trochę górnopółkowej kolorówk i aptecznej pielęgnacji - zapraaszam :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-20, 18:29   #1
astronomiczna.ania
Rozeznanie

Przekupka: 81 pkt / 100% pozyt.
GG do astronomiczna.ania
Smile

trochę górnopółkowej kolorówk i aptecznej pielęgnacji - zapraaszam :)

NIEAKTUALNE!!!!

Witam ,
oto moje kosmetyki na wymianę; wszystkie - oryginalne, pełnowartościowe i pochodzące z godnych zaufania perfumerii i aptek
  • Christian Dior Diorskin; puder prasowany kolor: 621 Transparent Medium; aktualne zużycie pudru szacuję na 15 % (w środkowej części produktu jest wgłębienie, oryginalna faktura pudru po bokach została zachowana); puder jest świeży i pięknie pachnie; został zakupiony przeze mnie osobiście kilka miesięcy temu w jednej z krakowskich perfumerii sieci Sephora
  • Christian Dior - cienie 5 Couleurs, paleta kolorów Brun Casual (srebrzysty szary, satynowy kakaowy, opalizujący jasny łososiowy, jasny złotobeżowy, ciemna gorzka czekolada); zużycie - ok. 40 % (różne dla różnych kolorów)
  • LRP Rosaliac – tubka o pojemności 5 ml, w kartoniku; termin przydatności:
  • Avene Hydrance Optimale Riche - tubka o pojemności 5 ml, w kartoniku; termin przydatności:
  • Avene Cold Cream (krem ochronny); 4 tubki o pojemności 5 ml każda tubka; oryginalnie „zaspawane”, w kartonikach
  • Bourjois Effet 3D Nudes; błyszczyk kolor Nude Energic 35 (naturalny, beżowo-różowy) nadający duży połysk; pełnowymiarowy, nowy
  • Frederico Fekkai Finishing Polish (serum nabłyszczające) - opakowanie pełnowymiarowe 50 ml (szklana buteleczka z pompką); ubytek niewielki; mam plastikowe opakowanie
  • Galenic Pur preparat do demakijażu 2 w 1 (demakijaż twarzy i oczu); 2 nowe nieużywane tubki, każda tubka o pojemności 30 ml - wymiana z tompola
  • LRP Rosaliac żel micelarny - pełnowymiarowy (200 ml), nowy, nieużywany - wymiana z tompola
  • Clinique - Long Last Lipstick Soft Shine, kolor 23 Angel Spice; kryjąca pomadka o przedłużonej trwałości w kolorze prześlicznego, cielistego beżu; zakupiona w Douglasie ok. 7 miesięcy temu, kilkanaście razy użyta - wymiana z majolka
  • Estee Lauder – Pure Color Crystal Lipstick; pomadka o średnim stopniu krycia lustrzanym połysku; kolor Tiramisu (neutralny róż z domieszką beżu); pochodzi z zestawu; waga: 3, 6 grama („pełnowymiarowe” pomadki EL ważą 3,8 grama); nowa nieużywana - wymiana z majolka
Na wymianę szukam:
  • zapachów damskich i męskich; tylko w oryginalnych flakonikach!!! - mogą być miniaturki lub końcówki, ale nie odlewki, odpsiki lub zapachy w tzw. zastępczych atomizerkach
  • kosmetyków „profesjonalnych” lub aptecznych do skóry dojrzałej (Ystheal + Cream, Eluage, ewentualnie Redermic); tylko nowych, "fabrycznie zapieczętowanych"
  • kosmetyków do twarzy z kwasami BHA (nie w duecie z AHA), PHA oraz kwasem migdałowym
  • konturówki do oczu, najchętniej grafitowej, szarej, ewentualnie czarnej
  • bardzo jasnego różu w tonacji koralowej, brzoskwiniowej (najchętniej Shiseido lub Dior)
  • profesjonalnych kosmetyków do włosów (grubych, suchych, naturalnie kręconych lub do cienkich, osłabionych); bardzo chętnie przyjęłabym dobry nabłyszczacz!
  • opakowania do kompaktu Chanel Innocence, wkładu Chanel Innocence w kolorze 20 Clair lub kompletu (opakowanko + wkład)
Na nic spoza mojej wish-listy raczej się nie skuszę
Z ulgą pozbyłam się większości niepotrzebnych mi kosmetyków i jestem zdecydowana na wchodzenie w posiadanie tylko i wyłącznie takich, o których wiem, że będę mogła zużyć je osobiście ewentualnie podarować komuś z bliskich .
Absolutnie nie interesują mnie ciuszki, biżuteria, torebki, kosmetyki Avon/Oriflame, kosmetyki marketowe, ani też (z zasady) produkty zakupione na Allegro .

Osoby z niewielką ilością pozytywów w IP będę prosiła, aby wysłały swoje kosmetyki jako pierwsze

Edytowane przez astronomiczna.ania
Czas edycji: 2008-04-03 o 08:05
astronomiczna.ania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 18:57   #2
ANGEL-A8
Wtajemniczenie

Przekupka: 63 pkt / 100% pozyt.
Dot.: trochę górnopółkowej kolorówk i aptecznej pielęgnacji - zapraaszam :)

Clinique - Long Last Lipstick Soft Shine, kolor 23 Angel Spice; kryjąca pomadka o przedłużonej trwałości w kolorze prześlicznego, cielistego beżu; zakupiona w Douglasie ok. 7 miesięcy temu, kilkanaście razy użyta
Estee Lauder – Pure Color Crystal Lipstick; pomadka o średnim stopniu krycia lustrzanym połysku; kolor Tiramisu (neutralny różu z dmieszką beżu); pochodzi z zestawu; waga: 3, 6 grama („pełnowymiarowe” pomadki EL ważą 3,8 grama); nowa nieużywana
Może coś u mnie?

ANGEL-A8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 20:05   #3
astronomiczna.ania
Rozeznanie

GG do astronomiczna.ania

Cytat:
Napisane przez ANGEL-A8 Pokaż wiadomość
Clinique - Long Last Lipstick Soft Shine, kolor 23 Angel Spice; kryjąca pomadka o przedłużonej trwałości w kolorze prześlicznego, cielistego beżu; zakupiona w Douglasie ok. 7 miesięcy temu, kilkanaście razy użyta
Estee Lauder – Pure Color Crystal Lipstick; pomadka o średnim stopniu krycia lustrzanym połysku; kolor Tiramisu (neutralny różu z dmieszką beżu); pochodzi z zestawu; waga: 3, 6 grama („pełnowymiarowe” pomadki EL ważą 3,8 grama); nowa nieużywana
Może coś u mnie?
Niestety nic nie znalazłam
Stary 2008-02-21, 21:10   #4
Tigerlilly
Rozeznanie

Przekupka: 26 pkt / 100% pozyt.

Może znajdziesz coś u mnie za
+ ew. demakijaż Galenic?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276096
Tigerlilly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 21:37   #5
astronomiczna.ania
Rozeznanie

GG do astronomiczna.ania

Cytat:
Napisane przez Tigerlilly Pokaż wiadomość
Może znajdziesz coś u mnie za
+ ew. demakijaż Galenic?
Tigerlilly kochana ,
ja oczywiście pamiętam, że swego czasu byłaś skłonna wziąć pomadeczkę, ale stanowiła ona nieadekwatny zamiennik za Kenzo, który mnie wówczas u Ciebie interesował.
No i niestety w zasadzie sytaucja nie uległa zmianie
Masz w wątku przepiekne rzeczy, ale prawie każda z pozycji ma wiekszą wartośc niz pomadka/pomadka + demakijaż Galenica.
A ja poza wątkiem aktualnie nie mam nic wiecej do oddania .
No ewentualnie błyszczyk Bourjois, nowy, śliczny; wprawdzie to średnia półka, ale ja z błyszczyków używam górnopółkowców i właśnie tego burżujka i bardzo go sobie chwalę
Tak więc jeszcze jego mogłabym oddać.
Poza tym już na pewno nic wiecej
Stary 2008-02-21, 21:59   #6
Tigerlilly
Rozeznanie

Przekupka: 26 pkt / 100% pozyt.

Aniu, ależ Ty masz pamięć! Przysięgłabym, że dopiero dziś zauważyłam pomadkę ;-) A jeśli dodałabym do "wypatrzonych obiektów" Twój Diorskin? Masz może zdjęcie z ubytkiem? I czy miałabyś coś za taką konfigurację? Galenic pozostawiam jako "ew.", bo jestem go ciekawa, lecz wcale nie muszę go mieć...
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276096
Tigerlilly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 08:41   #7
Margot45
niecnotliwa dziewica

Przekupka: 76 pkt / 100% pozyt.
GG do Margot45

Witaj Aniu w moim kramiku zapewne nic nie wypatrzysz, ale czy interesowałby Cię róż Guerlaina Terracotta Blush&Sun, najjaśniejsza wersja? Ja oczywiście wypatrzyłam u Ciebie Rosaliaca Pozdrawiam serdecznie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-22, 11:07   #8
astronomiczna.ania
Rozeznanie

GG do astronomiczna.ania

Cytat:
Napisane przez Tigerlilly Pokaż wiadomość
Aniu, ależ Ty masz pamięć! Przysięgłabym, że dopiero dziś zauważyłam pomadkę ;-) A jeśli dodałabym do "wypatrzonych obiektów" Twój Diorskin? Masz może zdjęcie z ubytkiem? I czy miałabyś coś za taką konfigurację? Galenic pozostawiam jako "ew.", bo jestem go ciekawa, lecz wcale nie muszę go mieć...
Naturalnie dysponuję zdjęciem oferowanego przeze mnie pudru .
Jutro (w świetle dziennym) mogę spróbować zrobić jeszcze jakieś zdjęcia, jeśli jakość załączonej fotki nie będzie Cię satysfakcjonować.
Z tym, że wtedy poprosiłabym Cię o podanie adresu e-mail i przesłałabym zdjęcia w oryginalnej wielkości.
Generalnie aktualne zużycie można określić jako wgłębienie w środkowej części pudru

W kwestii warunków ewentualnej wymiany
powiem tak: NIE interesują mnie następujące pozycje z Twojego wątku:
- Sun Moon Stars Karla Lagerfelda EDT, z 30 ml pozostało 60%; bez pudełka, śliczna buteleczka
- Madness Natural Black 75 ml EDT, nowa w folii
- Yves Saint Laurent Nu 100 ml EDP nowa, w folii.
- The Perfumer`s Workshop Ltd. Tea Rose Amber z 56 ml pozostało 50 ml, jest kartonik
- Noa Cacharel EDT wersja klasyczna, tzn w kremowym kartoniku. Z 30 ml ubytek kilku psików. Śliczny kartonik jest w idealnym stanie. – ten zapach musiałabym sobie przypomnieć, kiedyś niespecjalnie za nim przepadałam, ale gust zmienił mi się dość istotnie, więc może
- Calvin Klein Contradiction EDP z 30 ml ubytek max 4 ml, pudełko w idealnym stanie. – uwaga jak w przypadku Noa

Pozostałe pozycje interesuja mnie i może byłoby lepiej, żebyś to Ty oceniła z czym możesz sie rozstać w zamian za pomadkę EL + Diorskin + (może) demakijaż Galenic
Ikonki załączonych zdjęć
Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  diorskin 1.JPG
Wyświetleń: 11
Rozmiar:  93,8 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  diorskin 2.JPG
Wyświetleń: 8
Rozmiar:  68,4 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  diorskin 2a.JPG
Wyświetleń: 5
Rozmiar:  72,6 KB  
Nie widzisz zdjęć? Kliknij tutaj!

Edytowane przez astronomiczna.ania
Czas edycji: 2008-02-22 o 15:09
Stary 2008-02-22, 11:25   #9
astronomiczna.ania
Rozeznanie

GG do astronomiczna.ania

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Witaj Aniu w moim kramiku zapewne nic nie wypatrzysz, ale czy interesowałby Cię róż Guerlaina Terracotta Blush&Sun, najjaśniejsza wersja? Ja oczywiście wypatrzyłam u Ciebie Rosaliaca Pozdrawiam serdecznie
Margotku,
przetestuję ten róż .
Przede wszystkim pod kątem „połyskliwości”
Aneta??? w swojej recenzji na KWC wspomina, że ten róż daje dość mocno błyszczące wykończenie, a ja niespecjalnie lubię duży połysk na buzi
W perfumerii będę w niedzielę, dam znać jak wypadły testy od razu po powrocie do domu
Prosiłabym tylko wcześniej o info, czy jesteś pierwszą właścicielka różu, czy tez pochodzi on z jakiejś wymiany + w jakim ogólnie jest stanie.
Rozumiem, że poza Rosaliakiem nic więcej nie wpadło Ci w oko?
Pytam, bo gdyby ... to pewnie usmiechałabym się do Twojej Theoremy
Stary 2008-02-22, 11:32   #10
kamisio
Zadomowienie

Przekupka: 28 pkt / 100% pozyt.

Aniu jest szansa na fotke piatek diora?
Stary 2008-02-22, 11:33   #11
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Aniu, jestem pierwszą włascicielką, róż był przeze mnie osobiście kupowany w Sephorze na Nowym Świecie zużycie oceniam na jakieś 10% (troszkę go jednak używałam zanim utwierdziłam się w przekonaniu, ze wolę rozświetlacz EL) A, o ile pamiętam brakuje pędzelka - dodałam go do wymiany prasowanych pryzm, futerał i kartonik posiadam. Co do drobinek to ja go oceniam na mniej połyskliwy od maczka Clinique (m.in. dlatego pozbyłam się również maczka...) ale oczywiście, sprawdź, jakby się prezentowal na Twojej skórze.

Gdybyś natomiast miała chęć uśmiechnąc się w stronę Theoremy to ja ją z radością oddam za Rosaliaca - no, może wtedy ja się jeszcze uśmiechnę do mini tubeczek Cold Cream

Buziaki
Stary 2008-02-22, 12:00   #12
astronomiczna.ania
Rozeznanie

GG do astronomiczna.ania

Cytat:
Aniu, jestem pierwszą włascicielką, róż był przeze mnie osobiście kupowany w Sephorze na Nowym Świecie zużycie oceniam na jakieś 10% (troszkę go jednak używałam zanim utwierdziłam się w przekonaniu, ze wolę rozświetlacz EL) A, o ile pamiętam brakuje pędzelka - dodałam go do wymiany prasowanych pryzm, futerał i kartonik posiadam. Co do drobinek to ja go oceniam na mniej połyskliwy od maczka Clinique (m.in. dlatego pozbyłam się również maczka...) ale oczywiście, sprawdź, jakby się prezentowal na Twojej skórze.

Gdybyś natomiast miała chęć uśmiechnąc się w stronę Theoremy to ja ją z radością oddam za Rosaliaca - no, może wtedy ja się jeszcze uśmiechnę do mini tubeczek Cold Cream

Buziaki
Margotku,
to ja się zamelduję w niedzielę, tak jak powiedziałam .
Do tego czasu poczytam sobie jeszcze recenzje na temat Theo.
Szkoda, że zapach jest juz niedostępny, chociaż ... jest w Krakowie pewna perfumeria, gdzie mają zapachy gdzie indziej dawno już wycofane.
A nuż znajdę tam i Theoremę .
Rosaliac oraz Cold Cream rezerwuję dla Ciebie do niedzieli

Stary 2008-02-22, 12:05   #13
astronomiczna.ania
Rozeznanie

GG do astronomiczna.ania

Cytat:
Napisane przez kamisio Pokaż wiadomość
Fotkę paletki Brun Casual zrobię jutro
dzisiaj nie dotrę do domu na tyle wcześnie, aby "załapać się" na światło dzienne, a robienie fotek cieni przy użyciu lampy błyskowej mija się z celem
Na dzisiaj mogę jedynie bardziej szczegółowo opisać zużycie poszczególnych kolorów (może to coś wniesie do sprawy):
  • srebrzystoszary z połyskiem oraz opalizujący kremowy (w zasadzie taki jaśniutki łososiowy) – zostało niewiele (15 %)
  • satynowy kakaowy - jest nieduże wgłębienie (używałam go do robienia kresek)
  • jasny złotobeżowy, ciemna gorzka czekolada - maźnięte po parę razy, praktycznie biorąc nienaruszone
Stary 2008-02-22, 12:13   #14
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez astronomiczna.ania Pokaż wiadomość
Margotku,
to ja się zamelduję w niedzielę, tak jak powiedziałam .
Do tego czasu poczytam sobie jeszcze recenzje na temat Theo.
Szkoda, że zapach jest juz niedostępny, chociaż ... jest w Krakowie pewna perfumeria, gdzie mają zapachy gdzie indziej dawno już wycofane.
A nuż znajdę tam i Theoremę .
Rosaliac oraz Cold Cream rezerwuję dla Ciebie do niedzieli

Aniu, tylko zwróć proszę uwagę, ze Theo, którą ja mam na wymianę, to wersja Leggero, nie klasyk. Ta jest bardziej pieprzna. W każdym razie, cokolwiek zdecydujesz, daj znać - będę do Ciebie zaglądac
Stary 2008-02-22, 13:58   #15
astronomiczna.ania
Rozeznanie

GG do astronomiczna.ania

Cytat:
Aniu, tylko zwróć proszę uwagę, ze Theo, którą ja mam na wymianę, to wersja Leggero, nie klasyk. Ta jest bardziej pieprzna. W każdym razie, cokolwiek zdecydujesz, daj znać - będę do Ciebie zaglądac
Tak, tak, oczywiście zwróciłam uwagę .
Jeśli możesz, napisz mi jak Twoim zdaniem wygląda kwestia trwałości zapachu (to na wypadek, gdyby w perfumerii "z perełkami" tego zapachu jednka nie było).
No i - jeśli to nie problem- to prosiłabym o fotkę
Stary 2008-02-22, 14:11   #16
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Tak, tak, oczywiście zwróciłam uwagę .
Jeśli możesz, napisz mi jak Twoim zdaniem wygląda kwestia trwałości zapachu (to na wypadek, gdyby w perfumerii "z perełkami" tego zapachu jednka nie było).
No i - jeśli to nie problem- to prosiłabym o fotkę
Na mojej skórze Leggero była najtrwalsza ze wszystkich trzech, a szczególnie mocno trzymała się na ubraniu - dłużej niż na skórze.

Ze zdjęciem problem jest tylko jeden - będę mogła je wkleić dopiero w poniedziałek rano Domowy komputer nie posiada sterownika do aparatu i będę mogła wkleić fotkę dopiero jak w poniedziałek dotrę do pracy...
Stary 2008-02-22, 20:47   #17
astronomiczna.ania
Rozeznanie

GG do astronomiczna.ania

Cytat:
Na mojej skórze Leggero była najtrwalsza ze wszystkich trzech, a szczególnie mocno trzymała się na ubraniu - dłużej niż na skórze.

Ze zdjęciem problem jest tylko jeden - będę mogła je wkleić dopiero w poniedziałek rano Domowy komputer nie posiada sterownika do aparatu i będę mogła wkleić fotkę dopiero jak w poniedziałek dotrę do pracy...
Margotku,
w kwestii różu Guerlain'a mogę się wypoowiedzieć już dzisiaj; byłam go tak ciekawa, że "zahaczyłam" o perfumerię już dzisiaj wracając z pracy.
Niestety róż nie daje efektu, o który mi chodziło .
Chyba przyjdzie mi kupić ten, który sobie wymarzyłam: Shiseido, Rose Innocent, bo efekt, który daje ten róż w tym odcieniu jest zdaje się "nie do podrobienia".
Zostaje zatem - do rozważenia - Theo .
Jeżeli tylko będę mieć taka możliwość, to do perfumerii z "perełkami" wyskoczę jutro.
W niedzielę jest tam nieczynne, a nie chcę "trzymać" Cię zbyt długo w oczekiwaniu na moją decyzję.
Brak fotki nie stanowi większego problemu.
Proszę tylko o info nt. stanu flakonika, atomizera, ewentualnego kartonika itp.
No i również w przypadku zapachu zadam moje "niesmiertelne" pytanie: czy jestes "pierwszą właścicielką"?
Stary 2008-02-23, 16:35   #18
astronomiczna.ania
Rozeznanie

