Za duży biust ;( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-15, 13:01   #1
Skrapcia
Przyczajenie

Unhappy

Za duży biust ;(

Witam!
Jestem nastolatką w wieku gimnazjalnym i moim problemem jest OGROMNY biust. Ważę 65 kg, wzrost 165 cm, a miseczka: E!
Jest to dla mnie bardzo krępujące. Jestem wyśmiewana w szkole i wytykana palcami. Nie mówiąc, że bardzo to przeszkadza w uprawianiu sportów: bieganie, jazda konna. W tych sportach jest się narażonym na ciągłe wstrząsy, i po zakończeniu boli cały biust. Kręgosłup również bardzo mi dokucza, bo jest zbytnio obciążony. Nie będę już wspominać że dobranie odpowiednich bluzek graniczy z cudem -,-.
Operacja pomniejszająca nie wchodzi w grę. Czy są ćwiczenia, które pomogą mi pomniejszyć biust i go ujędrnić? Dodam, iż mój biust jest obwisły, a u nasady piersi mam pełno rozstępów. Naprawdę, proszę o pomoc, jestem zrozpaczona ;"(

Proszę o nie pisanie odpowiedzi typu: "Powinnaś się cieszyć, że masz taki duży biust", maprawdę nie jest to dla mnie żadnym pocieszeniem -,-

Edytowane przez Skrapcia
Czas edycji: 2012-09-15 o 13:09
Skrapcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-20, 01:05   #2
sneuleu
BAN stały

Dot.: Za duży biust ;(

Miałam koleżanke w gimnazjum która miała ten sam problem. Wszyscy się z niej śmieli. Ale ja czytałam między liniami....... Tak naprawde, dziewczyny ci zazdroszczą, i tak naprawde, chłopaków to krępuje że masz duży biust, bo dopiero zaczynają odkrywać swoją seksualność i nie wiedzą jak się zachować, więc się śmieją i wytykają cię palcem.

Uwierz mi, jak pójdziesz do liceum, każdy chłopak będzie chciał cię podrywać, wyśmiewanie się skończy... a dziewczyny będa patrzeć z nienawiścią na ciebie, bo dalej będą ci zazdrościły, i same będą wypychały biustonosze chusteczkami, móże nawet już zaczynają to robic ;]
Więc nie przejmuj się tym co mówią inni, za rok, dwa, wszystko się zmieni.

Co do zdrowia, to jest już poważniejszy problem. Jeżeli bolą cię plecy, i będziesz miała problemy zdrowotne przez to, jedyne co możesz zrobić to iść i zrobić sobie operacje plastyczną. Chyba że kupisz jakiś dobry stanik, i zobaczysz że jednak jest dobrze jak się troche wyprostujesz i je dobrze upniesz ;]

Przemyśl to wszystko. Narazie kup sobie dobry biustonosz. Widziałam dużo które pomniejszają piersi, np. jakieś sportowe. Są w miare ciasne i trzymają wszystko na miejscu, spłasczając troche piersiuchy w tym samym czasie, przez co wydają się mniejsze.

Pozdrawiam ))) <3
sneuleu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-22, 07:14   #3
marika39
BAN stały

GG do marika39 Send a message via Skype™ to marika39

jedni narzekają że mają za wielki a inni że go nie mają wcale!

nie wiadomo co jest lepsze
na pewno lepsze sa mniejsze, bo nie obciążają kręgosłupa itp- sa zdrowsze dla ogólnego naszego zdrowia. No ale te większe mają swój urok i nie jedna kobieta o takich marzy. Przy takim wzr i wadze jaka masz, rzeczywiscie możesz miec problem , chociażby ze względu na jakikolwiek sport.
Przedmówczyni mówi dobrze, że w tej chwili to zazdrość powstaje między koleżankami ( zapewne z powodu braku waloru) a chłopcy- no cóż, to chłopcy a nie mężczyźni więc i myślenie i podejście do sprawy w ich wykonaniu jest dziecinne. Szkoła średnia zapewne nie załatwi Twojej niskiej samooceny, ale pomyśl , że figura będzie jeszcze Ci się zmieniać, i ostateczna budowa figury będzie inna
. Znam przypadek dziewczyny która w szkole średniej całkowicie zmieniła swoją figurę, wyszczuplała ,nabrała kształtów ,że tak powiem "kobiecych " ubyło tam i ówdzie, i piersi sie bardzo zmniejszyły. W tej chwili dziewczyna ma 20 lat i szczerze- biustu prawie wcale. Ale wiem , wiem - nie miała takiego "wyjściowego" jak ty.
Zostają Ci kosmetyki pielęgnacyjne, i oczywiście do uprawiania sportu i na co dzień bardzo dobry podtrzymujący biustonosz , i radzę go zakupić, bo szkoda Twojego zdrowia , złego samopoczucia , nerwów itp. Może w przyszłości się zdecydujesz na korekcje piersi .
Powodzenia zyczę i nie przejmuj sie dzieciarnią w szkole bo to zazdrość u niektórych sie pojawia.

Pozdrawiam
marika39 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-29, 22:03   #4
Skrapcia
Przyczajenie

Cóż, będę żywić nadzieję, że moja figura się jeszcze będzie zmieniać. Dziękuję bardzo za odpowiedź
Skrapcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości