5 lat mineło - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-26, 21:52   #1
vilandra
Zakorzenienie

5 lat mineło

Dzisiaj mineło dokładnie 5 lat , jak zarejestrowałam się na Wizażu. Tak mnie się wysmętniło............... ...
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 21:58   #2
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: 5 lat mineło

Piękna rocznica .

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 22:05   #3
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

no to jesteś trochę starsza ode mnie
Stary 2008-03-27, 07:28   #4
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Ależ to mięło A jak się wizaż zmienił - jak się rejestrowałyśmy to 80 użytkowników online to był szał, a ponad 100 zatykało serwer na amen
chlip
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz 2003.jpg (105,9 KB, 266 załadowań)

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 09:53   #5
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez vilandra Pokaż wiadomość
Dzisiaj mineło dokładnie 5 lat , jak zarejestrowałam się na Wizażu. Tak mnie się wysmętniło............... ...
Stawiasz piwko z tej okazji
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 10:51   #6
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BabciaWeatherwax Pokaż wiadomość
Ależ to mięło A jak się wizaż zmienił - jak się rejestrowałyśmy to 80 użytkowników online to był szał, a ponad 100 zatykało serwer na amen
chlip
Bunia, ale faaaaajnie było

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Stawiasz piwko z tej okazji
nawet winko , proszę ino, że na smuuuutno
Stary 2008-03-27, 11:52   #7
calkiem-spoko
BAN stały

Ale tak ogólnie to uważacie, że wizaz zmienia się na lepsze czy na gorsze? Pod względem, klimatu głównie?
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-27, 12:15   #8
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość
Ale tak ogólnie to uważacie, że wizaz zmienia się na lepsze czy na gorsze? Pod względem, klimatu głównie?
Ja tu nie jestem długo, ale już mniej więcej wyczaiłam zasady gry jakie tu obowiązują No i zauważyłam, że występuje np. zjawisko świętej krowy. Jest to taki przypadek, który choćby nie wiadomo jak być bezczelny, arogancki i rozstawiał wszystkich po kątach to wiele rzeczy uchodzi mu płazem, bo stoi zwykle za nim grono przydupasów - klakierów (przepraszam za słownictwo co wrażliwsze osoby, ale to określenie wydaje mi się adekwatne do zjawiska), które mu przyklaskuje i wspólnie "kupą" nadają ton wielu rozmowom. Takie są moje odczucia w tym względzie
Ja osobiście bardzo lubię zaglądać na wizażystkę bo tam jest stałe grono, fajnych, sympatycznych kobitek Które to kobitki niniejszym pozdrawiam.
Stary 2008-03-27, 12:26   #9
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Szmat czasu, a zleciało że ho ho Nie ma co lać łez ani pić na smutno ( tak, wiem.. ach gdzież są niegdysiejsze śniegi )życzę kolejnych 5(55..) lat i samych miłych wspomnień
Stary 2008-03-27, 12:27   #10
aleksandra999
Wtajemniczenie

Cytat:

Uważam,że -w kwestii atmosfery-na gorsze.
W pewnym momencie doszło do paranoicznych i obsesyjnych rozszerzeń regulaminu,banów,ostrzeże ń itp,zrobiło się policyjnie,nieco bojaźliwie i od tego czasu bardzo "czuć" jak każdy uważa na słowo.
Skutki są dwojakie...
Trzymanie w ryzach napływu zachowań poniżej pewnego poziomu,a z drugiej strony zbytnią "słodycz".Wszystko jest tak mile,urocze,sympatyczne-że aż nie do wytrzymania.
Dlatego Wizaż ma drugie dno,pod cukrową skorupką jest nieświeżo

Niewątpliwym plusem jest rozrastanie się KWC i wszystkich forów typowo tematycznych-prawdziwa SKARBNICA WIEDZY.