GG do astronomiczna.ania

Cytat:
Napisane przez kamisio Pokaż wiadomość
Wklejam fotki z aktualnym stanem zużycia cieni.
Kolory są oddane dość wiernie (no przynajmniej na moim monitorze)
Mam oryginalny kartonik od tej paletki (troszkę sfatygowany, od noszenia w torebce) i jeden oryginalny aplikator (używany).
Ikonki załączonych zdjęć
Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  Brun Casual 2.JPG
Wyświetleń: 6
Rozmiar:  104,3 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  Brun Casual 3.JPG
Wyświetleń: 9
Rozmiar:  112,3 KB  
Nie widzisz zdjęć? Kliknij tutaj!
Stary 2008-02-23, 17:05   #19
astronomiczna.ania
Rozeznanie

GG do astronomiczna.ania

Cytat:

Buziaki
Margotku ,
nie było ŻADNEJ Theoremy w perfumerii"z perełkami" .
Dasz mi w tej sytuacji jeden dzień do namysłu?
Wczoraj - przyznaje się bez bicia - "nie przykładałam się" zbytnio do szukania recenzji na temat TL, bo miałam nadzieję, że dzisiaj uda mi się dopaść tester i wyrobić sobie zdanie o tym zapachu na podstawie testów.
Nie udało się, a to oznacza, że decyzję będę musiała podjąć jednak w oparciu o lekturę.
Najpóźniej jutro wieczorem dam Ci znać, czy "dobijemy targu", ok?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-23, 18:35   #20
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Margotku ,
nie było ŻADNEJ Theoremy w perfumerii"z perełkami" .
Dasz mi w tej sytuacji jeden dzień do namysłu?
Wczoraj - przyznaje się bez bicia - "nie przykładałam się" zbytnio do szukania recenzji na temat TL, bo miałam nadzieję, że dzisiaj uda mi się dopaść tester i wyrobić sobie zdanie o tym zapachu na podstawie testów.
Nie udało się, a to oznacza, że decyzję będę musiała podjąć jednak w oparciu o lekturę.
Najpóźniej jutro wieczorem dam Ci znać, czy "dobijemy targu", ok?
Aniu kochana, myśl sobie spokojnie o różu doczytałam - nie ma problemu, w końcu Ty masz być zadowolona z efektu używania danego kosmetyku.
Co do Theo to posiada kartonik (a nawet i folię na nim ), kupowana była przeze mnie na Allegro - musiałabym sprawdzić od kogo, bo zapach mam juz dosć długo - ale jest to 100% oryginał. Wlasnie ja wyjelam z kartonika,zeby sie upewnic co do pojemnosci i zuzycie jest dokladnie jak napisalam - max. 5ml. Tak myśle jeszcze, do czego by ja porównac, ale biorąc pod uwagę mój węch zaburzony katarem nic mi nie przychodzi do głowy
Stary 2008-02-23, 19:17   #21
astronomiczna.ania
Rozeznanie

GG do astronomiczna.ania

Cytat:
Aniu kochana, myśl sobie spokojnie o różu doczytałam - nie ma problemu, w końcu Ty masz być zadowolona z efektu używania danego kosmetyku.
Co do Theo to posiada kartonik (a nawet i folię na nim ), kupowana była przeze mnie na Allegro - musiałabym sprawdzić od kogo, bo zapach mam juz dosć długo - ale jest to 100% oryginał. Wlasnie ja wyjelam z kartonika,zeby sie upewnic co do pojemnosci i zuzycie jest dokladnie jak napisalam - max. 5ml. Tak myśle jeszcze, do czego by ja porównac, ale biorąc pod uwagę mój węch zaburzony katarem nic mi nie przychodzi do głowy
Pomyśle, no i przede wszystkim pobuszuję po internecie
Oczywiście jeśli decyzja wyklaruje mi się wcześniej, to dam znac, nie czekając do jutrzejszego wieczora .
Tak bym chciała mieć nowe pachnidełko, które by mi się podobało (ostatnio jakoś wszystko, co testuję mnie "nie urzeka"; przesyt jakiś, czy co? )
Stary 2008-02-24, 09:44   #22
astronomiczna.ania
Rozeznanie

GG do astronomiczna.ania

Cytat:
Margotku kochany,
przepraszam, ale jednak się nie zdecyduję na tę Theoremę .
Poczytałam troszkę recenzji, przeanalizowałam sobie kompozycję składników w poszczególnych nutach zapachowych i "wyszło mi", że posiadana przez Ciebie wersja Theoremy może być utrzymana w klimacie zblizonym do Gucci EDP II. Sporo składników się pokrywa i to w tych samych nutach. No a ja ostatnio bardzo sie z różowym Guciem "znielubiłam", do tego stopnia, że oddałam skurczybyka w ramach jednej z wizażowych wymian. Wolę nie wchodzić w posiadanie kolejnego pachnidła utrzymanego w podobnym klimacie .
Stary 2008-02-24, 10:30   #23
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Nie znam Gucci II więc nie jestem w stanie potwierdzić jego podobieństwa do Theo oczywiście rozumiem, że trudno się decydować na wymiane, nie znajac zapachu - może innym razem czymś Cie skuszę Buziaki
Stary 2008-02-29, 09:04   #24
astronomiczna.ania
Rozeznanie

GG do astronomiczna.ania

hop
Stary 2008-02-29, 09:42   #25
Gosia197
Zakorzenienie

Przekupka: 220 pkt / 100% pozyt.

Aniu,Witaj!
Może chcialabyś za Dior Diorskin wodę toaletową PR Black XS - 24/30 ml?z pudełkiem.Poza tym mam jeszcze miniatury Amor Amor 5 ml -kilka sztuk
Pozdrawiam z Tomaszowa!!

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=gosia197
mój wątek

Edytowane przez Gosia197
Czas edycji: 2008-02-29 o 10:07
Gosia197 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-29, 11:15   #26
bzuz
BAN stały

Przekupka: 13 pkt / 81% pozyt.
GG do bzuz

Christian Dior Diorskin; puder prasowany kolor: 621 Transparent Medium;

cos u mnie?
bzuz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-29, 13:20   #27
astronomiczna.ania
Rozeznanie

GG do astronomiczna.ania

Cytat:
Napisane przez Gosia197 Pokaż wiadomość
Aniu,Witaj!
Może chcialabyś za Dior Diorskin wodę toaletową PR Black XS - 24/30 ml?z pudełkiem.Poza tym mam jeszcze miniatury Amor Amor 5 ml -kilka sztuk
Pozdrawiam z Tomaszowa!!

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=gosia197
mój wątek
Witaj, Małgosiu
Niestety ani Black XS, ani Amorek nie są zapachami, które wpisują się w moje aktualne upodobania zapachowe.
Ostatnio jakoś tak "wzięło mnie" na zapachy drzewne, ambrowe - chyba w ramach kuracji po okresie, kiedy szalałam za zapachami słodkimi, waniliowymi opartymi w bazie na wanilii.
Stary 2008-02-29, 13:38   #28
astronomiczna.ania
Rozeznanie

GG do astronomiczna.ania

Cytat:
Napisane przez bzuz Pokaż wiadomość
Christian Dior Diorskin; puder prasowany kolor: 621 Transparent Medium;

cos u mnie?
bzuz,
masz dość "rozbudowaną ofertę"
Może łatwiej byłoby, gdybyś napisała co konkretnie (z poszukiwanych przeze mnie kosmetyków) mogłabyś zaproponować na kosmetyk, który Cię u mnie zainteresował.
Stary 2008-03-01, 19:06   #29
astronomiczna.ania
Rozeznanie

GG do astronomiczna.ania

mała dokładka
Stary 2008-03-01, 20:18   #30
bzuz
BAN stały

Przekupka: 13 pkt / 81% pozyt.
GG do bzuz

Vincent Longo- Water canvas creme to powder blush tuscan spell (roz do policzkow)
Gosh- Puder PrasowanyDOKLADKA 8.11.07 odcien golden (jasny)
Estee Lauder, Ideal Matte Refinishing Makeup SPF 8 nr.03
Max Factor- Creme Puff 065 Translucent- 21g pare razy mazniety z gabeczka
Lumene- Matte Harmony Powder- 8g NOWY nr 2
Shiseido- Bibulki matujace 19szt (jednak nie dla mnie wole pudernice poprostu )

L'Oreal Professionnel, Volume Extreme, Pianka nadająca objętość do włosów cienkich i delikatnych 150ml zuzylam ok 10%
Givenchy Xeryus miniaturka 4ml
bzuz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości