|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Buty popsute przez szewca. Pomocy!
Oddałam dosyć drogie buty do szewca. Fleki do wymiany i jeden obcas delikatnie zjechany (ale naprawde nie mocno). Nastepnego dnia odebralam i wszystko ok az do momentu gdy nie zauważyłam, że skrócił mi obcas. Około 2 cm (moze wiecej). Przez co gdy położy sie je na płaskiej powierzchni to podeszwa jest ok. pół cm nad ziemią. Obsas był w miarę gruby przez co chodzi się źle (niestabilnie). Czy on nie powinien mnie powiadomić, że chce to zrobić?
Czy jakiś szewc jest w stanie podwyższyć mi ten obcas? I czy moge iść do poprzedniego złożyć skargę/reklamację?
„Piękne kobiety wierzą w swoją inteligencję; kobiety inteligentne nie wierzą w swoją urodę.” -Pablo Ruiz Picasso ![]() Edytowane przez PurplePie Czas edycji: 2014-11-09 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Buty popsute przez szewca. Pomocy!
Cytat:
![]() ![]() Poszłabym do tego gościa z tymi butami i zademonstrowała zniszczenia, jakich dokonał i domagała się zwrotu kasy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
mnie szewc skracal obcas, bo nie dal rady wstawic fleków - ale poinformowal mnie o tym przy przyjeciu zamowienia oraz dal grubego fleka, zeby nie bylo takiego efektu jak u Ciebie, dodatkowo byla to szpilka a nie gruby obcas
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mi szewc 'nadłożył' delikatnie zjechany obcas, chyba kwestia umiejętności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Pierwszy raz sie spotykam z tym zeby uwalil obcas i nic z tym nie zrobil. Tez najczesciej mam jeden obcas bardziej zdarty ale wtedy mnie informuje jak chce go skrocic i zawsze wtedy pozniej go przedluza do dlugosci drugiego obcasa, aby byly rowne. No i tez zawsze prosi, abym przymierzyla przy nim czy sa okej, zeby cos poprawic jakby mi nie pasowalo. Wroc sie do niego i niech Ci go jakos poprawi a jak nie, niech odda pieniadze za naprawe u innego szewca jesli boisz sie dac mu znowu swoje buty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Zdecydowanie musisz to zareklamować. Szewc nie może Ci zmieniać fasonu buta bez żadnej informacji, a zmiana wysokości obcasa to jednak istotna sprawa. Nie podarowałabym tego, tym bardziej, że buty były drogie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
z reguły przy mocno zniszczonym obcasie tak robią ale powinien Cię poinformować że coś takiego zrobi i zapytać czy się zgadzasz?
tylko dziwią mnie te 2 centymetry bo to naprawdę dużo a skoro mówisz że delikatnie miałaś zdarty obcas to dziwne ??
![]() Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2014-11-11 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.