|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
czy moze zalezec na 2 osobach?
czy zdazylo wam sie ze bedac w zwiazku z jednym chlopakiem juz dluzszy czas(ponad 2 lata) i zyjac w przekonaniu ze to ten jeden jedyny,w momenci jak wam sie uklada,poznajesz kogos nowego kto na tyle zainteresuja swoja osoba ze zaczyna Ci na nim w jakis sposob zalezec?? to tak jakby bylo sie rozdartym pomiedzy 2 osoby.jedna sie zna , kocha szanuje i wie czego mozna sie po niej spodziewac,drga jest nam niby obca a jednak cos nas do niej ciagnie...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: czy moze zalezec na 2 osobach?
wiesz co ja ci powiem ze jestem właśnie z tym jedynym facetem już 8 lat kocham go i wiem czego mogę się spodziewać , od 3 lat pojawił się marcin kolega ze studiów który zaczął mnie interesować i ja jego aczkolwiek wiem że go nie kocham ale mogłabym pokochać.....
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
ehhhhh myslalam ze tylko ja tak mam
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie rozumiem
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Tak, zdarzyło mi się jakieś 5 miesięcy temu
Byłam z chłopakiem od 4 lat i przypadkowo poznałam kogoś. Było to coś niesamowitego. Nie żadna miłość od pierwszego wejrzenia i tym podobne "szczeniackie" odczucia, ale jakieś dziwne coś w środku od pierwszej chwili ![]() Biłam się z myślami miesiąc. Obecnie jesteśmy ze sobą jakieś 4 miesiące i uważam, że była to jedyna słuszna decyzja jaką mogłam podjąć Niczego nie żałuję
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje odwagi
nie mialas watpliwosci?? ze mozesz stracic wszystko??
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Chyba nie miałam wątpliwości
![]() Na tym "nowym" zaczęło mi w pewnym momencie zależeć tak bardzo, że byłabym gotowa dużo zaryzykować. Na szczęście opłaciło się. Mój stary związek zaczął się wypalać i wiedziałam, że musimy zacząć się trochę bardziej starać, żeby znowu poczuć te motylki w brzuchu. Ale w tym momencie na mojej drodze stanął ON i zdecydowałam, że wolę postarać się o coś innego Oczywiście rozważałam długo wszystkie za i przeciw, ale kiedy zdałam sobie sprawę, że to coś poważniejszego niż zauroczenie kimś nowym moje obawy i wątpliwości zniknęły ![]() Oczywiście chyba nie muszę dodawać jak trudna była rozmowa z moim ówczesnym TŻ... Oszczędziłam mu opowiadania o tym, że kogoś poznałam, bo to i tak nic by nie zmieniło, a tylko zraniło go jeszcze bardziej... Powiedziałam- zresztą jak najbardziej zgodnie z prawdą- że coś sie we mnie wypaliło, że powoli wszystko we mnie wygasa...
<... Kobieta powinna wiedzieć, jak daleko może iść za daleko... > Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2008-04-08 o 11:25 |
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
miałam podobna sytuacje, ale nie byłam pewna czy kocham tego pierwszego z któym byłam... a poza tym to w momencie kiedy poznałam tego drugiego i zaczelo cos mnie do niego ciagnać to moj chłopak ówczesny przebywał za granica wiec nie miałam problemów z rozwijaniem znajomosci z tym nowym... i wiem jedno teraz... nie kochałam, byłam z nim.. z przyzwczajenia? a moze bo tak było wygodniej... a teraz jestem szczesliwa od ponad roku mam wspaniałego chłopaka który mnie kocha i którego ja kocham.. a tamten sie zmył.. sam zrezygnował z naszej znajomosci wiec było mi łatwiej.. i nie załuje bo chyba bym sie zanudziła na smierc zyjac z tamtym
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
To się nazywa chemia
W ciągu życia człowiek zjada przeciętnie około 5 krów, 20 świń, 29 owiec, 760 kurczaków, 46 indyków, 18 kaczek,7 królików i około 1000 ryb. "I like work. It fascinates me. I can sit and look at it for hours " |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
niby chemia ale.....czy dla tej chemi warto poswiecic to co juz mamy??
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
ja miałam taką sytuację - identyczną, ale ten drugi jest żonaty i ma dziecko, mimo ze w moim zwiazku z TŻ zaczęło coś się psuć i większą chemię czułam do tamtego to musiałam się opamiętać i spojrzeć prawdzie w oczy - okazało się że on im dłużej mnie znał to tym bardziej chciaŁ mnie zaciągnąć do łóżka, kiedy okazało się że nie pozwolę mu na to to szybko zapomniał moj nr tel. mimo ze wcesniej wysyal smsy prawie codziennie, postanowiłam że będę ratować swoj zwiazek bo mimo ze tamten mnie pociagal jak jasna cholera to stwierdzilam ze nie moge krzywdzic i jego żony i dziecka a przede wszystkim TŻ i samej siebie
przez wiele dni zastanawialm sie co zrobic i doszlm do wzniosku ze tak dluzej byc nie moze, naprawiam swoj zwiazek, w ktorym jest lepiej o wiele a tamten koleś? zapominam o nim, bo jego zamiary nie byly tskie jak moje |
|
|
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
i dobrze zrobiłas... ze uratowała zwiazek swój a tamtego olałas...
faet zonaty i dzieciaty.. nie ma szans, on zawsze cos tylko knuje na boku.. i nie wierze ze zostawiłby zone i dziecko dla przelotnej znajomosci... miałam z takim doczynienia.. i podobnie jak Ty wydzwaniał i nawet znał mój nr na pamiec bop nie mogl go przeciez wpisac w komórke... no i zakonczyłam znajomosc bo wiedziałam ze nic z tego na grubsza mete nie bedzie i co.. zapomnił numer telefonu i pewno nawet ze istnieje ... i dobrze... teraz jestem szczesliwa z MOIM osobistym, włsnosciowym TŻtem... i jest tylko moj.. a ja jego
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() szkoda... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
widzisz.. kazde wydarzeie czegos uczy...
to moze wystarczy [przegadac sprawy z TZ czego potrzebujesz od niego itp.. a nie szukac tego u innego... jak juz TZ nie da to moze warto sie zastanowic nad całokształtem zwiazku...
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

nie mialas watpliwosci?? ze mozesz stracic wszystko??