Zobaczył w metrze "dziewczynę swoich marzeń", a potem znalazł ją przez internet :-) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-11, 13:01   #1
cheer
Zakorzenienie

Zobaczył w metrze "dziewczynę swoich marzeń", a potem znalazł ją przez internet :-)

Cytat:
W niedzielny wieczór Patrick Moberg, mieszkaniec Brooklynu, wsiadł do kolejki numer 5 na stacji Union Square. W tłumie pasażerów spostrzegł dziewczynę. Miała na sobie niebieskie spodenki gimnastyczne i rajstopy, kwiatek wpleciony we włosy i pisała coś w notesie. Nieśmiały informatyk, który przyjechał do Nowego Jorku z Nashville, postanowił podejść i rozpocząć rozmowę z czarującą pięknością. Nie zdążył. Obydwoje wysiedli z metra na stacji Bowling Green, ostatniej na trasie. Ku rozpaczy Patricka, dziewczyna szybko zniknęła w tłumie.

21-latek wiedział już, że spotkał miłość swojego życia i postanowił działać. Narysował podobiznę dziewczyny oraz swoją, opisał całą sytuację ze szczegółami spotkania, podał swój numer telefonu i adres mailowy. Wszystkie te informacje zamieścił na stronie internetowej www.nygirlofmydreams.com ("NY dziewczyna moich marzeń") z prośbą o pomoc w poszukiwaniach wybranki swego serca.
"Musiałem jej jakoś dać znać, że mnie zauroczyła" - mówi Patrick w rozmowie z "New York Post". "Umieszczanie znaków przy stacjach naszej wspólnej linii metra wydało mi się zbyt dziwaczne, mogłoby ją przestraszyć".

W kilka godzin skrzynka odbiorcza Patricka zapełniła się korespondencją, a jego komórka dzwoniła niemal bez przerwy.
"Kilka dziewczyn mówiło, że to nie ich szukam, ale i tak chcą się ze mną umówić. Mimo to, wciąż czekałem" - opowiada Patrick.

Cierpliwość opłaciła się. Dwa dni później, we wtorkowy wieczór XXI-wieczny Romeo otrzymał SMS-a. Nadawca pisał, że jest przyjaciółką poszukiwanej. "Początkowo nie uwierzyłem, bo nie był to pierwszy tego typu SMS czy mail. Odpisałem tylko, że byłoby wspaniale, gdybym mógł się z nią skontaktować" - cytuje Patricka "NY Post". Kilka minut później chłopak odebrał maila ze zdjęciem i pytaniem: "Czy to dziewczyna twoich snów?".

Odpowiedź była twierdząca.

Poszukiwaną okazała się 22-letnia Australijka Camille Hayton, początkująca aktorka, która przyjechała do Nowego Jorku z Melbourne. Dziewczyna początkowo bała się, że jej adorator będzie nią zawiedziony. "Bez obaw, nie oczekuję niczego konkretnego" - napisał jej jednak Patrick i dwa dni później obydwoje spotkali się na kawie.

Wkrótce okazało się, że do romantycznej schadzki z metrze nie doszłoby, gdyby nie... pożar mieszkania Camille kilka dni wcześniej, w Halloween. W pamiętny wieczór bezdomna Australijka jechała do swojego znajomego, który zaoferował jej nocleg.

Czy Patricka i Camille czeka wspólna przyszłość? "W przeciwieństwie do komedii romantycznych i kiczowatych piosenek, sami musicie sobie napisać zakończenie tej historii. My poczekamy, aż kamery zostaną wyłączone i spróbujemy poznać się wzajemnie. Co ma być, to będzie" - kończy Patrick.

Zobacz stronę internetową, dzięki której Romeo odnalazł Julię.
źródło: http://www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?p...9084&page=text

Tutaj rysunek, który Patrick wykonał i zamieścił na blogu:
http://www.nygirlofmydreams.com/

Co o tym sądzicie? Wg mnie jest to - przepraszam - CHOLERNIE romantyczne! Popieram takie działania
Prawdziwi marzyciele istnieją
(mnie by chyba urzekł )
Stary 2007-11-11, 13:06   #2
SoBeautiful
Raczkowanie

Dot.: Zobaczył w metrze "dziewczynę swoich marzeń", a potem znalazł ją przez internet

dobre spoko facet,w końcu jakiś który wiedział czego chce
SoBeautiful jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 13:08   #3
Jelonek
Zakorzenienie

Dot.: Zobaczył w metrze "dziewczynę swoich marzeń", a potem znalazł ją przez internet

Wow, zbiera szczękę z podłogi Cholernie romantycznie
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 13:12   #4
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Echhh, westchnęłam sobie cichutko...
Cóż mi pozostaje, jak tylko powzdychać...
W oparciu o takie historie powstają filmy.
Romantyzm w pięknym wydaniu.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 13:12   #5
ola_108
Rozeznanie

y. jak dla mnie troche głupie :P. zobaczył ją i od razu 'milość zycia'... nie wiem...jakos tak do mnie to nie przemawia ...
ola_108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 13:16   #6
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheer Pokaż wiadomość
źródło: http://www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?p...9084&page=text

