|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
potrzebuję waszej opinii na temat...
Cześć dziewczyny
Mam do was prośbę. Przeczytajcie ten wiersz i powiedzcie mi proszę co o nim sądzicie. Nie jest to żadne zadanie domowe czy coś takiego. Na razie nie podam autora bo nie chcę żebyście patrzyły pod tym kątem. Z góry dzięki za wszysktie opinie. Tren Fortynbrasa (od razu mówię że chodzi tu o hamleta, wiersz odnosi sie juz do jego śmierci) Zniknąłeś Hamlecie za jedwabną kurtyną kostuchy materiał jest stary i powyciągany widze Cię więc zbłąkanego na przestworzach nicości retoryczny pielgrzym Ni ty do życia ni do śmierci byłeś nie pasowałeś do ówczesnego profilu człowieczeństwa twój zgon był aż nadto oczywisty nie otworzyłeś bram Danii nie zmieniłeś historii czytać o Tobie będą dzieci w szkolnych podręcznikach lecz coż Ci po sławie naczelnego cierpiętnika gdy ten kraj wciąż jest więzieniem Ja tu porządzę jeszcze trochę czasu uwikłam się pewnie w niejedną intrygę stracę swój rozum nie dwa nie trzy razy ale nie padnę ofiarą własnej delikatności twoje ciało wystarczy Jakkolwiek by myśleć agonia była twoim przeznaczeniem książę nic tu na ciebie nie czekało nie znalazłbyś tu łąk niebieskich czy zielonego słońca nigdzie ich nie znjadziesz zostaje ci tylko tkwić w małym złudzeniu obrazów wyrytych w twojej wyobraźni Nie nachodź mnie w nocy Hamlecie nie będę ratował świata nie mam zamiaru walczyć z wiatrakami
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: potrzebuję waszej opinii na temat...
A co mamy sądzić o tym wierszu?
I chyba większość zna ten utwór i wie, że jego autorem jest Herbert. Nie rozumiem, o co chodzi, jeśli nie o zadanie.
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
tez nie bardzo rozumiem...?
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
No więc
To nie jest wiersz Herberta. Tylko ma taki tytuł wiersz Herberta jest inny. Chodzi mi tylko o to czy ten wiersz wam się podoba czy nie. Czy przyjemnie się wam go przeczytało itp. nie prosze o interpretacje czy inne rzeczy.
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam więc utwór. faktycznie nie jest to ten tren, który pamiętam z lo.
przeczytałam go, coś tam zrozumiałam, więc chyba jest czytelny, tylko nie rozumiem niektórych przenośni
|
|
|
#6 | |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
eh..wiersz jest mój chodzi mi o to czy jest on dla was mniej więcej zrozumiały. Czy nadaje się do pokazania ludziom
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bardzo rozumiem komu i po co chcesz pokazywać podrobiony mój ulubiony wiersz (patrz: opis). Dla mnie to świętokradztwo.
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja za to nie bardzo rozumiem jaki jest sens twojego ataku. Chciałam znać wasze zdanie ponieważ zamierzałam oddać ten wiersz do oceny. Jest on WZOROWANY na wierszu Stachury, ale jego sens jest inny, inne są słowa. Nie jest to plagiat pod żadnym pozorem. Poczułam się urażona twoją uwagą. Nie czuję się w żadnym wypadku jakąś plagiatorką, a tak wywnioskowałam z twojej wypowiedzi. Pozdrawiam i radzę umyślniej używac takich mocnych słów jak "świętokradztwo", ponieważ niesłuszne oskarżenia mogą być bardzo nieprzyjemne.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.