|
|||||||
| Notka |
|
| Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
sprzedaż zdjęć- pytanie o prawa autorskie
Witajcie
![]() Dostałam wiadomość na jednym z serwisów społecznościowych, że ktoś kto będzie zakładał stronę o organizacji wesel chce kupić kilka naszych zdjęcć ślubnych (tzn. takie na których nas fotografowano). Kto ma prawo do tych zdjęć? My czy fotograf? W umowie od fotografa nie mam nic poza tym, że fotograf zastrzega sobie prawo do umieszczenia wybranych zdjęć na stronie oraz że "w sprawach nieuregulowanych niniejszą umową mają zastosowanie przepisy Kodeksu Cywilnego". Pani chciałą też propozycję cenową.. Ile kosztuje kupienie takich praw jeśli to od nas zależy? Odpisałam jej, że pierwszy raz się z czymś takim spotykam, że może powinna się skontaktować również z naszym fotografem... wiem, że to uczciwy facet, więc nawet jeśli to my mamy prawa to napewno nam o tym powie.. ale.. ciekawi mnie to strasznie
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: sprzedaż zdjęć- pytanie o prawa autorskie
moim zdaniem fotograf ma prawo do zdjęć, ale nie jestem pewna
![]() jak wróce wieczorem to sie zaglebie w temat
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
no tak ale zastanawia mnie zapis że on zastrzega sobie prawo do umieszczenia zdjęć na stronie.. więc tak sobie dedukuję że to my mamy prawo do tych zdjęć, a on żeby mógł umieścić zdjęcia na stronie zrobił wpis w umowie
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#5 | |||
|
Zakorzenienie
|
pogrzebałam co nieco
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
"Przeznaczenie rozdaje karty. A my tylko gramy." Artur Schopenhauer [SIGPIC][/SIGPIC] Edytowane przez Marwari Czas edycji: 2009-01-28 o 17:14 |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.