|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 | |
Wtajemniczenie
|
Alkohol i narkotyki leczy się dobrym kijem? - poglądy pani psychiatry a...
Czy psychiatra mająca poglądy typu "Nastolatek jest głupi jak but. Łoić skórę małolatom" wzbudziłaby u was niepokój i refleksję, że coś z nią może być nie tak i nie jest w stanie wystawić obiektywnej diagnozy oraz w ogóle leczyć? Czy raczej takie poglądy, według was, nie mają znaczenia? A może ktoś z was miał kontakt z tą osobą?
Poniżej link do wypowiedzi takiej lekarki - https://pomorska.pl/psychiatra-maria...cza/ar/7096101 (Wiem, że artykuł sprzed 10 lat, ale ta pani psychiatra nadal leczy) Cytat:
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Alkohol i narkotyki leczy się dobrym kijem? - poglądy pani psychiatry a...
Cytat:
Co prawda lekarze psychiatrzy to nie psychoterapeuci, choć mają jakieś podstawy psychologii, to nie studiują i nie znają jej tak jak wykwalifikowani psycholodzy. Jednak takie wypowiedzi według mnie świadczą o wąskich horyzontach i "betonowatości" tej pani. Wyższe wykształcenie i inteligencja powinna iść w parze z poszerzaniem wiedzy i w ogóle otwartością na tą wiedzę, a poglądy typu "nastolatek głupi jak but" czy "sprać szczeniaka to nie będzie wąchać kleju" to dla mnie jedne z najgorszych poglądów sprzed 50 lat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Alkohol i narkotyki leczy się dobrym kijem? - poglądy pani psychiatry a...
Powinna stracić prawo do "leczenia" ASAP, psycholog z koziej trąbki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;88025196]Przecież to nie jest psycholog.[/QUOTE]
psycholog w sensie że nie ma żadnej wiedzy z psychologii |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mnie to odrzuca, ale w jakiś sposób też nie dziwi – psycholog czy psychiatra w końcu jednak nie kończy filozofii czy antropologii kulturowej, żeby podważał zastane wzorce. I nawet, jeśli wiadomo, że jakieś zachowania (np. bicie dzieci) często prowadzą do problemów z psychiką, to i tak... wielopokoleniowe wzorce mamy, jakie mamy. A i empatii w społeczeństwie, bez względu na zawód, ogólnie mało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dziś przeczytałam że mamy w kraju 400 psychiatrów, 1 na 1000 ludzi.
Coraz więcej prób samobójczych u dzieci! ( nawet do 7% dzieci ma myśli samobójcze z którymi zgłasza się na telefon zaufania - liczby te systematycznie rosną) W takim kraju z takim zapleczem psychiatrycznym taka pani może nadal leczyć. Bez empatii, z zaściankowym myśleniem.
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W polsce jest nieco ponad 4000 psychiatrów, czyli 1 na 10000. Dziecięcych jest 400. Bieda z nędzą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Przeciez według powszechnie panujacej mentalnosci dzieci nie mogą miec depresji, wystarczy ze przestana wymyslać albo pójdą sobie pobiegać czy cos i po problemie. Na co im ci psychiatrzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88031910]Pogubiłaś trochę zer. 1 na 1000 to byłaby wręcz rozpusta!
![]() W polsce jest nieco ponad 4000 psychiatrów, czyli 1 na 10000. Dziecięcych jest 400. Bieda z nędzą.[/QUOTE] Tak, czytałam na stronie o tel.zaufania dla dzieci więc dane dotyczyły dzieci ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Zyjemy w kraju gdzie psychologowie nadal oferują leczenie z homoseksualizmu a ministerstwo sprawiedliwości pod skrzydłami Ziobry dotuje na kilkadziesiat tysiecy gościa robiacego egzorcyzmy salcesonem. Kłamałabym udajac zdziwienie taka panią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
nie czuje zdziwnienia.
Od dawna wiem ze wyksztalcenie nie oznacza ze czlowiek jest bardziej empatyczny, madrzejszy, bardziej ludzki. Oznacza tlyko i wylacznie ze jest inteligentny i sie uczyl.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.