|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nie radzę sobie...
Może w tej chwili pomyślicie, że użalam się nad sobą, ale komuś muszę się wygadać, poprosić o radę.
![]() Mieszkam w małej miejscowości. Mój dzień wygląda tak: szkoła- dom -nauka (jestem w klasie maturalnej). I nic więcej. Rutyna. Kocham jeździć na koncerty po całej Polsce. W zasadzie traktuje je jako pewną odskocznię od rzeczywistości. Tam spotykam się z moimi przyjaciółmi, który mieszkają bardzo daleko i spędzam jeden naprawdę piękny dzień. Raz na pół roku. A potem wracam do domu. Szara rzeczywistość, znowu rutyna. Strasznie to przeżywam. Płacze całymi dniami, bo nie mam już przy sobie najbliższych przyjaciół, bo siędzę w tej dziurze. Nienawidzę mojego życia. ![]() A potem dowiaduje się, że znowy jest okazja, żeby się spotkać z przyjaciółmi, pobawić. Wtedy czekam na ten dzień, żyję tylko jednym. Mam wrażenie, że kiedy ten dzień nadejdzie to znikną wszystkie problemy. I znowu wszystko się kończy i jest coraz gorzej. Przecież tak nie można żyć. Chciałabym się cieszyć z drobnych rzeczy, że na przykład jest ładna pogoda. Ale nie potrafię. Ciągle myśle tylko o jednym i płaczę. Ja już dłużej nie wytrzymuję ![]() Wiem, że pewnie nikt nic z tego nie zrozumiał, bo pewnie dla Was mój problem, to żaden problem. Ot, kolejna małolata użala się nad sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Nie radzę sobie...
a nie masz zadnych znajomych u siebie w miescie? poza tym co robisz w wolnym czasie? masz jakies zainteresowania, hobby?
poza tym nie lam sie, juz niedlugo - po maturze mozesz gdzies wyjechac do pracy czy na studia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam hobby, ale nie mogę tego realizować ![]() Ja nie dam rady. Na studia za jakieś kilka miesięcy. Wcześniej skoczę z mostu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
masz znajomych i przyjaciólke, a placzesz za tym ze nei mozesz sie widywac czesciej z innymi przyjaciólmi etc.. powinnas docenic to co masz, masz wokół siebie bliskich, piszesz ze twoje zycie to rutyna, to zajmij sie czyms, na pewno masz jakies zainteresowania które mozesz rozwijac, a ze mieszkasz w malym miescie to chyba nie taki problem, jestes w klasie maturalnej wiec za pare msc wyjezdzasz na studia zapewne wiec wyrwiesz sie ze swojego miasta..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ja Cie rozumie, bo tem mieszkam w malej miejscowosci, w ktorej nie mam zadnych znajmoych. Tez klasa maturalna i tylko szkola-dom- nauka i tak w kolko. Za 2 miesiace koniec szkoly i pocieszam sie tylko tym, z emoze uda mi sie wtedy stad "uciec" do miasta, gdzie wszystko sie zmieni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
i ja też mieszkam w małej "dziurze"
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Zmien cos! Przeciez życie jest w Twoich rękach... Masz to co sobie zaplanujesz... Skoro takie życie jakie masz doprowadza Cie do rozpaczy zmień je!
Byloby Ci ciezko je zmienic gdybys byla np w Gimnazjum, ale jak jestes juz w maturalnej klasie to po zdaniu matury wyjedz do miasta, ktore lubisz... moze nawet tam gdzie masz tych super znajomych. Wyjedz od razu po maturze, chocby z przyjaciolka. Wynajmijcie cos, idzcie do pracy... we dwie bedzie łatwiej i psychicznie i finansowo... a nowe miejsce zamieszkania, nowa praca wszystko zmieni... nowe znajomosci i jeszcze zabraknie Ci czasu dla Ciebie - bedziesz chciala wrocic do dawnych czasow ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam bardzo. Staram się myśleć optymistycznie, ale naprawdę czasami się nie da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A masz jakieś hobby? Taką odskocznie która sprawiałby Ci radość??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Oj za bardzo się użalasz nad sobą. Weź się w garść, przestań rozpamiętywać te półroczne spotkania ze znajomymi i znajdź sobie prawdziwych znajomych, a nie z kumpli z doskoku. Wyjdź z domu, pójdź do pubu, nie wiem cokolwiek. I nie wyj całymi dniami, bo to nic nie da, tylko jeszcze bardziej się pogrążysz w tej całej beznadziei. Piszesz, ze uwielbiasz koncerty. No to na co czekasz, koleżanka pod pachę, w garść bilet i jedź gdzieś na ten koncert. Kino?
Dotrwaj do tej matury, zdaj ją i zmień cos w swoim życiu, bo siedzieć w domu całe dnie i rozpaczac jest bardzo łatwo. Gorzej będzie później, jak zdziadziejesz. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Zacznij doceniać ludzi których masz wokół siebie. Moi przyjaciele w tym roku powyjeżdzali na studia. Zostało mi w moim mieście paru znajomych. Z początku nie umiałam sobie z tym poradzić, a jak tylko się otworzyłam na ludzi, to poznałam mnóstwo fantastycznych osób. Po za tym czas możesz poświęcić na nauke, sport, rozwijanie nowych zainteresowań, które będziesz mogła realizować
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Jakie jeżeli można zapytać?
I co przeszkadza je Tobie realizować? Masz jakiś pomysł na to, żeby zmienić ten stan rzeczy skoro Ci nie odpowiada? Nie twierdzę, że to takie proste, tylko zastanawia mnie, czy w ogóle myślisz o tym, czy po prostu wystarczy Ci fakt, że jest jak jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
nie ma na świecie takiego zadupia, by nie móc normalnie żyć.
kwestia podejścia. jak widze to sama pogłębiasz swoją rozpacz. Płaczesz przez 6 miesięcy, czekając na koncert? nie bardzo rozumiem. a inne koncerty? listy maile, komunikatory, telefony - to współczesne sposoby komunikacji, też z przyjaciółmi. Posuzkaj rozwiązań, zamiast rozkładać ręce,że się nie da. Nie da to się trzeasnąc drzwiami obrotowymi. ![]() ja rozumiem te wszystkie żale, ale też wierzę,że można coś zmienić, a nie siedzieć i płakać. I jakie to tajemnicze hobby, któego nie możesz realizować?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.