![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Maski, maski...
Używacie? Jeśli tak, to jakich i jak często?
Ja maski odkryłam stosunkowo niedawno, bo jakieś pół roku temu. Pierwszym zakupem zupełnie w ciemno było "Powitanie z Afryką" Bielendy. Maska świetnie oczyszczała włosy, sprawiała, że stawały się one puszyste i mięciutkie jak u kurczaczka. Teraz używam WAX-u i mimo, że oprócz niego chcę dokupić jeszcze inną maskę, którą mogłabym używać naprzemiennie, to widzę efekty po WAX-ie i nie zrezygnuję z niego. A czy któraś z Was miała okazję ujrzeć nowe maski Timotei? Podobno są dwie, jedna z bambusem, a druga z czereśnią (do włosów farbowanych). Są one już dostępne np. w Rossmanach?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Maski, maski...
Nie widziałam jeszcze masek Timoteia, nawet nie słyszałam że jakieś są.
Co do masek to dłuższy czas miałam krótkie włosy i nie używałam ich. Teraz zapuszczam włosy i zaczęłam używac, najpierw wypróbowałam WAX ale nie jestem z niej zadowolona dużo roboty przy niej a efekty takie sobie, używałam ok 3 miesiace raz na tydzien, jeszcze mi została wiec teraz uzywam sporadycznie żeby wykonczyc ale drugi raz nie kupię. Ostanio używam granatowej z Dove i jestem z niej jak na razie bardzo zodowolona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A ja mam też wax i jestem zadowolona to nie jest moja pierwsza maska jużkiedyś ją miałam .Druga moja maska to dove fioletowa wzmocnienie włosów....taka sobie nie umywa sie do odżywki wax.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie też używam granatowej Dove, moja najlepsza maska
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja ostatnio używałam z pantene-time renewal... jest super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Bo ja też używam 1 w tygodniu WAX-a i nie wiem, czy jest sens dokupić sobie drugą maskę, np. Timotei czy Dove i używać jej też raz w tygodniu. Kusi mnie ten Timotei, pierwsza recenzja jest już na KWC, ale są dwie opcje: wygładzająca z bambusem oraz do włosów farbowanych z czereśnią. Żadna z tych opcji niespecjalnie odpowiada moim delikatnym włosom...
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A wie ktoś może ile należy trzymac tą maskę z Timotei na włosach?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ja zastanawiam sie nad kupnem odbudowującej maseczki do włosów bardzo suchych i zniszczonych z avonu. moze ktoras z was ja miala?
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja miałam waxa, jak dla mnie średnia, miałam też kiedyś jakąś z czosnku też średnia, obecnie mam maskę latte kalosa i goldwella. Kalos średni nic specjalnego, Goldwell bardzo fajny. Na tą maskę Timotei bym się skusiła bo bambusowy szampon i odżywkę miło wspominam, choć reszty szamponów Timotei mi nie odpowiada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Vibeska,mowisz o tej masce? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3975
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12601
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
używałam wszystkich trzech wymienionych w 1 poście
![]() wax zawsze stoi w mojej szafie, używam jak mi się przypomni niestety, bo też nie mam czasu i możliwości by go dłużej potrzymać, a wtedy daje najlepsze rezultaty ![]() błoto bielendy jest wprost GENIALNE i muszę koniecznie je znów kupić, ciekawa jestem czy nowy skład wpłynął ujemnie na jakość.. jak znam życie to tak, ale trudno, takie życie ![]() i wykańczam resztkę maski timotei z masłem shea, to moja recenzja była pierwszą na KWC więc nie będę się powtarzała ![]() z masek najlepiej wspominam rigenol, koniecznie muszę go znów kupić, bo za stosunkowo nie takie wielkie pieniądze miałam naprawdę dobrą maskę do suchego sianka jakie noszę na głowie ![]() dobrze też wspominam maski kallosa - mleczną i placentę. taniocha,warto wypróbować ![]() dla tych, co oszczędzają, polecam też maseczkę firmy rossman do suchych i farbowanych, kosztuje coś koło 4 czy 5 PLN za słoiczek 200 ml, biało perłowy z fioletową nakrętką [szampon i balsam z tej samej serii też niczego sobie, na bank wrócę, bo jakość glisskura za cenę 3 PLN za butelkę ![]() ![]() bardzo dobra była też maska glisskur regeneracyjna, w słoiczku. niestety, nie jestem pewna czy jej, jak wszystkiego dobrego, nie wycofują. a, i wprost genialna była maseczka do włosów suchych firmy alcantara [do kupienia na allegro] z jojobą. pachniała bosko, a włoski po niej były gładkie pachnące śliskie lśniące odżywione.. bomba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Garnier Odbudowa i Blask
Avon Do włosów bardzo suchych i zniszczonych.. :F ta z Avonu ma genialny zapach, który sie trzyma na włosach, tylko że troche prostuje mi loczki i fale ale to pewnie jest wynikiem obciążenia ![]() masek kazała mi używać pani fryzjerka, po tym jak ścieła mi włosy.. jak kończyłam z prostowaniem i chciałam te kudły ratować ![]() teraz już doszły do siebie ale maske raz na tydzień sobie strzele jak nie zapomne : P no.. to tyle ode mnie.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Vibeska, dziekuje pieknie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ostatnio używam profesjonalnej maski Loreala, kupionej w salonie. Niestety jest bardzo droga, więc stosuję ją na zmianę z waxem. Ale efekt jest obłędny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja zastanawiam się nad jakąś maską oczyszczającą do tłustych włosów... Mozecie coś polecić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
A gdzie można dostać tą maskę Kallosa? W aptece, drogerii czy moze jeszcze gdzie indziej??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrzuć w wyszukiwarkę "Kallos" i powinnaś znaleźć namiary na salony fryzjerskie prowadzące sprzedaż. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Odkąd odkryłam maski do włosów nie stsouję juz własciwie zadnych innych odżywek, bo żdana nie daje takiego fajnego efektu
![]() Stosowałam maski: Pantene (prawie wszystkie rodzaje) - używałam przez bardzo długi czas,byłam zadowolona, Avon - bardzo dobra, Wax - jak wyżej (uzywałam 1, 2 x tyg. na zmianę z maską z Pantene - włosy pięknie błyszczały), Schauma (jakas kokosowa) - bez rewelacji, Frutcis (ekspresowa poelęgnacja, lekka maseczka do włosow) - stosuje ją obecnie, bardzo dobra. Właściwie to muszę przyznac, ze wszystkie wymienione maski spełniały swoje zadanie. Włosy wyglądały bardzo ładnie. Jedyny wyjatek stanowiła maseczka Schauma, nie polecam jej.
Edytowane przez Lucyy Czas edycji: 2008-02-01 o 21:46 Powód: pomyłka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Maski to podstawa, jeśli chcecie zdrowych, miękkich włosów...
Cytat:
![]() Przecież maska to odżywka tylko przeznaczona do pozostawienia na dłużej po prostu - odżywka sama w sobie nie oczyszcza włosów przecież ![]() Odżywia i nawilża, ale żeby oczyszczała? Skoro masz tłuste włosy, to gdy zdecydujesz się na jakąś, pamiętaj, by nie nakładać jej blisko skóry głowy, skup się na końcach pasm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Maski do włosów
Jakich używacie?
Jaka zrobila na was najwieksze wrazenie? ![]() Ja wlasnie chcialabym kupic jakas nawilzajaca,zeby odzywic wlosy ale nie wiem jaka ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maski do włosów
osławiona gloria
![]() dobra jest równiez z rossmana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Jaka z rossmanna?
Wax i gloria. A i jeszcze mi służyła timotei z bambusa (można dostać w netto w promocji z szamponem za 12-13zł) tylko, że ona mocno nasilikonowana jest i używam jej gdy chcę zrobić moje włosy na bóstwo. Super się świecą i są mega gładkie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Dzięki za cynk! Kolejny produkt to wypróbowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Up
![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
wax, gloria
![]() Poza tym bardzo lubie maskę joanny z apteczki babuni- miękkie, puszyste włosy i ten zapach ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Poza tym bardzo lubie maskę joanny z apteczki babuni- miękkie, puszyste włosy i ten zapach
![]() A jak dokladnie sie nazywa? bo napewno jest kilka rodzajów ja z Joanny narazie uzywam szampon z rzepa ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.