|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wypłowialec szuka pomysłu na metamorfoze
Jestem jasną podrudziałą blondynką. Mam bardzo długie włosy. Kolorystycznie coś w stylu Izy miko. Bardzo jasna cera to mój koszmar. Proszę każdego o pomoc. Co mogę zmienić aby wyglądać lepiej solarium odpada( cera źle reaguje) Może ktoś mnie nauczy jak to podkreślić aby wyglądało razem ładnie. Proszę. Nie mam w tym kompie zdjęcia więc nie mogę wkleić mój awatar mnie przedstawia ale jest mało wyraźny więc niewiele pomoże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: wypłowialec szuka pomysłu na metamorfoze
Prosze o zdjęcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A może właśnie coś w stylu izy Miko ? :0)
Pokręcić włoski w grube loki makijaż i do boju ![]() Tak co zauważyłam w makijażu izy, przede wszystkim czerwone usta, odrobinę różu na kości policzkowe, kreska eyelinerem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
spokojnie
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jasna cera jest teraz modna!
![]() ![]() Poza tym dużo świeżego powietrza, wtedy skóra się dotlenia, wygląda na zdrowszą i wypoczętą i koloryt się poprawia. Pij też soki marchwiowe - naturalna, sprawdzona metoda od wewnątrz. Mulatką nigdy nie będziesz, polub siebie taką jaką jesteś (łatwo radzi się innym ![]()
"Ja nie chcę pływać w morzu nieczułości Nie chcę uprawiać wirtualnej miłości Nie będę nosić sukienek z plastiku Nie kupię sobie ziemi na Księżycu" Matuś ![]() ![]() life is a passion. passion is a life. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
oj z tymi sokami to nie wiem czy to takie dobre jest. na zdrowie pewnie tak, ale próbowałam to z przyjaciółką , mnie nic nie zmienło, a psiółce dało piekny odcień marchewy na łokciach i kolanach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Anathalla ładne zdjęcia miko taki makijaż robię czasem na wieczór ele rzadko bo raczej rzadko wychodze z domu wieczorem a na dzień to troche ekstrawagancja. Nakładam róż nr. 86 inglota na policzki szukam dobrego bronzera do jasnej karnacji ale trudno coś dobrego znaleść myśle nad ziemią egipską pasowała by?
A jakie kolory ubrań myślicie że są ok? noszę wszystkie żywe, a uwielbia zielony trawiasty oraz czerwony. Naturalną mam jasną bardzo oprawe oczu ale robie regularnie henne oczy zielono szare. Wczoraj chciałam kupić grafitowy liner ale niebyło nic ok były siwe a siwego to ja nie chce. Może ktoś wie jaka firma ma ładne grafitowe linery. Myśle nad fajną pomadką ale mam wade zgryzu i nie chce przykuwać do niej uwagi w lipcu mam zkładany aparat. Prosze o rady. Myślę żę jestem typem kolorystycznym między wiosną a jesienią łądnie się opalam ale nie po buzi. Mam skłonność do naczynek najbardziej w kącikach nosa i mam plamy przebarwienia. I co ważne mam mało piegów to narazie tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
na plamy, przebarwienia i naczyńka mogę ci z własnego doświadczenia polecić Dermacol ) na dole w zalączniku masz ich kolorówkę, myślę, że do twojej jasne cery powinnaś wybrać coś z pomiedzy bardzo jasna chłodna, bardzo jasna ciepła, a porcelanowa chłodna.
Co do ubrań to czerwieniia, wzory, czernie, wszelkie odcienie niebieskiego a szczególnie morski. Grafitowy liner widziałam w drogerii i był z firmy Constance Caroll. Moja przyjaciółka ma oczy w kolorach jak Ty i na powiece maluje morskim cieniem cienkie kreski. Natomiast druga koleżanka używa kajalu i ma fajny efekt jasnych oczu przy bardzo ciemnej oprawie. A zamiast pomadki, może kolorowe błyszczyki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja też polecam dermacol swietnie kryje, tylko trzeba uważac żeby nie nałożyć zbyt dużo. Myślę, że powinnaś mocniej podkreślić oczy np. czarna kredka przykryta szarym cieniem i mocno wytuszowane rzęsy oczywiście (takie kocie oko), a usta myślę, że powinny być stonowane np. podkładem - to odciągnie od nich uwagę, no i policzki wymodelowane jakimś lekkim brązem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Zobacze ten dermacol w perfumerii nadaje się on na lato czy może jest zbyt ciężki? Kolory są fajne ale i tak muszę wypróbować w drogerii. Kupiłam grafitowy liner bell tylko 10zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dermacol jest raczej ciężki (można go używać też jako korektor, jest bardzo wydajny), ale w perfumerii go raczej nie znajdziesz, można go kupić np. na www.esentia.pl. Co do grzywki to są różne rodzaje, to zależy czy masz wysokie czoło czy niskie, najlepiej jakbyś poszła do stylisty, on by Ci doradził najlepiej. Z tego co widzę to masz dosyć niskie czoło wiec proponowałabym jeśli już to taką niezbyt ciężką grzywkę np. na boku. Moim zdaniem najważniejsze są odpowiednio zachowane proporcje np. jeśli masz małą głowę w porównaniu do ciała najlepiej powiekszyć ją optycznie za pomocą jakiejś "puszystej" fryzurki np. podnieść u nasady. Na avatarze nie widać, żebyś miała okrągłą twarz, powiedziałabym, że bardziej owalną czyli idealną, ale może nie widać dokładnie. A co do połączenia szmaragdu ze złotem to wydaje mi się, że będzie ślicznie zwłaszcza, że masz blond włoski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
coco chanel u mnie dermacol jest dostępny w jednej z perfumerii więc będe mogła porównoć ale napewno jasny. Nie wiem jaką mam tonacje skóry nie wiem jak to sprawdzić pomoże mi ktoś jak się dowiedziećm wydaje mi się, że ciepłą, ale nie jestem pewna :-(. I cieszę się że pomysł na sukienke na wesele się wam podoba. Tylko jeszcze muszę ją znaleść
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja wypowiem się jedynie co do koloru Twojej cery (bo więcej nie widzę na avatarku
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
znalazłam taką stronę jak dobrać fryzurę do twarzy : http://www.stylistka.pl/uroda/fryzur...brac-fryzure-2
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dawno mnie tu nie było dołanczam zdjęcia do tematu
jeszce jedno zdjęcie jakie mam prosze o porady Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2008-06-26 o 06:28 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Hej nikt nie ma pomysłu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
No ja bym zaczęła na twoim miejscu od zmienienia koloru włosów i innej fryzurki. Masz długie włosy - wycieniowanie na pewno pomoże zresztą fryzjerka doradzi. Może też jakaś grzyweczka
![]() Co do odcieniu twojej skóry to powiem Ci jedno że jest masa ładnych artystek które mają jasną cerę(patrz foto). Do tego sama mam jasną cerę i wiem jak reaguje na słońce i solarkę. Tak jak na fotce spróbuj poeksperymentować z czerwoną szminką nie musi być aż tak "krzyczący" odcień ale na pewno jakiś dla siebie znajdziesz. Do tego mocno wytuszowane rzęsy i myśle że będzie dobrze.
"Diabeł nie sypia z byle kim" Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2008-06-26 o 06:38 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Hej kochanko szatana myśle nad zmianą fryzury tylko jaki kolor napewno nie chce rozjaśniać ani mocno przyciemniać ten puch mam od rozjaśniania więc to odpada bo żadna odżywka, a testowałam tuziny nie daje rady. Może ktoś poda pomysły? Ust narazie nie chcę podkreślać mam okropną wade zgryzu w lipcu zakłądam aparat i nie chce przykuwać uwagi tym bardziej że mam usta w same w sobie czerwone, Myślałam nad grzywką na bok i pasemkami w kolorze złotego brązu albo ciemnego miodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
A możę ściąć włosy i wrócić do koloru naturalnego moje włosy odrosły już po tym rozjaśnianiu. i nie myślcie sobie że rozjaśniałam w domu u fryzjera w dobrym salonie ale moje włosy ciężko łapią kolor brąz znika po miesiącu a rozjaśniacz trzeba trzymać bardzo długo widać co zrobił. Pomocy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Myślę że jak Ci zrobi fryzjerka to potrzyma dłużej... A jeśli nie chcesz podkreślać ust to jakiś bezbarwny błyszczyk na nie i wystarczy a skup się na makijażu oczu. Jest lato więc popróbuj jakieś letnie kolorki. Masz chyba orzechowe oczy więc myślę że fiolety będą pasowały ale popróbuj bo sposób nałożenia i kolorki połączone z fioletem wpływają na to czy ten makijaż Ci pasuje. Przejrzyj Moje Makijaże na tym forum może wpadnie Ci coś w oko
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam sobie grzywke na bok niedługo dołącze fotki dlaczego wszyscy milczą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Hej jest tu kto?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.