|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
![]() przet³uszczona grzywka .. .
Mam problem , czyta³am o przet³uszczaj±cych siê w³osach ,ale ...
Co mam zrobiæ jak przet³uszczon± mam tylko grzywkê ! Reszta w³osów jest puszysta ! Zaczyna mnie to wkurzaæ =( musze codziennie myæ tylko grzywke ,a i tak w po³owie dnia mam ju¿ t³ust± ![]() To nie jest spowodowane tym ¿ê siê poce -bo siê nie poce . {prostuje codziennie rano w³osy} to mo¿e od tego ? je¶li tak to co mam zrobiæ ¿eby moja grzywka by³a prosta i ¿ebym by³a czysta ?
![]() |
#2 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 595
|
Dot.: przet³uszczona grzywka .. .
A czy przet³uszcza ci siê skóra na czole? ¦wieci siê? Jesli tak to nadmiar sebum wyciera sie o grzywke i dlatego jest ona tlusta.A moze uzywasz wosku lub zelu dla utrwalenia prostowania? To tez moze przetluszczac. Aha i staraj sie nie dotykaæ w³osów za czêsto, to tak¿e moze byc przyczyn±.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 514
|
mam identyczny problem, z tym, ¿e ja nie prostuje w³osów.
hmm..., a mo¿e najlepiej zabaræ siê za moje t³uste czo³o i po problemie? tylko co ja mam zacz±æ stosowaæ? ;>
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 910
|
Dotykanie. Przeczesywanie. Ods³anianie oka. Wyci±ganie kosmyków. Przynajmniej w moim przypadku tak jest
![]() Co prwada mnie siê w³osy generalnie przet³uszczaj±, jednak grzywka zdecydowanie bardziej. Skróci³am j± przeto i mniej macam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 64
|
![]()
Moim probelm jest grzywka wolsy myje codziennie wieczorem a moja grzywa i tak nie pozostaje swieza caly nastepny dzien tylko juz przetluscza sie popoludniu, nie mam pojecia co z tym zrobic
![]() Przy okazji chcialam zapytac czy znacie jakis dobry krem prostuj±cy ale taki ktory stosuje sie na suche wlosy i chodzi mi glownie o efekt podrzymania prostych wlosow-wiem ze pewnie bylo o tym na forum 100 razy ale gdy wpisuje do wyszukiwarki slowo to mi sie wyswietlaja wszystkie najnowsze watki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 403
|
Dot.: przetluszczajaca sie grzywka=(
Hej! Mo¿e zaczniesz myæ w³osy rano? Czy pozosta³e w³osy te¿ Ci siê tak szybko przet³uszczaj±? Mo¿esz np. myæ ca³e co 2, 3 dni, a sam± grzywkê myæ codziennie rano, powinna szybko wyschn±æ. Popróbuj te¿ innych szamponów. Mia³a¶ tak zawsze czy od jakiego¶ czasu? Mo¿e warto przerzuciæ siê na szampon do w³osów suchych? Sprawd¼, czy nie s± przesuszone u¿ywaniem szamponów na przet³uszczanie (o ile taki u¿ywasz). Wysuszana skóra g³owy produkuje wiêcej ³oju. Je¶li masz grzywkê na bok, postaraj siê, by by³a takiej d³ugo¶ci, ¿eby¶ nie musia³a ci±gle jej odgarniaæ, albo utrwalaj j± jakim¶ delikatnym ¶rodkiem do stylizacji, bo w³a¶nie przez ci±g³e odgarnianie najczê¶ciej przet³uszcza siê szybciej ni¿ reszta w³osów. Pozdrawiam!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 352
|
a mo¿liwe te¿, je¶li masz t³ust± bu¼ke, dokladnie chodzi o czo³o, to grzywka, która do niego przylega "wsi±ka" sebum. Pomy¶la³am, o tym bo nie napisa³a¶, ¿e reszta w³osów te¿ Ci sie przet³uszcza tak szybko.
Krem na wyprostowane w³osy? Mo¿e u¿yj gumy, spryskaj lakierem, by utrwaliæ efekt. A przed prostowaniem ja uzywam sunsilka- i wtedy w³osy trzymaj± mi ca³y dzieñ, bez niego ju¿ po godzinie wywijaj± siê koñcówki ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 292
|
A moze poprostu u¿ywaj opaki do w³osów gdy zaczn± sie przet³uszczac. sa teraz rózne wzory i wielkosci opasek. Ja tak robie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 873
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 362
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=151669
poczytaj jak znajdziesz chwile czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 64
|
gjtgj
jgjgf
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dot.: gjtgj
ja w³a¶nie te¿ tak ma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Przet³uszczaj±ca siê grzywka
Hej,
Mam do was pytanie. Nie u¿ywam suszarki, ¿adnych ¶rodków do utrwalania i uk³adania fryzur, stosujê od¿ywki. Chocia¿ w³osy sa w dobrej formie, to grzywka nieustannie mi siê rpzet³uszcza. Gdy myjê w³osy rano, ju¿ w ¶rodku dnia jest ca³a przet³uszczona i zlepia siê w takie osobne kosmki. Macie na to jakies rady? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 955
|
Dot.: Przet³uszczaj±ca siê grzywka
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
1. U¿yj wyszukiwarki
2. Prawdopodobnie masz przet³uszczaj±c± siê skórê g³owy, zrezygnuj wiêc z silnych szamponów i ¶rodków, które mog± j± podra¿niæ, stosuj wcierki zapobiegaj±ce przet³uszczaniu - ja polecam lotion seboradin niger. 3. Czy masz problem z t³ust± cer±? Czêstsze mycie grzywki, w³osów - tak, ale bez mycia skóry g³owy.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
czy istot± wiêkszo¶ci wypowiedzi musi byæ zawsze odes³anie do wyszukiwarki??
mia³am taki sam problem ![]() wczoraj jak spojrza³am na swoj± grzywkê a¿ mi siê niedobrze zrobi³o ![]() swego czasu my³am sam± grzywkê. denerwowa³o mnie to niemi³osiernie wiêc postanowi³am j± zapu¶ciæ. to jak walka z wiatrakami. mo¿e j± podetnij. nie bêdzie wtedy tak ¼le wygl±daæ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 215
|
tez kiedys mialam taki problem, ale wydaje mi sie, ze od momentu kiedy myje glowe codziennie rano przed wyjsciem ten problem zniknal, a wydaje mi sie ze to tez jest po czesci wina cery (czo³o) jesli przetluszcza ci sie strefa "T" to mozliwe ze od tego.
![]() |
#18 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Mo¿e jedn± z g³ównych przyczyn jest w³a¶nie d³ugo¶æ Twojej grzywki, z doswiadczenia wiem, ¿e te za d³ugie bardzo szybko siê przet³uszczaj±.
Sama walczê z takim problemem, systematycznie j± przycinaj±c, nie dotykaj±c zbyt czêsto no i odgarniaj±c opask± z czo³a, kiedy np. jestem w domu, wtey maj± mniejszy kontakt z t³ust± skór± czo³a. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
ja nie mam t³ustego czo³a mam such± skórê, a grzywka mi sie strasznie przetluszcza, codziennie ja zapieram. jak mia³am krotk± to wszystko by³o ok ale teraz kiedy zapuszczam i siega mi do nosa, strasznie sie z ni± mêcze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
a roznie, nieraz zaczesuje i spinam do gory, czasem tapiruje troche i rozpuszczam normalnie, ale czesto spinam na bok ale nie ulizuje, najpier ja natapiruje a potem przeczesuje delikatnie na bok. trzeba sie pomeczyc ha....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.