|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Wysokie czoło, kręcone włosy...
Witam
Mam problem, a mianowicie mam (bardzo!) wysokie czoło i kręcone włosy, które często się puszą. Wiem że grzywka jest niezbędna, a to się łączy z ciągłym prostowaniem jej. Niestety po kilku godzinach grzywka skręca się albo co gorsza puszy. Już nie mam pomysłu co zrobić. Pomóżcie!! |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wysokie czoło, kręcone włosy...
a nie mozesz modelowac jej na gruba szczotke?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Już próbowałam. Efekt taki sam;/
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
też mam taki problem, przed prostowaniem zwykle traktuję ją balsamem do prostowania. A kręcone żeby ci się nie puszyły po umyciu używaj jakiś specyfików do kręciołków i ich nie czesz ewentualnie palcami.
Zresztą miałam, bo teraz nareszcie mam króciutkie włoski ) Prawie żadnego problemu, chwilka prostownicą i już Mam nadzieje, że za bardzo mi się nie zniszczą
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
jaką masz prostownice? dobrze wyprostowane wlosy nie maja prawa sie skrecic znow, chyba, ze zlapie nas deszcz
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
niestety mam ten sam problem z grzywka i juz sie pogodzilam z tym :/ na kazdej imprezie po kilku godzinach juz mam krecona grzywke napuszona ehh strasznie to wygląda (wedlug mnie u mnie
zazdroszcze tym co maja proste z natury i w kazdych warunkach.choc generalnie lubilam swoje loczki przed farbowaniem ![]() teraz zastanawiam sie tez nad krotka fryzura nio i prostowanie ;p
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
A czy musisz mieć grzywkę?
Ja też mam wysokie czoło, ale zrezygnowałam z grzywki bo moja z kolei jest cienka i rzadka i wygląda to wg mnie po prostu śmiesznie. Dlatego sobie grzweczke zapuszczam i zaczesuje na boki. |
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
mam wysokie czolo i troszke zakola :| na boki zabardzo mi nie pasuje
![]() a do góry hmmm moze to jest kwestia przyzywczajenia ale itak nie wiem czy bym sie odwazyla :P
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

) Prawie żadnego problemu, chwilka prostownicą i już
Mam nadzieje, że za bardzo mi się nie zniszczą