![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() trochę górnopółkowej kolorówk i aptecznej pielęgnacji - zapraaszam :)
NIEAKTUALNE!!!!
Witam ![]() oto moje kosmetyki na wymianę; wszystkie - oryginalne, pełnowartościowe i pochodzące z godnych zaufania perfumerii i aptek
![]() Z ulgą pozbyłam się większości niepotrzebnych mi kosmetyków i jestem zdecydowana na wchodzenie w posiadanie tylko i wyłącznie takich, o których wiem, że będę mogła zużyć je osobiście ewentualnie podarować komuś z bliskich ![]() Absolutnie nie interesują mnie ciuszki, biżuteria, torebki, kosmetyki Avon/Oriflame, kosmetyki marketowe, ani też (z zasady) produkty zakupione na Allegro ![]() Osoby z niewielką ilością pozytywów w IP będę prosiła, aby wysłały swoje kosmetyki jako pierwsze Edytowane przez astronomiczna.ania Czas edycji: 2008-04-03 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: trochę górnopółkowej kolorówk i aptecznej pielęgnacji - zapraaszam :)
Clinique - Long Last Lipstick Soft Shine, kolor 23 Angel Spice; kryjąca pomadka o przedłużonej trwałości w kolorze prześlicznego, cielistego beżu; zakupiona w Douglasie ok. 7 miesięcy temu, kilkanaście razy użyta
Estee Lauder – Pure Color Crystal Lipstick; pomadka o średnim stopniu krycia lustrzanym połysku; kolor Tiramisu (neutralny różu z dmieszką beżu); pochodzi z zestawu; waga: 3, 6 grama („pełnowymiarowe” pomadki EL ważą 3,8 grama); nowa nieużywana Może coś u mnie?
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Może znajdziesz coś u mnie za
Estee Lauder – Pure Color Crystal Lipstick; pomadka o średnim stopniu krycia lustrzanym połysku; kolor Tiramisu (neutralny różu z dmieszką beżu); pochodzi z zestawu; waga: 3, 6 grama („pełnowymiarowe” pomadki EL ważą 3,8 grama); nowa nieużywana + ew. demakijaż Galenic?
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja oczywiście pamiętam, że swego czasu byłaś skłonna wziąć pomadeczkę, ale stanowiła ona nieadekwatny zamiennik za Kenzo, który mnie wówczas u Ciebie interesował. No i niestety w zasadzie sytaucja nie uległa zmianie ![]() Masz w wątku przepiekne rzeczy, ale prawie każda z pozycji ma wiekszą wartośc niz pomadka/pomadka + demakijaż Galenica. A ja poza wątkiem aktualnie nie mam nic wiecej do oddania ![]() No ewentualnie błyszczyk Bourjois, nowy, śliczny; wprawdzie to średnia półka, ale ja z błyszczyków używam górnopółkowców i właśnie tego burżujka i bardzo go sobie chwalę ![]() Tak więc jeszcze jego mogłabym oddać. Poza tym już na pewno nic wiecej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Aniu, ależ Ty masz pamięć! Przysięgłabym, że dopiero dziś zauważyłam pomadkę ;-) A jeśli dodałabym do "wypatrzonych obiektów" Twój Diorskin? Masz może zdjęcie z ubytkiem? I czy miałabyś coś za taką konfigurację? Galenic pozostawiam jako "ew.", bo jestem go ciekawa, lecz wcale nie muszę go mieć...
![]() |
#7 |
niecnotliwa dziewica
Przekupka: 76 pkt / 100% pozyt.
|
Witaj Aniu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jutro (w świetle dziennym) mogę spróbować zrobić jeszcze jakieś zdjęcia, jeśli jakość załączonej fotki nie będzie Cię satysfakcjonować. Z tym, że wtedy poprosiłabym Cię o podanie adresu e-mail i przesłałabym zdjęcia w oryginalnej wielkości. Generalnie aktualne zużycie można określić jako wgłębienie w środkowej części pudru W kwestii warunków ewentualnej wymiany ![]() powiem tak: NIE interesują mnie następujące pozycje z Twojego wątku: - Sun Moon Stars Karla Lagerfelda EDT, z 30 ml pozostało 60%; bez pudełka, śliczna buteleczka - Madness Natural Black 75 ml EDT, nowa w folii - Yves Saint Laurent Nu 100 ml EDP nowa, w folii. - The Perfumer`s Workshop Ltd. Tea Rose Amber z 56 ml pozostało 50 ml, jest kartonik - Noa Cacharel EDT wersja klasyczna, tzn w kremowym kartoniku. Z 30 ml ubytek kilku psików. Śliczny kartonik jest w idealnym stanie. – ten zapach musiałabym sobie przypomnieć, kiedyś niespecjalnie za nim przepadałam, ale gust zmienił mi się dość istotnie, więc może - Calvin Klein Contradiction EDP z 30 ml ubytek max 4 ml, pudełko w idealnym stanie. – uwaga jak w przypadku Noa Pozostałe pozycje interesuja mnie i może byłoby lepiej, żebyś to Ty oceniła z czym możesz sie rozstać w zamian za pomadkę EL + Diorskin + (może) demakijaż Galenic Edytowane przez astronomiczna.ania Czas edycji: 2008-02-22 o 15:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
przetestuję ten róż ![]() Przede wszystkim pod kątem „połyskliwości” Aneta??? w swojej recenzji na KWC wspomina, że ten róż daje dość mocno błyszczące wykończenie, a ja niespecjalnie lubię duży połysk na buzi ![]() W perfumerii będę w niedzielę, dam znać jak wypadły testy od razu po powrocie do domu ![]() Prosiłabym tylko wcześniej o info, czy jesteś pierwszą właścicielka różu, czy tez pochodzi on z jakiejś wymiany + w jakim ogólnie jest stanie. Rozumiem, że poza Rosaliakiem nic więcej nie wpadło Ci w oko? Pytam, bo gdyby ... to pewnie usmiechałabym się do Twojej Theoremy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
niecnotliwa dziewica
|
Aniu, jestem pierwszą włascicielką, róż był przeze mnie osobiście kupowany w Sephorze na Nowym Świecie
![]() Gdybyś natomiast miała chęć uśmiechnąc się w stronę Theoremy to ja ją z radością oddam za Rosaliaca - no, może wtedy ja się jeszcze uśmiechnę do mini tubeczek Cold Cream ![]() Buziaki ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
to ja się zamelduję w niedzielę, tak jak powiedziałam ![]() Do tego czasu poczytam sobie jeszcze recenzje na temat Theo. Szkoda, że zapach jest juz niedostępny, chociaż ... jest w Krakowie pewna perfumeria, gdzie mają zapachy gdzie indziej dawno już wycofane. A nuż znajdę tam i Theoremę ![]() Rosaliac oraz Cold Cream rezerwuję dla Ciebie do niedzieli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Fotkę paletki Brun Casual zrobię jutro
![]() dzisiaj nie dotrę do domu na tyle wcześnie, aby "załapać się" na światło dzienne, a robienie fotek cieni przy użyciu lampy błyskowej mija się z celem ![]() Na dzisiaj mogę jedynie bardziej szczegółowo opisać zużycie poszczególnych kolorów (może to coś wniesie do sprawy):
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli możesz, napisz mi jak Twoim zdaniem wygląda kwestia trwałości zapachu (to na wypadek, gdyby w perfumerii "z perełkami" tego zapachu jednka nie było). No i - jeśli to nie problem- to prosiłabym o fotkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Ze zdjęciem problem jest tylko jeden - będę mogła je wkleić dopiero w poniedziałek rano ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
w kwestii różu Guerlain'a mogę się wypoowiedzieć już dzisiaj; byłam go tak ciekawa, że "zahaczyłam" o perfumerię już dzisiaj wracając z pracy. Niestety róż nie daje efektu, o który mi chodziło ![]() Chyba przyjdzie mi kupić ten, który sobie wymarzyłam: Shiseido, Rose Innocent, bo efekt, który daje ten róż w tym odcieniu jest zdaje się "nie do podrobienia". Zostaje zatem - do rozważenia - Theo ![]() Jeżeli tylko będę mieć taka możliwość, to do perfumerii z "perełkami" wyskoczę jutro. W niedzielę jest tam nieczynne, a nie chcę "trzymać" Cię zbyt długo w oczekiwaniu na moją decyzję. Brak fotki nie stanowi większego problemu. Proszę tylko o info nt. stanu flakonika, atomizera, ewentualnego kartonika itp. No i również w przypadku zapachu zadam moje "niesmiertelne" pytanie: czy jestes "pierwszą właścicielką"? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Wklejam fotki z aktualnym stanem zużycia cieni.
Kolory są oddane dość wiernie (no przynajmniej na moim monitorze) Mam oryginalny kartonik od tej paletki (troszkę sfatygowany, od noszenia w torebce) i jeden oryginalny aplikator (używany). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie było ŻADNEJ Theoremy w perfumerii"z perełkami" ![]() Dasz mi w tej sytuacji jeden dzień do namysłu? ![]() Wczoraj - przyznaje się bez bicia - "nie przykładałam się" zbytnio do szukania recenzji na temat TL, bo miałam nadzieję, że dzisiaj uda mi się dopaść tester i wyrobić sobie zdanie o tym zapachu na podstawie testów. Nie udało się, a to oznacza, że decyzję będę musiała podjąć jednak w oparciu o lekturę. Najpóźniej jutro wieczorem dam Ci znać, czy "dobijemy targu", ok? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Co do Theo to posiada kartonik (a nawet i folię na nim ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oczywiście jeśli decyzja wyklaruje mi się wcześniej, to dam znac, nie czekając do jutrzejszego wieczora ![]() Tak bym chciała mieć nowe pachnidełko, które by mi się podobało (ostatnio jakoś wszystko, co testuję mnie "nie urzeka"; przesyt jakiś, czy co? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
przepraszam, ale jednak się nie zdecyduję na tę Theoremę ![]() Poczytałam troszkę recenzji, przeanalizowałam sobie kompozycję składników w poszczególnych nutach zapachowych i "wyszło mi", że posiadana przez Ciebie wersja Theoremy może być utrzymana w klimacie zblizonym do Gucci EDP II. Sporo składników się pokrywa i to w tych samych nutach. No a ja ostatnio bardzo sie z różowym Guciem "znielubiłam", do tego stopnia, że oddałam skurczybyka w ramach jednej z wizażowych wymian. Wolę nie wchodzić w posiadanie kolejnego pachnidła utrzymanego w podobnym klimacie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
niecnotliwa dziewica
|
Nie znam Gucci II więc nie jestem w stanie potwierdzić jego podobieństwa do Theo
![]() ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
Przekupka: 220 pkt / 100% pozyt.
|
Aniu,Witaj!
Może chcialabyś za Dior Diorskin wodę toaletową PR Black XS - 24/30 ml?z pudełkiem.Poza tym mam jeszcze miniatury Amor Amor 5 ml -kilka sztuk Pozdrawiam z Tomaszowa!! ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=gosia197 mój wątek Edytowane przez Gosia197 Czas edycji: 2008-02-29 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niestety ani Black XS, ani Amorek nie są zapachami, które wpisują się w moje aktualne upodobania zapachowe. Ostatnio jakoś tak "wzięło mnie" na zapachy drzewne, ambrowe - chyba w ramach kuracji po okresie, kiedy szalałam za zapachami słodkimi, waniliowymi opartymi w bazie na wanilii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
masz dość "rozbudowaną ofertę" ![]() Może łatwiej byłoby, gdybyś napisała co konkretnie (z poszukiwanych przeze mnie kosmetyków) mogłabyś zaproponować na kosmetyk, który Cię u mnie zainteresował. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
Vincent Longo- Water canvas creme to powder blush tuscan spell (roz do policzkow)
Gosh- Puder PrasowanyDOKLADKA 8.11.07 odcien golden (jasny) Estee Lauder, Ideal Matte Refinishing Makeup SPF 8 nr.03 Max Factor- Creme Puff 065 Translucent- 21g pare razy mazniety z gabeczka Lumene- Matte Harmony Powder- 8g NOWY nr 2 Shiseido- Bibulki matujace 19szt (jednak nie dla mnie wole pudernice poprostu ![]() L'Oreal Professionnel, Volume Extreme, Pianka nadająca objętość do włosów cienkich i delikatnych 150ml zuzylam ok 10% Givenchy Xeryus miniaturka 4ml |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.