co mam począć ze swoimi włosami? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Metamorfozy

Notka

Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-01, 18:04   #1
Lunedi
Przyczajenie

Jestem znudzona swoimi włosami naturalnie kręconymi. Czasami się z tego cieszę, ale często myślę o prostych włosach. Tyle fryzur można na nich robić... a po moich włosach często nie widać nawet cieniowania. Wkurza mnie to. Poza tym próbowałam zrobić z siebie blondynkę, ale moje włosy zawsze wychodziły żółte, a potem były rude , a rudego nie znoszę!!! Teraz mam dość blondu i myślę o ciemnych włoskach. teraz mam na włosach szampon koloryzujący, ale co mam wybrać? Poza tym chciałabym w końcu mieć fryzurkę, z którą byłoby mi dobrze i ładnie, a przede wszystkim chciałabym czuć się atrakcyjnie i być atrakcyjna dla męża. Niestety moje włoski są bardzo delikatne i cienkie. Już sama nie wiem co robić Pomóżcie wizażanki

1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy?

OPALAM SIę SZYBKO. NAJPIERW NA CZERWONO, POTEM NA ZłOTAWO - BRąZOWO

2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana?

MOJE OCZY DEFINIUJę JAKO SZARE. TęCZóWKI MAJą CIEMNIEJSZA OBWóDKę. NA TęCZóWKACH MAM ZłOTE PLAMKI. CIEKAWE JEST TO, żE GDY UżYWAM CIENIA NA POWIEKI W KOLORZE ZIELONYM - MOJE OCZY STAJą SIę BARDZO NIEBIESKIE, A GDY POMALUJę JE NA NIEBIESKO - Są BARDZIEJ ZIELONE. OPRAWA OCZU JEST ZDECYDOWANA - CIEMNA, ALE NIE CZARNA.

3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe?

PIEGóW NIE MAM.

4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy?

MOJA CERA MA ODCIEń JASNY CHłODNY WPADAJąCY W Róż. DOPIERO GDY SIę OPALę NABIERA ZłOTAWEGO KOLORYTU.

5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate?

MOJE WłOSY NATURALNIE Są CIEMNE (JESTEM SZATYNKą) I MAJą RUDAWO - POPIELATE PRZEBłYSKI.

6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral?

KOLOR MOICH UST TO JASNY Róż.

7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę?

DOBRZE CZUJę SIę W KOLORACH CHłODNYCH - ODCIENIE NIEBIESKIEGO I ZIELONEGO, CZERWIEń, BIEL W POłąCZENIU Z RóżEM I POMARAńCZą. WYDAJE MI SIę, żE źLE PODKREśLAJą MOJą URODę NA PEWNO CZERń, żółć, SZARY...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (13,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 01-01-08_1712.jpg (83,9 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (18,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: gif 003.gif (111,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IM000051.jpg (27,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 001.jpg (43,1 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez 201704240951
Czas edycji: 2008-03-01 o 19:48 Powód: post pod postem
Lunedi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-01, 21:21   #2
Emavina
Przyczajenie

Dot.: co mam począć ze swoimi włosami?

moja przyjaciółka ma podobny typ włosów Podobnie jak Ty ma niewysokie czoło i w miarę okrągłą buzię. Ma lekkie loki, dość krótko ścięte, luźno puszczone i niesforne. Wygląda to bardzo seksownie Ja bym Ci radziła:
- unieść nieco włosy u nasady (polecam pianki Sunsilk)
- pójść do dobrego fryzjera i ściąć je lekko tak, aby nie dawały wrażenie kształtu gruszki
- może lekko przyciemnić? jeśli nie ufasz farbom, może henna albo płukanki z kory dębu?
Naprawdę genialne loczki, zazdroszczę

"Czas ma zielone kocie oczy, tak samo, jak Ty.."

Przyszłość rysuje się zielono.
Emavina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-01, 21:27   #3
Majlajf
Raczkowanie

Masz bardzo ładne włosy ... : ) ) Jeśli znudziły Ci się loki to może wyprostuj włosy. Polecam również podniesienie włosów, ale nie Sunsilkiem, przynajmniej na mnie nie działa (pianka zwiększająca objętość - są po niej tłuste włosy) Wycieniowanie - tak xD Zdecydowanie (od samej góry) ^^
Wyrzuciłeś Garść Brokatu w Powietrze ?
Stanąłeś Twarzą w Twarz Ze Strachem ?
To Tylko Połowa Drogi Do Miejsca, Skąd Nie Ma Powrotu ...

... Kochamy Się <33
Majlajf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-01, 22:22   #4
cindy17
Raczkowanie

Jezeli nie chcesz juz kreconych wlosow ja polecam prostowanie chemiczne zebys nie musiala sie tak meczyc z prostownica, proponuje takze przyciemnic kolor, nie musi to byc odrazu farba dla sprobowania kup szamponetke sa one bez utleniacza i amoniaku takze nie poniszczysz wlosow rowniez bym radzila je wycieniowac , jakas ladna grzywke zrobic proponuje ukosna lekki makijazyk i bedzie slicznie
cindy17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-15, 21:00   #5
Lunedi
Przyczajenie

A jak długo utrzymuje się chemiczne prostowanie włosów? Jaka długość włosów by mi pasowała? Najsmutniejsze jest to, że włosy rosną mi bardzo powoli Proszę, doradźcie mi coś...
Stary 2008-03-17, 11:36   #6
lolly_girl
BAN stały

Na Twoją długosc włosów bedzie to kosztowało około 400zł a utrzymuje się dopóki nie odrosną(tak jak z farbowaniem).
Mi się osobiscie nie widzisz w tych kręconych włoskach ale każdy ma swój gust prawda? jak wyprostujesz byłyby dłuższe, do tego trochę uniesione z tyłu np lekko natapirowac i było by ślicznie- ale to tylko moje zdanie
lolly_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-17, 11:39   #7
kliwia
Zakorzenienie

zdecydowanie najlepiej Ci było we włosach ze zdjęcia nr 2.
Przedziałek zawsze na boku, taka uwaga i jednak bardziej jasne włosy niż ciemne.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 18:13   #8
Lunedi
Przyczajenie

Tyle, że z jasnych włosów nic mi nie wychodzi, bo zawsze przebija się rudy, którego nie cierpię lub też włosy mi żółkną, co nie wygląda Najlepiej czuję się w ciemniejszych włoskach. Myślałam o jakimś brązie, np. karmelowy brąz, a włoski będę próbowała wyprostować. I chcę pomyśleć o grzywce. Jak miałaby wyglądać grzywka ukośna? Proszę poradźcie mi coś. Niedługo szykuje się ślub szwagra i nie chcę wyglądać jak czupiradło lub kurka domowa...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Metamorfozy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości