|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Perfumy od kulis - ciekawy artykuł
Polecam wszystkim przeczytanie artykulu z Daily Mail o perfumach.
http://www.dailymail.co.uk/pages/liv...n_page_id=1879 Najciekawsze wnioski z artykulu: -wyprodukowanie perfum kosztuje tylko 3% ceny, ktora trzeba za nie zaplacic w perfumerii -reszta to marketing, opakowanie itd -wspolczesne perfumy to chemia, syntetyki -naturalne wyprodukowanie perfum byloby szalenie drogie-aby uzyskac 1kg olejku z jasminu trzeba by przerobic 750kg tej rosliny; dodatkowo kwitnie ona we Francji od sierpnia do pazdziernika i musi byc zbierana recznie; -podobnie jest z rozami; koszt 1kg naturalnego olejku to 4000 funtow a syntetycznego 400.... -perfumy produkowane przez gwiazdy pokroju J.Lopez czy S.J.Parker sa robione z tanich skladnikow aby obnizac koszty produkcji co pozwala na sprzedaz ich za przystepna cene, nie da sie porownac chocby do chanel5, ktore moga przetrwac nawet do 24 godzin -czesc domow mody wiecej zarabia na perfumach niz na ubraniach (np Burberry, YSL) -prasa nie krytykuje zapachow, gdy czerpie profity z reklam tych produktow Dalej artykul skupia sie na ocenach zapachow. Polecam przejrzenie zdjec z recenzjami. Niektore sa naprawde miazdzace. Wrecz wulgarne jak w przypadku zapachu Alien T. Mugler. Na pewno niejedna z Was sie oburzy gdy przeczyta recenzje swoich ulubionych perfum. Ale jak wiadomo, o gustach sie nie decyduje. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy od kulis-ciekawy artykul
ciekawe
![]() Moje ulubione zapachy (In2U, Cool Water, Code) mają prawie najniższe oceny, wyróżnia się tu tylko Deep Red - Bossa i Kenzo - Flower ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba wszystkie marki zarabiają więcej na perfumach, niż na czymkolwiek innym, najczęściej te zyski w części finansują kreacje haute couture, tak prestiżowe, jak i finansowo nieopłacalne dla domów mody. ![]() Przypuszczam, że nawet koszt produkcji perfum ze składników 100% naturalnych nie dobiłby do 20-25% ich ceny perfumeryjnej. A recenzje ![]() ![]() Cool Water ma 3 punkty na 5 ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Kurcze, świetny materiał
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Perfumy sygnowane znanym nazwiskiem, czyli jakie? Britnej, Paris, czy np. Ungaro, Gucci? ![]() Poza tym wiadomym jest fakt, że tylko nikły procent ceny to rzeczywisty koszt wytworzenia perfum a reszta to marketing i dystrybucja, wiadomo że większość perfum wytwarza się z syntetycznych składników i czy to coś zmienia? Dla mnie absolutnie nic ![]() ![]() ps. idę się pociąć bo "mój" Alien ma ocenę 1/5 ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
To ja też się idę pociąć
![]() ![]() ![]() Mało odkrywczy ten artykuł, właściwie niczego nowego się z niego nie dowiedziałam. To, że towar jest produkowany za ułamek ceny końcowej nie jest chyba dla nikogo zaskoczeniem- nie dotyczy to wyłącznie perfum, ale praktycznie wszystkich rzeczy codziennego użytku: ubrań, obuwia, akcesoriów, żywności, mebli itp. A ocenami nigdy się nie sugerowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dot.: Perfumy od kulis - ciekawy artykuł
moj ck one ma 5/5 xD
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.