![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mamy 2005
tak właśnie przeglądałam wszystkie wątki i widzę, że nie ma takiego w którym mamy które rodziły w 2005 roku mogły się podzielić swoimi radościami, spostrzeżeniami i problemami. Mam nadzieję, że znajdą się chętne Mamusie małych urwisków....
Pozdrawiam... Mama Natalki ur. 06.09 oczywiście 2005. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy 2005
No to sie zgłaszam mam synka Aleksika Rocha ur.11.08.05
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
hmm to jest już nas dwie
![]() ![]() A dużo mówi Twój synek?? Bo mojej Żabie buzia się nie zamyka i niestety powtarza też te brzydkie wyrazy... za bardzo nie wiemy jak na to reagować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
to i ja się dołącze.Jestem mamą Natusi - 23.08.2005
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Gaduła sie zrobił brzydkie wyrazy tez maja branie
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
moja tez gaduła mała ale nie słyszałam jeszcze brzydkiego wyrazu u niej(pewnie wszystko przede mną).Notorycznie słyszę " ja moge" i pełna przekonania psoci jak tylko może
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Na szczęście nasza Miśka już przestała używać brzydkich słów...wiadomo czasem jeszcze coś tam powie...ale zdarza sie ze nas poprawia
![]() ![]() Został jeszcze problem z nocniczkiem....etap noszenia go na głowie ma juz na szczęście za sobą ale często zapomina zawołać, wiec jeszcze pieluszki są naszymi dobrymi przyjaciółmi... A jak Wasze Pociechy?? I jak sobie z tym poradziłyście? Pozdrawiam Mamusie i Dzidziusie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
witam jestem mamą Krystianka 13 02 2005 i muszę powiedzieć że nie pamietam co to pieluchy. Moja pociecha już przeszło rok czasu załatwia sie do ubikacji i do nocnika.ale to zależy od dziecka każde jest inne.a jaka gaduła z niego mówi wyraźnie i dużo. Mam zamiar go posłać w przyszłym roku do przedszkola tylko obawiam się chorób bo jest strasznie chorowitym dzieckiem a tam dużo szybciej łapie się wszystkie infecje pozdrawiam wszystkie bobaski i ich mamusie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
O dziwo z nocnikeim bez próblemów kupiłam jak skonczył rok stał sobie stał nie namawiałam sam zaczał go najpier nosic na głowie potem wołac teraz sam przynosi wynosi ogólnie bez stresu za to mam problem z myciem zebów za cholere nie umyje pasta bo szczypie w zabki taki delikatnis
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
no to mogę Wam pozazdrościć. Maja Miśka unika nocnika jak ognia i za bardzo nie wiemy jak sobie z tym poradzić. zamiast sama z niego korzystać to sadzą w nim misie i lalki. A jeśli chodzi o ząbki to nie mamy z tym problemu. Sama sie upomina i domaga więcej pasty.I oczywiście najbardziej lubie o smaku zielonego jabłuszka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może kup dla niego łagodną pastę są takie dla dzieci owocowe słodkie one są chyba już od 1 roku |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
tak one są od 1 roku. kilka razy się spotkałam też od 6 miesiąca ale nie w Polsce. nie drażnią tak dziąsełek no i są dobre w smaku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
[quote=Kamilka86;6104825]tak one są od 1 roku. kilka razy się spotkałam też od 6 miesiąca ale nie w Polsce. nie drażnią tak dziąsełek no i są dobre w smaku
![]() Są w każdym sklepie supermarkecie tylko się porozglądaj |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
hej kamilka86 jest wątek dla rocznika 2005 na pierwszej stronie nawet
![]() co do nocnika to mój rozrabiaka nadal nie przejawia zainteresowania by do niego sikać. chyba szkoda mu czasu. tylko grubsze sprawy tam zalatwia ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
tak wiem ze jest taki wątek ale nie wiem czy zauważyłaś z jaką datą i proszę weź tez pod uwagę to ze chyba nikt już z niego nie korzysta...a przynajmniej bardzo rzadko....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
bo może po prostu mało mamuś z tego rocznika siedzi na forum. ja się tam dopisywałam. w końcu dzieci 2005 czy we wcześniejszym wątku czy w tym to te same dzieci a nie jakieś 10 lat starsze,albo z innej części planety więc nie kumam
![]() zresztą nie ważne skoro już jest drugi to niech i tak będzie ale moderator moim zdaniem powinien je połączyć, bo to jest zaśmiecanie forum. zwłaszcza że właśnie zobaczyłam że jest tam twój post, tym bardziej nie kumam po co zakładałaś nowy wątek o tym samym roczniku ???
#klubrecenzentki Edytowane przez goha80 Czas edycji: 2007-12-28 o 16:49 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
jaki rozmiar butka ma dwulatek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Witam , moja Kinga urodzila się 25.07.2005 roku. A czy któraś z mam ma już lub planuje drugiego dzieciaczka?Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
??? nie ma nikogo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Hej Mamusie. Jeśli chodzi o planowanie drugiego dzieciątka to my jesteśmy w trakcie. Próbujemy od listopada i na razie bezowocnie niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Mój Bartus urodził sie 12 luetgo 2005 czyli niedługo skonczy 3 latak. Ale ten czas leci, niesamowite, dopiero był taki malutki a tu niedługo będzie z niego prawdziwny przedszkolak. Pozdrawiam wszystkie mamy z rocznika 2005 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
A odpowiadając na Wasze pytania...
Bartek nosi buty o rozmiarze 27 ale jest bardzo wysoki jak na swoj wiek a co do drugiej pociechy- to niestety narazie musimy sie wstrzymac, choć powiem wam że coraz bardziej teskno mi za drugim dzieckiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Dolaczam Kuba urodzil sie 20.08.2005!Mam pytanie ile mierza i waza Wasze pociechy bo kuba to niejadek ma 94cm wzrostu i wazy niecale 13kg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj mój Krystianek ur się 13 02 2005 i pomimo dobrego apetytu ma wzrostu 96 i waży 13,5 kg. zjadał zawsze dużo ale od noworodka miał problemy z przybieraniem na wadze. Do 2 lat był cały czas poniżej siatki centylowej teraz już wskoczył na pierwszą kreseczkę siatki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
To tak jak i moj Kuba zawsze ponizej ale Twój synek je a moj nie??juz niewiem co robic...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
witajcie mamunie.moja Ulcia przyszla na swiat 1.8.2005.jest dosc wysoka bo 198cm a wazy ok.13.je umiarkowanie ,2 lata karmiam piersia bo jest bezmleczna a zadnych preparatow mlekozastepczzch nie chciala brac do ust .nr buta 23
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Wysoka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
oczywiscie ze 98 a nie 198. przepraszam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj może on poprostu tyle nie potrzebuje zjadać ja raczej nigdy nie zmuszam do jedzenia jak niema apetytu, moja mama zawsze mi powtarzała takie powiedzenie - jak głód zajrzy do pupy to sam przyjdzie i zje i wiesz co zawsze się to sprawdza nie żeby głodzić ale zrobić większą przerwę między posiłkami i podać mu to co mu naprawdę smakuje. Niektóre dzieci poprostu mają tak zakodowane żeby jeść mało a często Mój synek ma problem z żołądkiem i jak ma jakieś ataki bólu to spada mu apetyt i zjada bardzo mało to wtedy muszę mu podać następny posiłek dużo wcześniej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.