Przesądy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-05, 17:58   #1
Poola23
Przyczajenie

Przesądy

Hej! Mam do was pytanie, czy wierzycie w zabobony, różnego rodzaju przesądy itd?

Ja dzisiaj w nocy mimo, że byłam bardzo zmęczona, ciągle się budziłam, miałam niespokojny sen. Ostatnio wiele rzeczy dzieje się w moim życiu, jestem w związku w którym niekoniecznie jestem szczęśliwa. Na dodatek poznałam chłopaka o którym nie potrafię przestać myśleć. Oczywiście przed snem analizowałam wszystko, zastanawiałam się co dalej zrobić z tym swoim życiem.. Zasnęłam, ale co jakiś czas się budziłam. W pewnym momencie przebudziłam się znowu i usłyszałam głośny hałas, odraz pomyślałam, że mój kot coś znowu zrobił. Ale spojrzałam na łóżko i spał koło mnie. Postanowiłam sprawdzić co się stało. Okazało się , że dwa obrazy spadły równocześnie ze ściany. Wisiały koło siebie, więc żaden obraz nie mógł zrzucić drugiego. W dodatku kiedy wstałam, one leżały na dywanie tak równiutko położone, aż nienaturalnie to wyglądało. Przeraziłam się bo była 4.30. od razu pomyślałam, że stało się coś złego. Teraz ciągle o tym myślę.

Nie wiem może przesadzam i sobie coś wkręcam, ale myślę jednak że był to jaki znak. Co o tym sądzicie?
Poola23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 18:13   #2
Trzepotka
Zakorzenienie

Dot.: Przesądy

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2013-06-05 o 18:43
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 18:41   #3
mojeStyle
Raczkowanie

Hmmm może gwoździe się poluzowały,jeśli nic złego się nie wydarzyło do tej pory to raczej gwoździe tutaj zawiniły,może ktoś je wcześniej ruszał/poprawiał.
mojeStyle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 18:48   #4
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poola23 Pokaż wiadomość
Okazało się , że dwa obrazy spadły równocześnie ze ściany. Wisiały koło siebie, więc żaden obraz nie mógł zrzucić drugiego. W dodatku kiedy wstałam, one leżały na dywanie tak równiutko położone, aż nienaturalnie to wyglądało. Przeraziłam się bo była 4.30. od razu pomyślałam, że stało się coś złego. Teraz ciągle o tym myślę.

Nie wiem może przesadzam i sobie coś wkręcam, ale myślę jednak że był to jaki znak. Co o tym sądzicie?
ktoś z rodziny zza światów martwi się o Ciebie i daje Ci znaki może ukochana babcia, ciocia, z którą byłaś związana?
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 19:05   #5
Poola23
Przyczajenie

Nie mam pojęcia może wina gwoździ. Ale te obrazki wiszą już bardzo długo, nigdy coś takiego nie miało miejsca. Nikt też ich nie poprawiał, wiszą one w moim pokoju. Sam fakt, że spadł obraz mnie nie dziwi, ale bardziej zastanawiało mnie to czemu spadły akurat dwa jednocześnie. Skoro nawet nie miały możliwości się zetknąć. ( bo czasem się zdarza, że jeden spada i zahacza o drugi) a tutaj nie mogło być takiej możliwości)

Pomyślałam właśnie o dziadku, który zmarł rok temu. Że może się martwi o mnie. Ale to w zasadzie ja tak sobie tłumaczę. Może chce po prostu w to wierzyć, że ciągle jest gdzieś blisko.
Stary 2013-06-05, 20:13   #6
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Hej! Mam do was pytanie, czy wierzycie w zabobony, różnego rodzaju przesądy itd?

Ja dzisiaj w nocy mimo, że byłam bardzo zmęczona, ciągle się budziłam, miałam niespokojny sen. Ostatnio wiele rzeczy dzieje się w moim życiu, jestem w związku w którym niekoniecznie jestem szczęśliwa. Na dodatek poznałam chłopaka o którym nie potrafię przestać myśleć. Oczywiście przed snem analizowałam wszystko, zastanawiałam się co dalej zrobić z tym swoim życiem.. Zasnęłam, ale co jakiś czas się budziłam. W pewnym momencie przebudziłam się znowu i usłyszałam głośny hałas, odraz pomyślałam, że mój kot coś znowu zrobił. Ale spojrzałam na łóżko i spał koło mnie. Postanowiłam sprawdzić co się stało. Okazało się , że dwa obrazy spadły równocześnie ze ściany. Wisiały koło siebie, więc żaden obraz nie mógł zrzucić drugiego. W dodatku kiedy wstałam, one leżały na dywanie tak równiutko położone, aż nienaturalnie to wyglądało. Przeraziłam się bo była 4.30. od razu pomyślałam, że stało się coś złego. Teraz ciągle o tym myślę.

A nie lunatykujesz czasem? Może sama je ściagnełaś przez sen?

Ja tam nie wierzę w takie rzeczy. Wkręcasz się. Duże nagromadzenie emocji, stres, analizowanie-to dlatego słabo spałaś. A obrazy j.w. albo po prostu same spadły i tyle.
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 21:20   #7
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
ktoś z rodziny zza światów martwi się o Ciebie i daje Ci znaki może ukochana babcia, ciocia, z którą byłaś związana?
To pewne! Oni tam "po tej drugiej stronie" nic tylko obrazy zrzucają, żeby nam dać znaki.
Ty tak serio?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 22:32   #8
Ineczka33
Wtajemniczenie

Dwa spadające obrazy znaczą, że 2 facetów na raz to za dużo i ze zanim będziesz marzyć o kolejnym, zakończ trwającą, uwierającą cię znajomość.
Stary 2013-06-05, 22:41   #9
Milena_12
Rozeznanie

Nie wiem jak ciężkie były obrazy, ale może przeciąg?
Skoro długo wisiały to może gwoździe się zestarzały i przyrdzewiały?
Najbardziej szalony pomysł na jaki wpadłam to może jakieś ruchy ziemi pod budynkiem spowodowały drgania fundamentów, które to były przyczyną rąbnięcia z impetem obrazów o podłogę

Myślę, że to można jakoś racjonalnie wytłumaczyć, a ponieważ masz teraz pewnego rodzaju kryzys to próbujesz interpretować takie rzeczy. W każdym razie życzę najlepszych wyborów i dużo miłości

Dobranoc!
Milena_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 22:59   #10
Angel_00
Zakorzenienie

nie wierzę w przesądy. Na pewno jest inne wytłumaczenie

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 00:53   #11
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
nie wierzę w przesądy. Na pewno jest inne wytłumaczenie
Wyobraźnia? Na to wygląda.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 01:24   #12
Charlyn
Raczkowanie

Cytat:

Nie, absolutnie nie! Moim zdaniem to totalne średniowiecze i zacofanie, głupoty wyssane z palca i co tam jeszcze.

Myślę, że to zwykły zbieg okoliczności, wymysł Twojej wyobraźni. I że nie ma się co niepotrzebnie spinać.
Nie wiem, jak ja bym funkcjonowała, jakbym w każdym takim zbiegu okoliczności, dziwnym przypadku widziała coś podejrzanego/uznawała to za znak zza światów...
Charlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 05:40   #13
anex_1989
Zakorzenienie

są rzeczy, które się fizjonomom nie śniły...niby na wszystko jest rozsądne wytłumaczenie i być może budynek ''pracował'' co jest częstym zjawiskiem ale z drugiej strony skoro spadły i leżały równiutko na podłodze to zastanowiłabym się czy któryś z mieszkańców nie spłatał Ci figla?

A czy te obrazy są dla Ciebie ważne?

Wierzycie w zmory?
anex_1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 06:30   #14
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anex_1989 Pokaż wiadomość
są rzeczy, które się fizjonomom nie śniły...niby na wszystko jest rozsądne wytłumaczenie i być może budynek ''pracował'' co jest częstym zjawiskiem ale z drugiej strony skoro spadły i leżały równiutko na podłodze to zastanowiłabym się czy któryś z mieszkańców nie spłatał Ci figla?

A czy te obrazy są dla Ciebie ważne?

Wierzycie w zmory?
Przypadek i tyle. Większe jest prawdopodobieństwo tego wydarzenia niż wygranej w totolotka, a jednak zdarza się wygrać.

Jasne, jasne,
wierzę w zmory, duchy, zjawy i upiory.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 07:27   #15
anex_1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Przypadek i tyle. Większe jest prawdopodobieństwo tego wydarzenia niż wygranej w totolotka, a jednak zdarza się wygrać.

Jasne, jasne,
wierzę w zmory, duchy, zjawy i upiory.
Rozsądek przede wszystkim- zmęczenie materiału, pracujący budynek, albo żarty ze strony osób mieszkających z Poola23

anex_1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 10:00   #16
Poola23
Przyczajenie

Żarty raczej nie, bo to było w moim pokoju w którym również spałam ( śpię na antresoli a nie sądze, żeby mojej babci chciałoby się robić takie żarty zresztą była godzina 4:30 i ona spała.

Wiem napewno macie racje, nie będę sobie wkręcała chciałam poznać was stosunek do taki rzeczy
Stary 2013-06-06, 13:52   #17
smerfetka25
Zakorzenienie

No dokładnie, trzeba wierzyć w to co się widzi a nie w jakieś zabobony

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości