Czy zrobić jakiś krok ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-16, 08:56   #1
mandarinka
Raczkowanie

Czy zrobić jakiś krok ?

Witjacie...

Od dłuższego czasu podoba mi się pewien chłopak z mojej szkoły. Rozmawiałam z nim niestety tylko ze dwa razy, a oprócz tego mijamy się w szkole i jestesmy na " czesc ".
Zostalismy poznani przez moją przyjaciolkę, któa utrzymuje z nim większy kontakt. Nie chciałam do niego pisać ani go podrywac, bo wiedzialam ze mojej przyjaciolce tez się podoba, więc siedziałam cicho. Myslalam ze moze między nimi coś się rozkręci. Doszło do 2-3 kolezenskich spotkań i niestety się to skończyło, bo okazało się, że są rodziną ! I nie mają szans na coś więcej.
Tymczasem ja chciałam nawiązać z nim jakis kontakt, wiem ze moja przyjaciolka ma jego numer gg ale nie wiem czy to nie będzie chamskie itd. jak ten numer od niej wezmę...chcialabym byc lojalna wobec niej ale skoro i tak nie dojdzie między nimi do czegoś więcej...
Ja o nim często myslę, po prostu się zauroczyłam...a on patrzy się na mnie w szkole, uśmiecha, dwa razy nawet pytał się mojej przyjaciolki co tam u mnie...
Ale i tak nie wiem co mam zrobić...czy coś dzialac w tym kierunku czy zostawić wszystko w spokoju...
Stary 2008-03-16, 09:19   #2
martinka_m
BAN stały

Dot.: Czy zrobić jakiś krok ?

mysle ze najpierw powinnas szczerze porozmawiac ze swoja przyjaciolka i powiedziec jej co czujesz do tego chlopaka.
martinka_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-16, 09:27   #3
Michalewa
Rozeznanie

GG do Michalewa

Pogadaj z nią. najlepiej jesli byłabyś pewna że ona już kogos innego ma na oku. co do niego - może jest na naszejklasie/gronie czy jeszcze innym portalu, możesz go dodać a jesli sama masz podany nr gg albo komorki to może sam do Ciebie zagada?

(TŻ może zostać...)
Michalewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-16, 11:30   #4
nicegirl
Zadomowienie

myślę tak samo jak dziewczyny, najpierw pogadaj z koleżanką a potem do dzieła przecież żyjemy w takich czasach, że niekoniecznie chłopak musi zdobywać dziewczynę, powodzenia
nicegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-16, 11:35   #5
blanka2506
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nicegirl Pokaż wiadomość
myślę tak samo jak dziewczyny, najpierw pogadaj z koleżanką a potem do dzieła przecież żyjemy w takich czasach, że niekoniecznie chłopak musi zdobywać dziewczynę, powodzenia
Dokładnie, zgadzam się również z powyższymi wypowiedziami... wyjaśnij przyjaciółce że coś czujesz do tego chłopaka że ci na nim zależy... Szczerze pogadaj... I... Do dzieła.!! Powodzenia.!
blanka2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-16, 11:40   #6
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

dokładnie
pogadaj szczerze z przyjaciółką i zobaczysz jak to sie dalej potoczy

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-16, 11:48   #7
onemi
Rozeznanie

ja bym z nia pogadala, na luzie w polaczeniu z humorem

Od 5.01.2010 :
66,7kg wrrrr 65..64..63..62..61..60..59..58..57.. i -->
onemi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-16, 16:43   #8
*sweet dreams*
Rozeznanie

najlepiej pogadaj z przyjaciólką o tym co czujesz do tego chlopaka
*sweet dreams* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-17, 14:40   #9
mandarinka
Raczkowanie

Chyba macie rację, powinnam z nią o tym porozmawiać...
A juz po rozmowie moze nie bedzie chciala abym ja utrzymywala z nim kontakt i moze nie da mi jego nr gg
Stary 2008-03-17, 17:01   #10
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

błagam, tylko nie zaczynaj z nim znajomości przez gg - kilka wątków świadczy, że to jest najgorszy sposób "kręcenia" z chłopakiem - ludzie zamiast się zbliżać do siebie, tak naprawdę się oddalają. najlepsze są spotkania face to face

uśmiechaj się do niego w szkole, tak wyraźnie, żeby był pewien że jego widok sprawia Ci radość, zagadaj - cześć, co słychać, fajne dżinsy/koszulka czy co tam Ci się spodoba u niego akurat grunt to trochę odwagi

a przyjaciółka może Ci zechce pomóc? jak bliską są rodziną? utrzymują jakieś kontakty z tego tytułu?
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-17, 18:56   #11
mandarinka
Raczkowanie

[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;6931122]błagam, tylko nie zaczynaj z nim znajomości przez gg - kilka wątków świadczy, że to jest najgorszy sposób "kręcenia" z chłopakiem - ludzie zamiast się zbliżać do siebie, tak naprawdę się oddalają. najlepsze są spotkania face to face

uśmiechaj się do niego w szkole, tak wyraźnie, żeby był pewien że jego widok sprawia Ci radość, zagadaj - cześć, co słychać, fajne dżinsy/koszulka czy co tam Ci się spodoba u niego akurat grunt to trochę odwagi

a przyjaciółka może Ci zechce pomóc? jak bliską są rodziną? utrzymują jakieś kontakty z tego tytułu?[/quote]

Okazało się ze on jest jej dalszym kuzynem ale ich rodziny się znają...tylko ona o tym nie wiedziała. Wcześniej nie utrzymywali kontaktu jako rodzina.
No właśnie w końcu do odważnych świat należy... Moze jakos zbiorę się w sobie i coś zagaję...w koncu chyba lepiej korzystać zanim skończy szkołę Tylko nie wiem za bardzo jak sie do tego wszystkiego zabrać...dzisiaj znow się do mnie usmiechnal, glosno powiedzial " czesc " od razu jakos mi się humor poprawił...ale moze tak do kazdej się usmiecha więc chyba to nie jest jakiś szczegolny znak..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-17, 19:15   #12
SmallM
Raczkowanie

Skoro oni nie mogą być razem, to dlaczego przyjaciółka miałaby być na Ciebie zła?? To jest przyjaciółką czy nie?
SmallM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-17, 19:42   #13
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

to podoba Ci się w końcu czy nie? bo już nie rozumiem
skoro się nie spotykają - znaczy uznali że ze względu na pokrewieństwo im nie wypada - więc o co chodzi?

pogadaj z przyjaciółką tak neutralnie, zapytaj czy on taki fajny na jakiego wygląda, czy myśli o nim jeszcze, a najlepiej powiedz, że Ci się podoba. To nie zbrodnia, naprawdę.

I działaj, życia szkoda
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 21:10   #14
mandarinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Michalewa Pokaż wiadomość
Pogadaj z nią. najlepiej jesli byłabyś pewna że ona już kogos innego ma na oku. co do niego - może jest na naszejklasie/gronie czy jeszcze innym portalu, możesz go dodać a jesli sama masz podany nr gg albo komorki to może sam do Ciebie zagada?
Wlasnie okazalo sie ze ma pewien portal ( szczerze to spotkalam go przypadkiem tam ) i pomyslalam sobie co mi szkodzi- i napisalam do niego. W koncu to tylko rozmowa. Napisalam cos w stylu " czesc co tam u ciebie " itd. ale to jest najgorsze ze mnie przygasił trochę odpowiedzią " a dobrze " nawet nie zapytal sie co u mnie...i jak tu dalej rozmowę rozkręcic ? chyba lepiej dac sobie z tym spokoj skoro tak się wysilił...nie wiem co we mnie jest takiego ze faceci ode mnie uciekają ;/
Stary 2008-03-28, 07:02   #15
nicegirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mandarinka Pokaż wiadomość
Wlasnie okazalo sie ze ma pewien portal ( szczerze to spotkalam go przypadkiem tam ) i pomyslalam sobie co mi szkodzi- i napisalam do niego. W koncu to tylko rozmowa. Napisalam cos w stylu " czesc co tam u ciebie " itd. ale to jest najgorsze ze mnie przygasił trochę odpowiedzią " a dobrze " nawet nie zapytal sie co u mnie...i jak tu dalej rozmowę rozkręcic ? chyba lepiej dac sobie z tym spokoj skoro tak się wysilił...nie wiem co we mnie jest takiego ze faceci ode mnie uciekają ;/
bo z pisaniem na takich portalach wlasnie tak jest...
po pierwsze nie przejmuj sie
po drugie, prawda nie napisal, za wiele, mogl np Ciebie zapytac sie o to samo
ale: to nie znaczy, że od Ciebie ucieka, bez przesady. Jesli krepujesz sie z nim rozmawiac na zywo, moze sprobuj na gg?jest tyle tematow, wiadomo jesli po kilku Twoich pytaniach, nadal jego odp beda oschle, jednozdaniowe to nie ma co meczyc sie z taka rozmowa. Ale moze rozmowa fajnie sie rozwinie
nicegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości