wpadka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-25, 17:32   #1
laura87
BAN stały

wpadka

witam was dziewczyny
wlasnie byla u mnie zrozpaczona przyjaciółka ktora dzis sie dowiedziala ze jest w 1 mies ciazy, byla tak roztrzesiona caly czas plakala, nie wiedzialam jak ja mam pocieszac
jest w moim wieku (ma 21 lat a jej chlopak 25) jesli chodzi o nich wiem ze nie bedzie zadnych problemow bo sa ze soba 5 lat i bardzo sie kochaja
ona nie wie jak ma powiedziec o tym rodzicom (ma normalnych)

moze dziewczyny bylyscie w podobnej sytuacji? jak wam bylo na poczatku? jak powiedzialyscie rodzicom jaka byla ich rekakcja...

zalozylam ten watek bo chce ja pod3mywac na duchu pociesszac ale chcialam zobaczyc jak u was bylo albo u kogos bliskiego
laura87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 17:46   #2
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn
Dot.: wpadka

No, coz 21 lat, to jednak nie 15 .
2 rece mają-=pracowac moga, przeciez.

Nie, nie bylam w takiej sytuacji i raczej nie bede-po to jest antykoncepcja, a nawet jak i to nie bylby to dla mnie problem i dla moich rodzicow tez nie.

Wiadomo, ze latwo nie bedzie. Ale na pewno w koncu rodzice zrozumieja.

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 17:50   #3
laura87
BAN stały

odstawila tabletki i uzywali gumki i niestety stalo sie
czekam na dalsze wypowiedzi
jutro sie z nia spotykam i musze ja wspierac
Stary 2008-03-25, 17:52   #4
LenaaaP
Raczkowanie

Oboje są dorośli i na pewno zdawali sobie sprawę z konsekwencji.
Nie mają po 15 lat, dadzą sobie radę i rodzina tez będzie ich wspierać.

Zapuszczam włosy
LenaaaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 17:59   #5
lemoorka
Zakorzenienie

Moja koleżanka tak wpadła- zorganizowali wszytsko od ksiedza po sale, dopiero powiedzieli rodzicom Nie byłam przy tym, ale sa juz 3 lata po slubie- ona miała 21, on 22

Oboje wtedy studiowali dziennie, on poszedł na noc do pracy by zarobić. Oboje teraz koncza studia i planują drugie
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 18:00   #6
narcy
Wtajemniczenie

no, nie będę oryginalna i napisze, że jak się uprawia seks to trzeba być przygotowanym na to, że gumka może pęknąć/zsunąć się/itp. nie rozumiem, o co się rozchodzi. fakt, nieplanowana ciąża to faktycznie problem, ale nie koniec świata - zwłaszcza w takim wieku.

aktualnie na W. tylko czytam tematy i odbieram pw, nic nie pisze.
narcy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 18:05   #7
laura87
BAN stały

wspominala ze narazie planuja slub cywilny
ehh najgorsze te poczatki i strach co powiedza inni jak sie zachowaja rodzice
Stary 2008-03-25, 18:08   #8
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laura87 Pokaż wiadomość
wspominala ze narazie planuja slub cywilny
ehh najgorsze te poczatki i strach co powiedza inni jak sie zachowaja rodzice
U mojej koleżanki- babcie i dziadkwoie sie zmieniali przy dziecku- bo oni nie chieli brac dziekanki.

Da się wszystko
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 18:08   #9
crippled
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
No, coz 21 lat, to jednak nie 15 .
2 rece mają-=pracowac moga, przeciez.

Nie, nie bylam w takiej sytuacji i raczej nie bede-po to jest antykoncepcja, a nawet jak i to nie bylby to dla mnie problem i dla moich rodzicow tez nie.

Wiadomo, ze latwo nie bedzie. Ale na pewno w koncu rodzice zrozumieja.

Moje zdanie jest takie samo.
Stary 2008-03-25, 19:38   #10
viki1988
Zakorzenienie

Moim zdaniem o trochę dziecinne zeby w wieku 21 lat bać się powiedzieć rodzicom ze się jest w ciąży i to z chłopakiem z którym sie jest 5 lat... jeśli - jak piszesz- ma "normalnych" rodziców to najpierw pewnie bedą lekko zaskoczeni,a potem się ucieszą ze będą mieli wnuczka
Stary 2008-03-25, 19:42   #11
mirynka
Wtajemniczenie

a czego oni sie boja? bo czegos tu nie rozzumiem, fakt sa mlodzi ale dorosli wiec mysle ze to zaden problem powiedziec rodzicom,smaa napisalas ze kochaja sie sa razem 5 lat wiec to nie zadna wpadka z pierwszym lepszym

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141

Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku.
/Antoine de Saint-Exupéry/
mirynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 22:28   #12
adusik
Zadomowienie

Uważam że się powinni cieszyć bo to dar i jeśli tylko chcą być razem i się kochają to czym prędzej powiedzieć rodzicom i być szczęśliwym nie ma co płakać, w tym wieku to nie tragedia, dobrze że nie ma 16 czy 17 lat, matura zdana jak sądzę, pracować można...
adusik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 07:18   #13
gosiaczek6
Zakorzenienie

skoro piszesz ze ta dziewczyna ma normalnych rodziców i są juz 5 lat razem to czemu ona sie boi powiedziec?? i 21 lat no to nie nastolatka juz..
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 08:41   #14
passionfruit
Zakorzenienie

Jeśli nie powie rodzicom to nie dowie się jaka będzie ich reakcja. Oboje nie mają po 15 lat więc nie ma co histeryzować. A jeśli są razem 5 lat, planują wspólne zycie to tym bardziej wszystko się ułoży.
Stary 2008-03-26, 08:59   #15
Poppet
Zadomowienie

ma się ochotę napisać pod waszymi odpowiedziami: otóż to
Niech powie rodzicom o tym jak najszybciej, bo byłoby bardzo źle gdyby nagle dowiedzieli się o tym od osoby trzeciej. Jeśli są normalni to nic się nie stanie.

Poppet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 09:00   #16
to ja magda
Raczkowanie

Cytat:
witam was dziewczyny
wlasnie byla u mnie zrozpaczona przyjaciółka ktora dzis sie dowiedziala ze jest w 1 mies ciazy, byla tak roztrzesiona caly czas plakala, nie wiedzialam jak ja mam pocieszac
jest w moim wieku (ma 21 lat a jej chlopak 25) jesli chodzi o nich wiem ze nie bedzie zadnych problemow bo sa ze soba 5 lat i bardzo sie kochaja
ona nie wie jak ma powiedziec o tym rodzicom (ma normalnych)

moze dziewczyny bylyscie w podobnej sytuacji? jak wam bylo na poczatku? jak powiedzialyscie rodzicom jaka byla ich rekakcja...

zalozylam ten watek bo chce ja pod3mywac na duchu pociesszac ale chcialam zobaczyc jak u was bylo albo u kogos bliskiego
Byłam w takiej sytuacji. Miałam nieco ponad 20 lat gdy zaszłam w ciążę. Mój związek trwał od półtora roku i temat wspolnej przyszłości pojawiał się w naszych rozmowach dość często. Poczatkowo byłam przerażona. Nie tym, czy dam sobie radę, ale właśnie najbardziej obawialam się reakcji rodziny. I jak sie okazało - calkiem słusznie. Nasluchalam się o nieodpowiedzialności, marnowaniu sobie życia, jaki to przyniosłam wstyd, jak bardzo wszystkich rozczarowałam, itd.
Wiedziałam, że bedziemy musieli radzić sobie sami, bo rodzice nie dość, że obrażeni, to jeszcze daleko. W dodatku byli jeszcze aktywni zawodowo i niańczenie wnuków jakoś w ich planach sie nie mieściło.
Pomimo protestów rodziców pobraliśmy się. Wynajeliśmy malutkie mieszkanko. Mąż dwa miesiące po slubie obronił pracę magisterską i dostał świetną pracę. Ja przerwałam nielubiane studia i znalazłam pracę w niepełnym wymiarze godzin. Kiedy urodził się nasz syn byliśmy przeszczęśliwi, choc lekko wystraszeni. Nasz maly okazał sie na szczęście idealnym dzieckiem dla poczatkujących rodziców: spokojny, zdrowy, pogodny. Często wspominamy jak w sobotnie lub niedzielne poranki lubilismy wylegiwac się we trójkę w łóżku. Patrzylismy na naszego malucha i az nie wierzylismy, że razem stworzyliśmy takie cudo.
Zajmowalismy sie nim na zmianę, bez pomocy babć, cioć i opiekunek.
gdy troche podrósł, skonczyłam studia, potem drugi kierunek. Po kilku latach zdecydowaliśmy sie na drugie dziecko. Jest świetnie. Odniosłam w życiu kilka sukcesów, ale najbardziej dumna jestem z tych pierwszych kilku lat małżeństwa.

Życzę twojej koleżance, by jej życie ułożyło sie pięknie. Los czasem płata figle, antykoncepcja zawodzi a dzieci pojawiają się w nieoczekiwanym momencie. Dziecko moje, dziecko twojej przyjaciólki, choć nie planowane, to jednak jest owocem miłości. Powodzenia
to ja magda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 09:44   #17
paula78
Zakorzenienie

Tez mialam 21 lat gdy zaszlam w ciaze ,moj TZ 5 lat wiecej ,znalismy sie 3 miesiace.

Powiedzialam normalnie tzn. mama sama sie domyslila ,nie wiem jak bo mieszkalismy 120 km od siebie byla przejeta ale co miala zrobic? martwila sie ,jak kazdy nrmlany rodzic.

Tż rodzice przyjeli to zwyczajnie ,cieszyli sie ,tz od 8 lat mieszkal juz sam ,pracowal skonczyl studia ,byl samodzielnym ,dojrzalym facetem.

Nadal jestesmy razem juz 9 lat.
nadal szczesliwi .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 10:04   #18
lady goddess
Rozeznanie

Na pewno sobie poradzą!
Na poczatku to bedzie szok dla rodziny ale później bede sie cieszyc pomagac w wychowywaniu wnuka itd
Stary 2008-03-26, 10:37   #19
james
Przyczajenie

to ja magda: napiszę zupełnie bez ironii - urzekła mnie twoja historia :-D
My też pobraliśmy się młodo, pierwszego syna mieliśmy w podobnym wieku. Rodzice trochę więcej pomagali, choć lekko nie było. Tym bardziej szacunek dla Was.
james jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 11:00   #20
laura87
BAN stały

paula78 oraz to ja magda

najbardziej byly tu cenne wasze wiadomosci bo bylyscie w takiej sytuacji, przeszłyście przez to i wiecie jak jest podziwiam i zycze powodzenia

te osoby ktore nie byly w takiej sytuacji moga nawet sie nie domyslac jak jest ciezko takim ludziom
latwo pisac nie maja 15stu lat bleleblebee a co innego to przezywac
Stary 2008-03-26, 15:09   #21
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
paula78 oraz to ja magda

najbardziej byly tu cenne wasze wiadomosci bo bylyscie w takiej sytuacji, przeszłyście przez to i wiecie jak jest podziwiam i zycze powodzenia

te osoby ktore nie byly w takiej sytuacji moga nawet sie nie domyslac jak jest ciezko takim ludziom
latwo pisac nie maja 15stu lat bleleblebee a co innego to przezywac
wiesz wiele zalezy od ludzi i ich dojrzalosci ,gdybym zostala wtedy sama bez Tż ,rodzicow byloby znacznie gorzej przede wszytskim psychicznie ,nie wiem czy dalabym i chcialabym dac rade ,sprawe ciazy mozna rozwiazac tez na inne sposoby ale jesli dziewczyna nie zostaje sama to juz polowa sukcesu.tym bardziej ze 20 + to juz nie podlotki ,fakt malo sie wie o swiecie i doroslym zyciu ale to juz lepiej niz 15 latki w ciazy.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 15:25   #22
laura87
BAN stały

byla u mnie dzis i juz jej troche lepiej powiedziala ze juz kocha tą dzidzie ale nadal nie powiedziala rodzicom
Stary 2008-03-26, 20:24   #23
kaolinait
Zadomowienie

ja jestem w podobnej sytuacji, tyle ze ja mam 19 lat... heh wiadomo na poczatku szok, bo przeciez cale zycie sie zmieni, strach co powiedziec rodzica, ale gdy powiedzialam mamie wszystko nabralo innych kolorow. To ona mnie wspiera i ona jest ze mna caly czas Pozatym zalezy jaka maja sytuacje. Ja uwazam ze moja jest b.dobra mimo wieku. Mieszkam z moim TZ, on dobrze zarabia ja sie ucze, wiec wiem, ze damy rade

[/CENTER]
kaolinait jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 20:49   #24
laura87
BAN stały

wpadki w dzieiejszych czasach niestety sie zdarzaja bardzo czesto ale jak ludzie sie kochaja i sa ze soba dlugo to domyslalm sie ze szok jest tylko na poczatku
Stary 2008-03-26, 20:52   #25
kaolinait
Zadomowienie

Cytat:
wpadki w dzieiejszych czasach niestety sie zdarzaja bardzo czesto ale jak ludzie sie kochaja i sa ze soba dlugo to domyslalm sie ze szok jest tylko na poczatku
oj jest, szczegolnie gdy bierze sie plasterki

[/CENTER]
Stary 2008-03-26, 20:54   #26
laura87
BAN stały

zycze ci szczescia i powodzenia
Stary 2008-03-26, 21:01   #27
kaolinait
Zadomowienie

Cytat:
zycze ci szczescia i powodzenia
dziekuje

zobaczysz kolezanka zacznie inaczej o ciazy myslec. Ja teraz swiata poza moim brzuszkiem nie widze

[/CENTER]
Stary 2008-03-27, 08:49   #28
to ja magda
Raczkowanie

Cytat:
byla u mnie dzis i juz jej troche lepiej powiedziala ze juz kocha tą dzidzie ale nadal nie powiedziala rodzicom
Wydaje i sie, że teraz, kiedy już sie nieco uspokoiła i oswoiła z myślą o ciąży, jest dobra chwila na rozmowę z rodzicami. Od jej stosunków z nimi zależy czy na początek lepsza będzie rozmowa z mamą w cztery oczy, czy też razem z chłopakiem poinformują oboje rodziców. Osobiście uważam, że związek ten jest już na tyle długi, że rodzice być może wcale nie będą aż tak zaskoczeni.
I wbrew temu, co uważa część wizażanek, strach jest reakcją jak najbardziej normalną. Nawet dojrzałe kobiety, które zachodzą w planowaną ciążę miewają huśtawkę nastrojów i bywają pełne obaw. Więc młoda dziewczyna tym bardziej.
Pozdrów koleżankę i życz jej odwagi
to ja magda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości