|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() WE DON'T SHIP TO GERMANY! - dlaczego :(
Jak w tytule. Znajduje czasem na Ebay'u fajne aukcje z kosmetykami (jakzeby inyczej
![]() ![]() Domyslam sie, ze chodzi o jakies przepisy celne, zdarzylo mi sie raz kupic cos z Hong-Kongu, ale to byl mikrofon stacjonarny do radia KF i musialam placic pare Euro cla, ale przeciez kosmetyk miesci sie zwykle w babelkowej kopercie! O co chodzi? Czy Truskawka wysyla do DE? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: WE DON'T SHIP TO GERMANY! - dlaczego :(
Wydaje mi sie,ze wedlug niemieckiego prawa kosmetyk zakupiony za granica musi byc zapakowany w oryginalne pudelko i zafoliowany fabrycznie.Kiedys tak bylo,nie wiem czy przepis ten dalej obowiazuje czy cos sie zmienilo.
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Hmm, dziwne, przeciez nie kazdy kosmetyk jest pakowany fabrycznie w pudeleczko i folie, dany sprzedawca ma duzo roznych kosmetykow i w pudelkach i bez, a info "we don't ship..." pojawia sie jako standardowy tekst w informacji o wysylce zagranicznej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
misiu tu masz link do ebayowego forum, gdzie zadano to samo pytanie:
http://forums.ebay.com/db2/thread.js...=1205578035461 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
O to dla mnie cos nowego, bo ja takich problemow nie mialam. Co prawda krece sie tylko po niemieckim ebayu i jesli kupuje to u takiego sprzedawcy u ktorego moge zrobic przelew na niemieckie konto. Pare razy juz tak zakupilam kosmetyk. Raz byl przyslany z niemiec, wiec mysle ze ktos ma kogos tutaj i ten zalatwia wszystkie formalnosci na miejscu, a pare razy kosmetyk byl przyslany z USA, mimo ze przelew zrobilam na niemieckie konto. A i kupuje na takiej aukcji gdzie tez jest opis po niemiecku, bo ja nie anglojezyczna jestem, wiec nie wszystko rozumiem. Ogolem mam za soba tylko pare takich tranzakcji, wiec za duzo powiedziec nie umie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.