![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Czy Wasi TŻ też tak reagują?
Byłam z moim TŻ i synkiem w parku, już na samym początku spaceru, mój TŻ ocenił jakiegoś chłopaka strój, a miał on spodnie elegackie i sportowe buty, potem nasz synek bawił się z dzieckiem, którego mama miała "męski" głos. Kiedy wracaliśmy do domu oceniłam jej głosik (wim nie powinnam
![]() ![]() Czy Wy też tak macie przeczulonych TŻ na wszą krytykę? ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy Wasi TŻ też tak reagują?
Hm u mnie jets tak, ze to własnie ja oceniam zawsze wszystkich z góry do dołu
![]() ![]() ![]() a Twoj TZ nie wiem dlaczego sie tak zachowal, ale nieladnie z Jego strony. Jesli jeszcze raz powie cos na temat jakiegos kolesia to tez zrobi mu awanture ze jak On tak moze ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Prawdę mówiąc to tak jest zawsze
![]() Oj Mysia nie mogę się doczekać, a jak go znam to odrazu cos skrytykuje, bo to jego natura jest niestety taka ![]() Narazie z nim nie rozmawiam.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
hm a spytalas sie Go, czemu robi Ci awanture przez ta kobiete? to jakas jego znajoma czy co
![]() ![]() ![]() ![]() pogadaj z Twoim TZ ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem co nim powodowało. Przecież krytykowałaś tą babke nie jego. Jest to bardzo niejasne dla mnie.
My z TŻ często "oceniamy" innych, TŻ nawet bardziej.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Dziwne zachowanie z jego strony, po co awantura?
To, że oceniłaś kogoś, tak jak widziałaś / czułaś to jeszcze nie powód to tego, aby tak się zachowywać. Ja i mój TŻ również często oceniamy osoby, które mijamy, może i słusznie może i nie, czasami też nie zgadzamy się ze sobą, ja inaczej oceniam, on inaczej, ale to przecież nie powód do kłótni, bo nie oceniamy siebie.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
[quote=Mysia_]Hm u mnie jets tak, ze to własnie ja oceniam zawsze wszystkich z góry do dołu
![]() ![]() ![]() heheh.u mnie jest dokładnie tak samo.i jak potem pisałaś też nie lubię jak TŻ nic nie mówi na temat jakiejs panny i musze wsyztsko z niego wyciagac ![]() Nadin niewiem co mam Ci powiedziec.nigdy nie spotkałam sie z taka reakcją,cześciej to ja kogos bronie ale nie robie awantur rylko staram sie jakoś złagodzić słowa TŻ czy kogoś innego
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Też nie bardzo rozumiem skąd ta awantura.
Mój TŻ jakoś nigdy nie zagłębia się w to co mówię. Czasami się pośmiejemy i już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja wogóle nie rozumiem o co tu tyle hałasu?Ja sobie nie wyobrażam tego żebym poszła z TŻ na spacer i żebyśmy obgadywali przechodzacych koło nas innych ludzi.Po prostu to nas nie interesuje.Jeden wyjątek robimy tylko w przypadku pań które chodzą z wywalonym biustem na wierzchu
![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet jak w tv pokazują babkę o miłej buzi, zgrabną, mającą nawet 2 kg za dużo czy 2 kg za mało... ale potrafi krytykować. Na szczescie jeszcze slucha sie mnie ![]() ![]() mi to nie przeszkadza tak bardzo bo sa chwile kiedy mnie to śmieszy ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
karolca- widze ze nie tylko moj przezulony na punkcie wagi. on ma takiego fuksa ze mu sie w genach dostala doskonala sylwetka. jest z tych co nie tyja. a sytuacja w domu na nim wymusila ze umie sobei i odmowic jedzenia i docenic jesli cos dobrego mu sie trafi. i caly czas po prostu krytykuje ze ziewczyny to nie potrafia si epowstrzymac, ze on tego nei rozumie, ze jak ktos mogl sie doprowadzic do takiego stau, ze ten sie spasl a tamtej dupa urosla. caly czas. a wyobrazcie sobei teraz jak ja sie czuje przez to. bo niby mu sie podobam a do kruszyn idealow nie naleze. nie dosc ze typ gruszki to jeszcze z waga na granicy nadwagi (172cm i rozmiar okolo 40). no i co? i czuje si ejak przestepca jak jem cos slodkiego. czuje sie jak zarlok jak dokladam sobie na talerz chocby salatki <bo on nie bedzie rozciagla zoladka chocby mial glodnyod stolu odejsc>. ja wsytski rozumiem- dbalosc o sylwetke. ale jesli on ta sylwetke dostal a nie wypracowal, to sie ziwi ze mozna tyc z niczego. jest swietym wyznawcom teori kalorii. nie rozumie ze czasem choroby czy zaburzenia powoduja inne wchlanianie tych piepronych kalorii. nie rozumie bulimiczek, anorektyczek, potrafi tylko skrytykowac. :-| a ja chyba podswiadomie - zeby sprawdic jego milosc do mnie- jem. i niby chce schudnac, ale nie chodne, bo jem. beldne kolo. sorki. musialam sie wyzalic:-|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
wiecie co??czytam to wszystko i naprawde nie wierzę.Ale Ci Wasi TŻ są jacyś dziwni...aż tak przywiązują uwage do tego jak ktoś wygląda?A czy potrafią na siebie spojrzeć krytycznym wzrokiem, czy naprawdę sami są tacy idealni że nie maja sobie niczego do zarzucenia?Szczerze wątpię...A poza tym ja nie rozumiem-wychodzicie razem na spacer i obgadujecie innych, mijanych ludzi??Porozmawiajcie trochę o sobie, o Waszych sprawach zamiast zajmowaś się takimi głupotami jak to czy ktoś jest gruby czy chudy. Pewnie mnie tu zaraz zjecie, ale naprawdę mierzi mnie takie ocenianie ludzi.