Edit:

Cytat:
Napisane przez sine.ira
Ja tu nie jestem długo, ale już mniej więcej wyczaiłam zasady gry jakie tu obowiązują No i zauważyłam, że występuje np. zjawisko świętej krowy. Jest to taki przypadek, który choćby nie wiadomo jak być bezczelny, arogancki i rozstawiał wszystkich po kątach to wiele rzeczy uchodzi mu płazem, bo stoi zwykle za nim grono przydupasów - klakierów (przepraszam za słownictwo co wrażliwsze osoby, ale to określenie wydaje mi się adekwatne do zjawiska), które mu przyklaskuje i wspólnie "kupą" nadają ton wielu rozmowom. Takie są moje odczucia w tym względzie

Absolutnie się zgadzam,tak rzeczywiście bywa.
Byłam wczoraj świadkiem "grupowego poszturchiwania",i nie chodziło nawet o sam temat bo dziewczyny miały rację,ale o to,że każdy kto robił by to samo nie ciesząc się znakomitymi stosunkami z moderatorem zostałby błyskawicznie usadzony na dupsku.
aleksandra999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 12:30   #11
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Tak tak a teraz się zacznie najazd na wizaż, jaki to zły i atmosfera nie taka i w ogóle co to się porobiło, panie kochany
A o KWA, nietykalnych wizażankach i bardziej lub mniej uznanych osobach to już było wałkowane milion razy, o.

Edytowane przez Lukrecja_Borgia
Czas edycji: 2008-03-27 o 12:36 Powód: jak się pisze 10 różnych rzeczy jednocześnie, to powstają różne dziwne twory
Lukrecja_Borgia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-27, 12:40   #12
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia Pokaż wiadomość
Tak tak a teraz się zacznie najazd na wizaż, jaki to zły i atmosfera nie taka i w ogóle co to się porobiło, panie kochany
A o KWA, nietykalnych wizażankach i bardziej lub mniej uznanych osobach to już było wałkowane milion razy, o.
No nie zakładałam nawet, żem epokowego odkrycia dokonała w tym względzie. Ale szkoda, że tak jest a jeszcze bardziej szkoda, że admini nie próbują tego zmieniać. Rozmowa w takim gronie bywa frustrująca, niemiła, rodzi poczucie niesprawiedliwego traktowania i często kończy się punktami dla tego, kto próbuje pokonać tę falę poklepywania się po tyłkach albo nie pozwala na bycie zbiorowo poszturchiwanym.
Stary 2008-03-27, 12:41   #13
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aleksandra999 Pokaż wiadomość
W pewnym momencie doszło do paranoicznych i obsesyjnych rozszerzeń regulaminu,banów,ostrzeże ń itp,zrobiło się policyjnie,nieco bojaźliwie i od tego czasu bardzo "czuć" jak każdy uważa na słowo.
Zgadzam się.

Ja skleiłam bana przez ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=240964

Do tej pory pewne kwestie nie są dla mnie jasne, ale nie będę tego drążyć, bo skończyłoby się to kolejnym banem.
Stary 2008-03-27, 12:57   #14
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem tu ciut ponad 2 lata, więc nie pamiętam, jak to było na początku.
Ale przez ten czas, który tu jestem różnie bywało: raz lepiej, raz gorzej.
To wszystko zależy od samych Wizażanek, jaki klimat będzie na Wizażu panował.
Ale pod tym względem jest tutaj na pewno tak, jak w realu .

Cytat:
Ja osobiście bardzo lubię zaglądać na wizażystkę bo tam jest stałe grono, fajnych, sympatycznych kobitek Które to kobitki niniejszym pozdrawiam.
To chyba o mnie... .

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 19:12   #15
sine.ira
BAN stały

Matko jedyna, przeczytałam wątek do którego odesłałaś calkiem - spoko Zaczynam rozumieć coraz więcej Serio dostałaś karniaka za " pedagogik jest jak psów" ? hehe....brak słów.
Ech, te zakulisowe wymiary życia wizażowego...
Stary 2008-03-27, 19:27   #16
lapus
Wtajemniczenie

też zauważyłam to nieco przypadkowe wlepianie punktów, no ale co zrobić.
pod względem treściowym-tematycznym chyba wizaż idzie ku dobremu

Gonna walk because it would save me
And my fragility could kill me
Is this the best I can be?
Is this the best I can give?
lapus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 19:31   #17
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Matko jedyna, przeczytałam wątek do którego odesłałaś calkiem - spoko Zaczynam rozumieć coraz więcej Serio dostałaś karniaka za " pedagogik jest jak psów" ? hehe....brak słów.
Nie, za to akurat nie dostałam.
Za to otrzymałam napomnienie od Złośliwca, że dużo ZP otrzymał na mnie. Czy to moja wina, że ludziska takie niekumate i nie wiadomo co zrozumieli z mojej wypowiedzi?
Ale za inne rzeczy to już owszem, dostałam, zresztą w tamtym wątku opisałam to dość wnikliwie

Cytat:
Ech, te zakulisowe wymiary życia wizażowego...
Czy społecznego...?
Stary 2008-03-27, 19:43   #18
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Czy społecznego...?
No, nie chciałam dramatyzować Czasem mam wrażenie, że już chyba za stara jestem na te dziecinady, które tu czasem odchodzą...
Stary 2008-03-27, 19:59   #19
kiniaczeq
Zakorzenienie

Co do całkiem-spoko to dziwię się, że dostało Ci się za taką wypowiedź, nie była jakaś ona obraźliwa już jakiś czas temu ją widziałam.

A wizaż nie wiem czy zmienia się na lepsze, jestem tutaj 2 lata - krótko w sumie..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-27, 20:13   #20
Cześka
BAN stały

Też uważam, że moderatory i admin za bardzo szaleją z tym rozdawaniem punktów. Co do wypowiedzi, za którą calkiem-spoko dostałaś bana... To jest żałosne. Czy na prawdę admin jest swiety i nie można mu wytknąć małego błedu? Coraz częściej odnoszę wrażenie, że na wizażu nie ma miejsca na własne (czasem kontrowersyjne) zdanie i że najlepiej to każdemu wkładać lukier (nie powiem gdzie...). Ja jestem tutaj krótko, pół roku raptem, ale wcześniej wiele czytałam i pamietam jeszcze pierwotny wygląd strony.

I denerwuje mnie drażliwośc niektórych wizażanek. Co to pożartowac już nie można? Bo od razu się naśmiewamy i robimy z kogoś przygłupa? Szczerze - przyznaję się - uwielbiam sobie żartować i brać udział w różnych słownych przepychankach. O wiele weselej jest
Cześka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 20:17   #21
karateczka000
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, za to akurat nie dostałam.
Za to otrzymałam napomnienie od Złośliwca, że dużo ZP otrzymał na mnie. Czy to moja wina, że ludziska takie niekumate i nie wiadomo co zrozumieli z mojej wypowiedzi?
Ale za inne rzeczy to już owszem, dostałam, zresztą w tamtym wątku opisałam to dość wnikliwie
zaczytałam się w tych 'zlinkowanych' wątach i........... też coś mi tu nie pasuje myślę, że w tej kwestii jest duzo do zmienienia.

karateczka000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 20:22   #22
vilandra
Zakorzenienie

Tak jak pisała bunia, kiedyś jak było 100 osób na Wizażu to dziewczyny zakładały wątki pt „na Wizażu jest setka Wizażanek” lub podobne i licytowałyśmy się, która więcej zauważy: 105, 111......itp.Atmosfera była rodzinna , bardziej przyjazna.
Wiadomo, dzisiaj jest Wizażanek 10 x więcej, więcej charakterów. Mam wrażenie, ze wiele osób odreagowuje tutaj złe emocje, chyba się nawet po to zarejestrowały, prowokując zaczepki, są anonimowe wsród tego tysiąca, więc co im to szkodzi. A co do KWA, to chyba jakiś mit, bo kto do niego należy? I dlaczego mnie tam nie ma? A chciałabym. Swojego czasu odeszło z Wizaża wiele wartościowych, przemiłych Wizażanek. Wizażanek, które to Forum współtworzyły. Z ich wiedzy cały czas korzystamy. A dlaczego odeszły? Przecież powinny być w KWA, powinny być jak te przysłowiowe „święte krowy”
Zresztą niektóre osoby, namietnie nadużywające opcji „zły post” obojetnie zasadnie, czy nie, widzą, że w ten sposób plusów nie nałapia ( nosił wilk razy kilka...........).
Jest więcej chamstwa, złośliwości, głupich postów, oszustów na Targowisku i tak mozna wymieniać
Reasumując, ilość nie świadczy o jakości.
Stary 2008-03-27, 20:23   #23
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Cześka Pokaż wiadomość
Też uważam, że moderatory i admin za bardzo szaleją z tym rozdawaniem punktów. Co do wypowiedzi, za którą calkiem-spoko dostałaś bana... To jest żałosne. Czy na prawdę admin jest swiety i nie można mu wytknąć małego błedu? Coraz częściej odnoszę wrażenie, że na wizażu nie ma miejsca na własne (czasem kontrowersyjne) zdanie i że najlepiej to każdemu wkładać lukier (nie powiem gdzie...). Ja jestem tutaj krótko, pół roku raptem, ale wcześniej wiele czytałam i pamietam jeszcze pierwotny wygląd strony.

I denerwuje mnie drażliwośc niektórych wizażanek. Co to pożartowac już nie można? Bo od razu się naśmiewamy i robimy z kogoś przygłupa? Szczerze - przyznaję się - uwielbiam sobie żartować i brać udział w różnych słownych przepychankach. O wiele weselej jest
oj Cześka...
igrasz z ogniem

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 20:25   #24
Cześka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
oj Cześka...
igrasz z ogniem
Zgłoś ZP

Napisałam szczerze, to co myślę. Ja wiem, ze moderatorzy i admin są od nas, zwykłych użytkowników wyżej, ale to nie oznacza, że są bez skazy i nie popełniają błędów.
Stary 2008-03-27, 20:27   #25
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Cześka Pokaż wiadomość
Zgłoś ZP

Tym razem Ci daruję

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 20:29   #26
lapus
Wtajemniczenie

prawda jest taka, że jak ktoś jest bezpośredni i spontaniczny, to zazwyczaj trudno mu sie powstrzymać od napisania np. do autorki wątku rady "prosto z mostu", a to jest karane..

Gonna walk because it would save me
And my fragility could kill me
Is this the best I can be?
Is this the best I can give?
lapus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 20:29   #27
Cześka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
Tym razem Ci daruję
Och, kamień spadł mi z serca
Stary 2008-03-27, 20:30   #28
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BabciaWeatherwax Pokaż wiadomość
chlip
Ale jaja .

Mi niedługo minie 2 lata na wizażu, a wydaje mi się jakbym była tu wiecznie
Stary 2008-03-27, 20:30   #29
sine.ira
BAN stały

Cytat:
A dlaczego odeszły? Przecież powinny być w KWA, powinny być jak te przysłowiowe „święte krowy”
Ale to przecież nie zawsze wiąże się z "zasiedzeniem". To kwestia charakterów i specyficznych potrzeb osób, które te KWA tworzą.
Stary 2008-03-27, 20:33   #30
insomnieux
Raczkowanie

Cytat:
Tak jak pisała bunia, kiedyś jak było 100 osób na Wizażu to dziewczyny zakładały wątki pt „na Wizażu jest setka Wizażanek” lub podobne i licytowałyśmy się, która więcej zauważy: 105, 111......itp.Atmosfera była rodzinna , bardziej przyjazna.
Wiadomo, dzisiaj jest Wizażanek 10 x więcej, więcej charakterów. Mam wrażenie, ze wiele osób odreagowuje tutaj złe emocje, chyba się nawet po to zarejestrowały, prowokując zaczepki, są anonimowe wsród tego tysiąca, więc co im to szkodzi. A co do KWA, to chyba jakiś mit, bo kto do niego należy? I dlaczego mnie tam nie ma? A chciałabym. Swojego czasu odeszło z Wizaża wiele wartościowych, przemiłych Wizażanek. Wizażanek, które to Forum współtworzyły. Z ich wiedzy cały czas korzystamy. A dlaczego odeszły? Przecież powinny być w KWA, powinny być jak te przysłowiowe „święte krowy”
Zresztą niektóre osoby, namietnie nadużywające opcji „zły post” obojetnie zasadnie, czy nie, widzą, że w ten sposób plusów nie nałapia ( nosił wilk razy kilka...........).
Jest więcej chamstwa, złośliwości, głupich postów, oszustów na Targowisku i tak mozna wymieniać
Reasumując, ilość nie świadczy o jakości.
pamietam takie wątki, ktore zakładało sie na samym poczatku typu "kaska napisz jak ci poszło w sprawie pracy" czy cos w tym stylu. nie było wtedy PW ani innych gadżetów i rowniez pamietam kiedy zmieniano wygląd forum, kiedy strona z zdjeciami sie ładowała godzine, kiedy liczyłysmy ilu nas jest. ale to na starym nicku jeszcze

ja tam lubie wizaz. po prostu. nie podchodze do niego zbyt emocjonalnie, no czasami sie zdenerwuje ale co to tam w porownaniu do nerwow w szkole.
insomnieux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości