kogoś mądrzejszego w tej dziedzinie o diagnozę - może być surowa ![]() ![]() Proszę o diagnozę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: mój brzuch
mam to samo
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
no to moze ktos nam powie jak nad tym popracowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Jeśli aerobiczna 6 nie pomogła, to może coś źle robiłaś? Polecam ćwiczenia Tamilee Webb, poczytaj sobie o nich na forum. Ważna jest dieta, ogranicz słodycze, pij dużo wody mineralnej. Myślę że dieta i ćwiczenia powinny pomóc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
wlasnie jak chodzi o weidera to przerwalam, bo mialam wrazenie (moze bledne), ze pod tym sterczacym zrobily mi sie meisnie i w rezultacie jeszcze bardziej sie to powiekszylo =/
nie wiem czy to jest jakis zalegajacy tluszcz, czy nie mam miesni wyzej i dlatego to takie wypukle jest czy co... ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
proponuję zdrową dietę
i trening silowy calego ciała - raczej masowy niż redukcyjny z brzuszkami daj sobie spokój, bo to najmniej wpływa na wyglad brzucha 3x20 brzuszków po każdym treningu silowym w zupelności wystarczy do tego trochę aerobów każdy z nas ma kreślone miejsca gdzie gromadzi sie tłuszcz i czasem trudno go zlikwidować
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
najwazniejsza jesli chodzi o brzuch jest dieta
czyli czesciej jesc a mniej no i zdrowe jedzenie nie wydymajace brzuszka no i cwiczenia zarowno aerobowe jak i partii miesniowej pingwinku czemu uwazasz ze cwiczenia na brzuch najmniej wplywaja na wyglad? nie zgodze sie
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
izmonek pisalam milion razy
najwazniejsza jest dieta potem siłownia i aeroby brzuch wystarczająco ćwiczy podczas normalnego treningu siłowego nigdy nie spalimy fetu na brzuchu za pomocą brzuszków
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
czyli oprocz zdrowego odzywania powinnam zastosowac 'trening silowy masowy' tak? jest taki mozliwy w warunkach domowych czy silownia jest niezbedna?
jak chodzi o aeroby to dwa razy w tygodniu po 1,5 h chodze na taniec nowoczesny - czy to wystarczy, czy powinnam robic cos jeszcze? dziekuje za odpowiedzi! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Wiesz głowa do góry, proponuję zacznij od dobrej rozgrzewki i biegów wieczornych po osiedlowej bieżni lub po mieście czy fajnym terenie, do tego dużo jedz warzyw, mniej tłuszczu (raz w tyg. mięsko: jakiś schab czy kurka, poważnie)
ogranicz słodycze, kawa bez cukru, z łyżeczką mleka, herbata bez cukru ![]() Biegi czynią cuda, systematyczne, w szybszym tempie, tak byś czuła po nich zmęczenie. Nie inwestuj w brzuszki tradycyjne, za parę tygodni po ciężkiej pracy pójdziesz na basenik i wszyscy będą zwracać uwagę na twoje wysportowane ciałko, ja sezon z biegamy zaczynam za niedługo A wiem co piszę, dobrze jest też uprawiać aerobik, POWODZENIA!!
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
suwa89 ja chodzę na aerobik 5 razy w tygodniu, myślisz, że jak dorzucę do tego jeszcze 4 razy w tygodniu bieganie i basen stracę centymetry w talii;>?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
mysle ze sam aerobik wystarczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
na aerobik już chodze w miarę dlugo, a co do biegania to biegam tylko rzadziej i dlatego chciałabym zacząć biegać 4 razy w tygodniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej zrezygnuj z aerobiku zacznij ćwiczyć silowo i biegać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
ale aerobik sprawia mi przyjemość, można się odstresować na nim... dlaczego uważasz, że powinnam z niego zrezygnować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
suwa89 ja chodzę na aerobik 5 razy w tygodniu, myślisz, że jak dorzucę do tego jeszcze 4 razy w tygodniu bieganie i basen stracę centymetry w talii;>?
Sporo tego! Pamiętaj że zbyt duży wysiłek nieprzyzwyczajony do kobiety może spowodować problemy miesiączką... Może na aerobik zacznij mniej chodzić tak 2 x w tyg, biegaj 2 x w tyg i basenik nawet co dzień bo to luz ![]() ![]() Cytat:
Ja praktycznie stawiam tylko na biegi i dietę z mniejszą ilością tłuszczu (ograniczam się z moimi ulubionymi czekoladkami, chyba że na dzień to 3 kosteczki tak dla wzmocnienia pamięci, ale kawę, herbatkę itp oczywiście gorzką piję). Jeśli ktoś nastawia psychikę na samo odchudzenie, nie czyni z tego pasji, to niech nie liczy na satysfakcję i lepiej niech nie oczekuje efektów po 5 męczących biegach, bo to nic nie da, a może pogorszyć nastawienie, po prostu ten sport lubi systematykę. Dodatkowo uodparnia organizm, mniej chorujemy ![]() Strasznie lubię takie zmęczenie dlatego mój umysł jest spokojny, pamiętam w tamtym roku cały maj przebiegałam co wieczór 10 min rozgrzewka, 30 a 35 min w szybkim tempie biegi i miałam sporo chęci, tak co wieczór przed spaniem, bieżnie mam tuż pod blokiem, wiem że to nic w porównaniu z ludźmi którzy urpawiają biegi an czas, a ja się nigdzie nie śpieszę, więc mi taki seans przed spaniem odpowiada... Aerobik faktycznie to fajna sprawa, jednak sama zadecyduj, aerobik czy biegi?! ile straciłaś cm i przez jaki okres czasu;>? nie patrzę na cm, moja sylwetka jest dosyć szczuplutka, a biegi to moja sezonowa pasja, jednak efekty zauważam dosyć szybko (ukształtowane mięśnie brzuszka, może nie tak bardzo jak u profesjonalistów, ale nie odstaje tłuszcz i nie widać fałdów!)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.