|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Duza stopa
Mam dosyć dużą stopę i w związku z tym mam problem. Jakie buty nosić aby optycznie zmniejszały stopę? jakie spodnie i w ogole jak sie ubierac? Ma ktoś jakies rady?
z gory dziekuje ;]
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duza stopa
Duża stopa tzn. jaki rozmiar? Może niepotrzebnie się przejmujesz
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Hmm... Ja mam dużą stopę (41) i noszę jedynie płaskie buty (ze względu na to, że jestem wysoka i nie potrzebują obcasów) z okrągłymi czubkami (od kilku lat głównie baleriny).
Unikaj czubów (wiadomo) i jasnych butów (np. białych) - optycznie wydłużają stopę. Myślę, że czarne, granatowe baleriny będą w sam raz. Jeżeli natomiast nosisz buty na obcasie to kupuj te z okrągłymi noskami (nie wydłużają stopy, a wiadomo - obcas troszkę ją zmniejsza). |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama znam ten ból, bo także jestem posiadaczką stopy w rozmiarze 41, niestety przy niezbyt wysokim wzroście.. (około 167 cm)A jak wam się widzą rurki przy takim rozmiarze stóp? Bo wiadomo, jak się założy buty to stopa wydaje się jeszcze większa (przy tych spodniach szczególnie)
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam dużą stopę, noszę rurki, nie przejmuję się tym i nie wiem dlaczego wy się przejmujecie
Noście to co się wam podoba |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam roz40 i nigdy nie uważałam że jest to za duża stopa, która rzucałaby się w oczy.
nosze rurki i nie zauważyłam, zeby stopa wydawała się przez to większa... na codzień nosze szpilki, płaskie buty rzadko i nigdy nie zwracałam uwagi które zmniejszają a które powiększają stopę, ale wydaje mi się że im wyższe buty tym stopa wydaje się mniejsza. |
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje Wam bardzo. dostosuje sie ;] no moj rozmiar to 41 a w niektorych butach nawet 42 (koszmar
).
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak, ale mimo wszystko b.trudno o ladne i dobre buty w tym rozmiarze :P
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
ja tez mam duza stope, ale nie mam problemow z kupnem butow. kryte buty kupuje glownie w rozmiarze 41 a sandaly czy jakies inne czasem 40 choc jest na styk. nosze rurki i sie nie przejmuje bo teraz bardzo duzo dziewczyn ma duze stopy. moja kolezanka kupila ostatnio trampki 43. nie ma sie co przejmowac.
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam 161 cm wzrostu i rozmiar 38 - 40 w zaleznosci od numeracji ale srednio 39
tez przewaznie mam to w nosie. ale uwielbiam chodzic w butach typu martens - duze masywne i w nich niestety wygladam czasem troche smiesznie ale jak pomykam w baletkach to jest ok.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
kuurde a ja mam 41/42
ostatnio nawet czesciej 42:/ zadko znajduje fajne buty:/ znacie moze jakies firmy lub sklepy w pznaniu? gdzie maja dize rozmoary
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
A ja mma problem.. marze o trampkach, ale wydaje mi ze te buty wygladaja ladnie tylko w rozmiarach do 38... A jaa mam te 40 i szczupla stope i wydaje mi sie ze wygladaja nie ladnie
Co wy na to |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 39/41 i do tego bardzo wąską stope i połowa butów jakie mi się podobaja to poprotu mi "lata" na nodze ehh... a o japonkach nie wspomne bo mam bardzo nienaturalne odstające od siebie palce:P Dziwaczne są ale je lubie, po tatusiu mam
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
a ja wlasnie uwielbiam jakpnki
![]() na lato tylko one:PP i jeszce to jest w nich fajne, że mnie nie obcieraja przy palcach ![]() hah kocham je
|
|
|
#17 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aaa no i jeśli chodzi o sklepy obuwnicze to wolę te z samoobsługą bo nienawidzę prosić ekspedientek o numer np. 41 A one zawsze się tak dziwnie patrzą (taa, bo same mają 150cm i 36 stopę)
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam 40. <174>Stopa jest proporcjonalna ale niższe kolezanki, o rozmiarach np. 38 raz na czas coś rzucą na temat moich..
![]() Buty zakończone na okrągło a nawet kwadratowo ---> ] potrafią skrócic stopę. Szerokie spodnie na dole. Zauwazyłam że błyszczace i jasne buty nie służą. No i pewnie mnie w pionowe marszczenia ani paski a raczej poziome. No i odwrotny efekt daje wystajaca na około buta podeszwa. więcej nie wymysle ;p |
|
|
|
|
#19 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mialam juz chyba 3 albo 4 pary...jedna oddalam bo jescze nie minal rok a druga to uznali ze nosilam je w nieodpowiednia pogode:| no ale jak juz (dosłownie)nigdzie nie moge znalesc butow to niestety jestem zmuszona tam kupic
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.

z gory dziekuje ;]

(około 167 cm)
).

Chyba nie w 41?