Problem sercowy. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-02, 14:47   #1
alegoria
Przyczajenie

Problem sercowy.

Cóż, tytuł może i jednoznaczny, ale nie tym razem...Nie chodzi mi bynajmniej o problemy z mężczyzną (tudzież chłopcem), ale o dylemat dotyczący najprawdziwszego, żywego i bijącego (póki co) serducha. Nie znalazłam podforum "Zdrowie" i nie miałam pojęcia, gdzie swój temat umieścić...Dermatologia ani Seks nie za bardzo mi tutaj pasowały :/ A więc przybyłam tutaj - mam nadzieję, że nikt mnie nie zlinczuje. A w razie czego: proszę o przeniesienie tematu w odpowiednie dla niego miejsce

Otóż...Zawsze byłam dzieckiem nerwowym i często pobolewało mnie w okolicach sercach, raz mocniej, raz słabiej. Ale tak się złożyło, że w całym swoim 22-letnim życiu nigdy nie byłam u kardiologa, ani nie miałam robionego EKG. Jednak ostatnio pobolewa mnie coraz częściej i zdecydowałam się coś z tym zrobić...Dziś udałam się do lekarza ogólnego. Lekarka zmierzyła mi ciśnienie, wypytała, założyła słuchawki i posłuchała mojego serca...Po czym wypisała mi skierowanie na EKG i na badanie krwi. Wszystko ok, ale wolałam dowiedzieć się czegoś już dziś - więc zapytałam, czy na oko wszystko jest w porządku. Odpowiedź, jaką otrzymałam, brzmiała następująco: "Serce pracuje bardzo cichutko i nie dało się wychwycić żadnych szmerów". Hmm, i tu mnie zagięło :/ Czy "cichutka" praca serca jest czymś negatywnym? Czy grozi mi to czymś? Na EKG wybieram się już jutro rano, ale już teraz chciałabym odrobinę się uspokoić...Dodam, że nie zdarza mi się mdleć, ale oprócz bólu w klatce piersiowej mam także od około miesiąca nieprzyjemne dolegliwości bólowe pod lewą łopatką...

I co ja mam o tym wszystkim myśleć?

Serdecznie proszę o opinię wszystkie koleżanki "od serca" i pozdrawiam...
alegoria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 14:58   #2
PLUSZOWA16KULCIA
Raczkowanie

Dot.: Problem sercowy.

Cytat:
Napisane przez alegoria Pokaż wiadomość
Cóż, tytuł może i jednoznaczny, ale nie tym razem...Nie chodzi mi bynajmniej o problemy z mężczyzną (tudzież chłopcem), ale o dylemat dotyczący najprawdziwszego, żywego i bijącego (póki co) serducha. Nie znalazłam podforum "Zdrowie" i nie miałam pojęcia, gdzie swój temat umieścić...Dermatologia ani Seks nie za bardzo mi tutaj pasowały :/ A więc przybyłam tutaj - mam nadzieję, że nikt mnie nie zlinczuje. A w razie czego: proszę o przeniesienie tematu w odpowiednie dla niego miejsce

Otóż...Zawsze byłam dzieckiem nerwowym i często pobolewało mnie w okolicach sercach, raz mocniej, raz słabiej. Ale tak się złożyło, że w całym swoim 22-letnim życiu nigdy nie byłam u kardiologa, ani nie miałam robionego EKG. Jednak ostatnio pobolewa mnie coraz częściej i zdecydowałam się coś z tym zrobić...Dziś udałam się do lekarza ogólnego. Lekarka zmierzyła mi ciśnienie, wypytała, założyła słuchawki i posłuchała mojego serca...Po czym wypisała mi skierowanie na EKG i na badanie krwi. Wszystko ok, ale wolałam dowiedzieć się czegoś już dziś - więc zapytałam, czy na oko wszystko jest w porządku. Odpowiedź, jaką otrzymałam, brzmiała następująco: "Serce pracuje bardzo cichutko i nie dało się wychwycić żadnych szmerów". Hmm, i tu mnie zagięło :/ Czy "cichutka" praca serca jest czymś negatywnym? Czy grozi mi to czymś? Na EKG wybieram się już jutro rano, ale już teraz chciałabym odrobinę się uspokoić...Dodam, że nie zdarza mi się mdleć, ale oprócz bólu w klatce piersiowej mam także od około miesiąca nieprzyjemne dolegliwości bólowe pod lewą łopatką...

I co ja mam o tym wszystkim myśleć?

Serdecznie proszę o opinię wszystkie koleżanki "od serca" i pozdrawiam...
tez mam takie pobolewania i w moim przypadku jest to na tle nerwowym. ekg zawsze wychodzi mi dobrze. pani doktor stwierdzila ze nawet nie musze sie teraz denerwowac zeby mnie bolalo moglo mnie cos wczesniej zdenerwowac a po czasie to eraca z powodu bulow w klatce piersiowej. moja mama tez takie miewa a tez ma nerwice i te sprawy

77 - 75 - 73 - 71 - 69 - 67 - 65 - 63 - 61

MUSZE BYC SILNA!! DAM SOBIE Z TYM RADE!!

WYDAJE MI SIE ZE BEDE MIALA 69 PUNKTOW Z EGZAMINU
PLUSZOWA16KULCIA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 15:02   #3
olbka
Zadomowienie

wydaje mi sie, ze szmery w sercu sa czyms zlym, wiec nie masz sie czego obawiac. Ja mam szmery, to wiem, ze to jest nieprawidlowe cichutka praca to dobra praca (tak mi sie wydaje) - jak z silnikiem, cichy, a dobry

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 15:57   #4
alegoria
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi Hm, chociaż Forum Plotkowe wydaje mi sie, dziwnym miejscem dla takiego tematu
alegoria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 18:54   #5
iustitia
Zadomowienie

Wspomniałaś, że byłaś nerwowym dzieckiem... może ten ból serca to objaw jakiejś nerwicy? Zobaczysz, jak jutro wyjdzie Ci EKG, wtedy lekarz zdecyduje, gdzie Cię dalej wysłać.
A to, że nie ma szmerów to dobrze
iustitia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości