|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Za duży biust ;(
Witam!
Jestem nastolatką w wieku gimnazjalnym i moim problemem jest OGROMNY biust. Ważę 65 kg, wzrost 165 cm, a miseczka: E! Jest to dla mnie bardzo krępujące. Jestem wyśmiewana w szkole i wytykana palcami. Nie mówiąc, że bardzo to przeszkadza w uprawianiu sportów: bieganie, jazda konna. W tych sportach jest się narażonym na ciągłe wstrząsy, i po zakończeniu boli cały biust. Kręgosłup również bardzo mi dokucza, bo jest zbytnio obciążony. Nie będę już wspominać że dobranie odpowiednich bluzek graniczy z cudem -,-. Operacja pomniejszająca nie wchodzi w grę. Czy są ćwiczenia, które pomogą mi pomniejszyć biust i go ujędrnić? Dodam, iż mój biust jest obwisły, a u nasady piersi mam pełno rozstępów. Naprawdę, proszę o pomoc, jestem zrozpaczona ;"( Proszę o nie pisanie odpowiedzi typu: "Powinnaś się cieszyć, że masz taki duży biust", maprawdę nie jest to dla mnie żadnym pocieszeniem -,- Edytowane przez Skrapcia Czas edycji: 2012-09-15 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Za duży biust ;(
Miałam koleżanke w gimnazjum która miała ten sam problem. Wszyscy się z niej śmieli. Ale ja czytałam między liniami....... Tak naprawde, dziewczyny ci zazdroszczą, i tak naprawde, chłopaków to krępuje że masz duży biust, bo dopiero zaczynają odkrywać swoją seksualność i nie wiedzą jak się zachować, więc się śmieją i wytykają cię palcem.
Uwierz mi, jak pójdziesz do liceum, każdy chłopak będzie chciał cię podrywać, wyśmiewanie się skończy... a dziewczyny będa patrzeć z nienawiścią na ciebie, bo dalej będą ci zazdrościły, i same będą wypychały biustonosze chusteczkami, móże nawet już zaczynają to robic ;] Więc nie przejmuj się tym co mówią inni, za rok, dwa, wszystko się zmieni. Co do zdrowia, to jest już poważniejszy problem. Jeżeli bolą cię plecy, i będziesz miała problemy zdrowotne przez to, jedyne co możesz zrobić to iść i zrobić sobie operacje plastyczną. Chyba że kupisz jakiś dobry stanik, i zobaczysz że jednak jest dobrze jak się troche wyprostujesz i je dobrze upniesz ;] Przemyśl to wszystko. Narazie kup sobie dobry biustonosz. Widziałam dużo które pomniejszają piersi, np. jakieś sportowe. Są w miare ciasne i trzymają wszystko na miejscu, spłasczając troche piersiuchy w tym samym czasie, przez co wydają się mniejsze. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
jedni narzekają że mają za wielki a inni że go nie mają wcale!
nie wiadomo co jest lepsze ![]() na pewno lepsze sa mniejsze, bo nie obciążają kręgosłupa itp- sa zdrowsze dla ogólnego naszego zdrowia. No ale te większe mają swój urok i nie jedna kobieta o takich marzy. Przy takim wzr i wadze jaka masz, rzeczywiscie możesz miec problem , chociażby ze względu na jakikolwiek sport. Przedmówczyni mówi dobrze, że w tej chwili to zazdrość powstaje między koleżankami ( zapewne z powodu braku waloru) a chłopcy- no cóż, to chłopcy a nie mężczyźni więc i myślenie i podejście do sprawy w ich wykonaniu jest dziecinne. Szkoła średnia zapewne nie załatwi Twojej niskiej samooceny, ale pomyśl , że figura będzie jeszcze Ci się zmieniać, i ostateczna budowa figury będzie inna . Znam przypadek dziewczyny która w szkole średniej całkowicie zmieniła swoją figurę, wyszczuplała ,nabrała kształtów ,że tak powiem "kobiecych " ubyło tam i ówdzie, i piersi sie bardzo zmniejszyły. W tej chwili dziewczyna ma 20 lat i szczerze- biustu prawie wcale. Ale wiem , wiem - nie miała takiego "wyjściowego" jak ty. Zostają Ci kosmetyki pielęgnacyjne, i oczywiście do uprawiania sportu i na co dzień bardzo dobry podtrzymujący biustonosz , i radzę go zakupić, bo szkoda Twojego zdrowia , złego samopoczucia , nerwów itp. Może w przyszłości się zdecydujesz na korekcje piersi . Powodzenia zyczę i nie przejmuj sie dzieciarnią w szkole bo to zazdrość u niektórych sie pojawia. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Cóż, będę żywić nadzieję, że moja figura się jeszcze będzie zmieniać. Dziękuję bardzo za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.