Tutaj rysunek, który Patrick wykonał i zamieścił na blogu:
http://www.nygirlofmydreams.com/

Co o tym sądzicie? Wg mnie jest to - przepraszam - CHOLERNIE romantyczne! Popieram takie działania
Prawdziwi marzyciele istnieją
(mnie by chyba urzekł )

Lubie takie historie

I oczywiście, że muszę cos dorzucic "od siebie"
Mam koleżankę (dawno jej nie widziałam, ale koleżankami pozostałysmy), która lata temu jechała sobie autobusem do pracy. W tym samym autobusie jechał facet. Jechał akurat ze swoją mamą i powiedział do niej: popatrz mamo na te dziewczynę, to moja przyszła żona...
Dziewczyna wysiadła, facet ja odszukał (trudne nie było, bo wysiadła przy bibliotece i tam pracowała) i żyja do dzis szczęsliwie, trójki dzieci się dorobili
A o całej historii w autobusie panna młoda dowiedziała się dopiero na swoim weselu od teściowej.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 13:16   #7
atka83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ola_108 Pokaż wiadomość
y. jak dla mnie troche głupie :P. zobaczył ją i od razu 'milość zycia'... nie wiem...jakos tak do mnie to nie przemawia ...
Do mnie też nie,aczkolwiek....fajna romantyczna historyjka.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 13:18   #8
Lara-21
Wtajemniczenie

Wg mnie jest to bardzo romantyczne...facet poruszył niebo i ziemie by ja odnaleźć...pięknie
Lara-21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 13:21   #9
2016070150903
Konto usunięte

romantyczna historia.

<wzdycha cichutko>
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 13:22   #10
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Bardzo fajna historia prawie rodem z filmu:P

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 13:23   #11
maswerka
Zadomowienie

Nie ruszają mnie historie typu: zobaczył ją i się zakochał. Mało to romantyczne i ja na miejscu tej dziewczyny bym się nie ujawniała.

maswerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-11, 13:24   #12
rambo
Zakorzenienie

GG do rambo Send a message via Skype™ to rambo

Mi też się podoba

Podobnie jak Luba dorzucę coś od siebie. Może nie na zasadzie poszukiwań, ale na pewno przeznaczenia (?)
Moi rodzice poznali się w pociągu.
Chodzili razem kiedyś do szkoły, mijali się na korytarzu, znali się z widzenia - ale wcześniej nie zamienili ze sobą nawet słowa. Kiedyś moja mama jechała nad morze. Mój tata uczył się w Łodzi, ale rodzinę miał w Szczecinie i wracał tam na wakacje
W pociągu nawiązali rozmowę.
Kilka, może kilkanaście (nie pamiętam ) miesięcy później okazało się, że pracują razem w jednym zakładzie.
Owocem tej pociągowej znajomości jestem ja i prawie 32 letni związek
Stary 2007-11-11, 13:26   #13
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5
Konto usunięte

Może i romantyczne... aleee jak dla mnie zbyt powierzchowne...
Zakochał się od pierwszego wejrzenia? Nie zamieniwszy z nią ani jednego słowa? W takim razie zakochał się w jej wyglądzie a nie w niej, jako osobie... A to już nie jest już romantyczne...
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 13:32   #14
kariera85
Wtajemniczenie

GG do kariera85

zwierzęcy magnetyzm?
od czegoś zawsze sie zaczyna niekonieczne pokrewieństwa charakterów
Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć
kariera85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 13:39   #15
margitta
Zakorzenienie

taaa a z tydzień pokłócili się o jakąś głupotę i więcej nie zobaczyli

Ja nie jestem romantyczką

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-11, 13:39   #16
cheer
Zakorzenienie

Właśnie. Może to nie jest "ta", ale SPRÓBOWAŁ i to się liczy
Nikt nie wie co będzie, ale trzeba brać sprawy w swoje ręce i próbować.
Stary 2007-11-11, 13:41   #17
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Aż trudno uwierzyć
Bo ja z zasady jestem realistka i w miłość od pierwszego wejrzenia nie wierzę
Stary 2007-11-11, 13:41   #18
°Alchemia
Zadomowienie

Ja też nie jestem. Pierwsze wrażenie jest wzrokowe. A czy osoby do siebie pasują okazuje się dopiero po czasie. Ale fajnie, że ją odnalazł, że nie dał za wygraną.
°Alchemia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 13:42   #19
szien
Wtajemniczenie

[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;5755725]Może i romantyczne... aleee jak dla mnie zbyt powierzchowne...
Zakochał się od pierwszego wejrzenia? Nie zamieniwszy z nią ani jednego słowa? W takim razie zakochał się w jej wyglądzie a nie w niej, jako osobie... A to już nie jest już romantyczne... [/QUOTE]

a kto tu pisze o zakochaniu się? po prostu się zauroczył. A jak Ty zwrócisz uwagę na faceta bo jest przystojny i dzięki temu chciałabyś go poznać czy to znaczy, że masz jakieś nieczyste, powierzchowne intencje?

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 13:43   #20
ilo16na
Zakorzenienie

Cos w stylu filmu"Przed wschodem slonca" i jego kontynuacja "Przed zachodem slonca"..podobna historia.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 13:46   #21
figg
Rozeznanie

GG do figg

Cytat:
Napisane przez cheer Pokaż wiadomość
Właśnie. Może to nie jest "ta", ale SPRÓBOWAŁ i to się liczy
Nikt nie wie co będzie, ale trzeba brać sprawy w swoje ręce i próbować.
Tak popieram cheer TRZEBA PRÓBOWAĆ... No <i poszła próbować>
figg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 13:48   #22
Luba
Zakorzenienie

[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;5755725]Może i romantyczne... aleee jak dla mnie zbyt powierzchowne...
Zakochał się od pierwszego wejrzenia? Nie zamieniwszy z nią ani jednego słowa? W takim razie zakochał się w jej wyglądzie a nie w niej, jako osobie... A to już nie jest już romantyczne... [/quote]

A coż złego jest w zwracaniu uwagi na wygląd?
Wszyscy, naprawdę wszyscy to robimy, czasami podswiadomie. Mamy jakis tam swój "typ" i na takich a nie innych osobników zwracamy uwagę...
No niestety, wygląd ma znaczenie w tej pierwszej, najpierwszej naszej ocenie danego osobnika...

No co ja poradzę na to, ze mój przyszły mąż najpierw "wpadł mi w oko" a dopiero potem zaczęłam z nim gadać? Przyznaję, że gdyby był głupi itd, to pusciłabym go kantem, ale na szczęście okazał się fajny pod każdym względem. Ale najpierw spodobał mi się jako "ciało" a dopiero potem jako "umysł"

Pewnie i ci ludzie dopiero jak zaczną się spotykać to albo "sie zejdą albo nie" , bo zakochac się to pól biedy, najtrudniej później to zakochanie zamienić na kochanie...

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 13:49   #23
1141655
Zakorzenienie

Piękna historia ...

Niczym z holiłuuuudzkich filmów

tez taką znam
Pociag, ona na teczce napisany swoj adres e-mail, on wpatrzony w nią jak w obrazek.
Napisał do niej maila. spotykali się kilka miesięcy.

i tu czar pryska.
Zapomnial jej wspomnieć, ze za dwa tygodnie się hajta.
I koniec historii .

Nie mniej jednak historia tamtego Patrica cudowna

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 13:51   #24
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez figg Pokaż wiadomość
Tak popieram cheer TRZEBA PRÓBOWAĆ... No <i poszła próbować>

"Bądź śmiały i odważny.
Kiedy spojrzysz wstecz na swoje życie,
bardziej będziesz żałować, że czegoś nie zrobiłeś,
niż, że coś zrobiłeś."

Czuję, że sama zaraz polecę próbować.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 13:52   #25
groshek
Raczkowanie

romantic...
jak w filmie...
jestem zazdrosna!!!
groshek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 13:53   #26
cheer
Zakorzenienie

Siostra mi mówiła, że wyczytała gdzieś ostatnio, że dziewczyna twierdzi, że to tylko przyjaźń (ale czy to oznacza, że niewarto było? nieeeeee )
Stary 2007-11-11, 14:02   #27
zizou
Zakorzenienie

<wzdychnela se gleboko>
ja tam jestem romantyczka, moze nie na wierzchu ale w srodku to baaardzo. moj chlop mnie zauroczyl od pierwszego wjerzenia. a zaczelo sie od zderzenia na schodach, zanim se na niego zerknelam to go zbluzgalam a jak juz zerknelam to mi mowe odjelo. no. bywa
a czy mialam jakies neiczyste intencje? ja go tylko chcialam poznac od srodka, od tej drugiej, domowej strony zakochalam sie pozniej
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-11, 14:02   #28
sylwónia
Zadomowienie

Trochę zbyt słodkie

Jeszcze im watę cukrową w rękę dać i byłaby pełnia szczęścia

Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
sylwónia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 14:04   #29
atka83
BAN stały

Szczerze???Pomimo tego,że troszke jestem romantyczką,ale nie aż taką.Ta historia mnie jakoś niewzruszyła,ohhhh jak super itp
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 14:05   #30
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

Historia ładna, miła i romantyczna, ale... odpowiedni człowiek trafił na odpowiedniego człowieka, ja na miejscu owej dziewczyny nie zareagowałabym na 'apel' chłopaka. Dlaczego? Nie przekonuje mnie tekst "spotkałem miłość swojego życia", tak, wiem zero we mnie romantyzmu
Miejmy nadzieję, że historia będzie miała szczęśliwe zakończenie, nie ważne jaki, byle był szczęśliwy
amistad.k.m.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości