|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Lek na chrypke...
Pomocy! Czy znacie jakis dobry lek na chrypke?? Moje gardlo jest w tragicznym stanie, ucze w szkole i glos jest moim "narzedziem"... czy ktos zna jakis sposb albo lek na chrypke?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lek na chrypke...
Może picie ciepłych napojów? Albo syrop prawoślazowy? (jak dla mnie super )
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Ja polecam wapno w postaci ciepłego napoju,ciepłe mleko z miodem
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kilka tygodni temu miałam identyczny problem a gardło również potrzebuję sprawne. Kup sobie w aptece "Homeovox"; 6- tabletek kosztuje około 10 zł ale pomaga niemal od razu. Najlepiej wybierze sie po nie już dziś bo na początku trzeba brać co godzinę 2 tabletki i ssać a jutro będziesz mówić już dużo lepiej, zresztą wszystko napisane jest na ulotce. Mnie pomogło a nie mówiłam już wcale
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
JA osobiście polecam landrynki
Ssać czy cycać ![]() lub jak kto to zwie. w każdym razie jak najwięcej nawet cały dzień . Przy pierwszych boli gardlo ojj boli ale z każdą następną jest coraz lepiej . Trzeba jedynie uważać żeby nie zedrzeć sobie nimi podniebienia . Przepraszam ze tak na forum ale bardzo chciala bym złapać kontakt z forumowiczką : madzia33 ( w celu wywiadu srodowiskowego na temat FP hehe) , a ze jestem tu nowa to nie potrafię wysłać wiadomowsci prywatnej . Pozdrawiam |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Na mnie ostatnio dziala LaryngUp
, a stosowalam juz sporo lekow na bol gardla/chrypke, bo wiecznie mam z tym problem.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
W niedzielę miałam tak, że w ogóle głos straciłam, a głos też jest moim narzędziem pracy, w poniedziałek byłam u lekarza i od razu dostałam antybiotyk- zapalenie krtani i do gardła Septolux i na drugi dzień już mogłam w środę szło się dogadać
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.