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
olunias mysle ze rozmowy o innych to integralna czesc rozmow w ogole. ni ea sie tego uniknac. chyba nei ma ludzi ktorzy rozmawialiby tylko o sobie/kulturze/sztuce a pomijali innych. w koncu raz ze faceci to wzrokowcy a dw ze tak jaki kobiety - plotkarze. dlkatego chyba tyle rozmow na tematy obcych ludzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
nadin
Ale Ty powiedziałaś coś niemiłego o tej kobiecie czy tylko stwierdziłaś, że miała dziwny głos? Bo jak to drugie to nie rozumiem po co taka awantura nadziejka_82 Twój tż postępuje jak dla mnie troche nie fair.Ok ja rozumiem, że można skrytykowac kogoś kto całymi dniami leży i się obżera.Ale przecież czasami to, że ktoś ma tu i ówdzie za dużo wcale nie jest oznaką lenistwa. Mój tż raczej nie zwraca uwagi na innych ludzi.To ja sie oglądam za kobietami, facetami a on nic.Buja w oblokach.Ja czasami cos skomentuje po cichu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż z drugiej strony mam szczęście, bo jak idę z TŻ ulicą to praktycznie nikogo nie widzi. Kiedyś mijał sie z moją siostrą na ulicy,ona mu "czesc" a on nic ![]() Przyszła do mnie, poskarżyła się a ja jej na to, że nawet gdyby obok niego przechodziła goła baba to by jej nie widział :P
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
tak, tak....ja to wszystko rozumiem
![]()
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym zauważcie, że to kobiety są bardzo krytyczne i wobec siebie i wobec innych.Ciagle patrzą na ciała, stroje, oglądają w lustrze kżdą swoją fałdke. A faceci o wyglądzie powiedzmy mało atrakcyjnym myśla, że są po prostu Adonisami i każda kobieta na nich leci |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie powiedzialam, ze jestem idealem podobającym sie wszystkim ludziom, ktorzy mnie mijają. I co, stanie mi się coś jak ktoś mnie obgada? Umre od tego? Póki ja nie slysze co inni o mnie gadaja, a inni nie slysza tego co ja na ich temat mówie - jest OK.
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Kuki9-dziekuję
![]() ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Karolca- bardzo dobrze rozumiem co masz na mysli.Mnie wiele razy obgadano, dotarły do moich uszy takie sprawy że ho..ho.Nie jest to miłe, ale się od tego nie umiera
![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
karolca
Ok ja też lubie sobie popatrzeć i pogadac i wiem, że wiekszość ludzi też.I jak ide np z mamą albo koleżanką to sobie dyskretnie gadamy. Ale fakt faktem, że mój facet nie komentuje.On ma to w nosie.I tu nie chodzi o jakies lepsze wychowanie.Ten typ tak ma i już.Ja moge do niego gadac o ubraniach, kobietach a on potakuje a tak naprawde wiem, że nie zwraca na to uwagi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
norma.
TŻ jak beszta innych to jest okey , ale jak ja zaczynam coś krytykować to teksty "oj weź" albo "Tobie sie nic nie podoba". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Z moim bylym bylo podobnie, tylko chyba z wiekszym natezeniem.
Np - siedzimy sobie, gadamy o glupotach. Zaczelam mu opowiadac o pewnej znajomej, ktora wszystkim kolezankom (w tym mnie) chwalila sie ze ma "sponsora", ktory za seks funduje jej ubrania, bizuterie, drogie kolacje itp. Opowiadalam to z oburzeniem chcac poznac jego opinie. I wtedy szok - zaczal z wielkim fochem (niemal z krzykiem) mowic ze po co sie wtracam, ze to nie moja sprawa, ze po co mu to mowie, ze sie wywyzszam. :/ I kłotnia.
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
no moj tz tez nie komentuje nikogo tak jak napisalam juz to wyzej ale napisalam ze karolca ma sie fajnie, ze ma takiego faceta, bo wg mnie on wten sposob moze i podswiadomie, ale pokazuje ze jego kobieta jest najlepsza na swiecie, a eszta to albo grube swinie albo wychudzone wieszaki
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie sądzę, by zrobiłby mi o coś takiego awanturę; raczej stwierdziłby,że nie ma o czym gadać ![]() Samej zdaża mi się kogoś skrytykować, ale bardzo rzadko w Jego obecności i staram się robić to tak, by osoba o której mówię nie mogła tego jakoś negatywnie odczuć. A to, że inni mnie zlustrują? Mam poważniejsze zmartwienia ![]() Nadin, tak sobie myślę: a może Twój TŻ był na coś o Ciebie zły już wcześniej i to był tylko pretekst? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.