do szczęscia brakuje 6 kg ! RAZEM RAŹNIEJ - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-14, 22:18   #1
plotkara0804
BAN stały

do szczęscia brakuje 6 kg ! RAZEM RAŹNIEJ

Cześć
Kiedy rozpoczynałam swoją przygodę z odchudzaniem, nie myślałam że to potrwa az 2,5 roku
Moim pierwszym sukcesem było zrzucenie 14kg. Niestety jestem osobą, która nie pali papierosów, nie obgryza paznokci a nerwy po prostu- zajada. U mnie przerodziło sie to w kompulsy. Tak więc efekt JOJO, o którym wówczas tylko kilka razy w życiu słyszałam, spotkał i mnie: coś około 7 kg.
I znowu ta chęć bycia szczupła....
ehhh szkoda gadać.
I do dzisiejszego dnia tak jest. Wiem jakie popełniam błedy i zamiast je likwidować to jeszcze bardziej sie w nie zagłebiam.
To wszystko chyba przez ten długi okres czasu odmawiania sobie to tego, to tamtego. A jeśli juz na cos sie skusiłam , to zjadłam powiedzmy pół blachy placka że aż żygac sie chciało, ale w mózgu siedzi takie coś co mówi JEDZ.
Nie stawiam sobie okreslonego celu: 6 kg w 6 tygodni.
Wiem po sobie, że mam zbyt słaba wole.
Na przykład: trzymam się diety tydzien, ważę sie w sobote, patrze a tu 1kg.
W poniedziałek niespodziewany wypad na miasto, kolacja w restauracji i już dzienny limit 1200 kcal przekroczony z nawiazka.
Dzień nastepny znowu, do 18 zjadłam 1200 kcal ale taki cholerny głód mnie ciśnie i jem...... z nawiazka około 800 kcal przed snem.
W środe jakis wypad do baru, i jak to nie wypić piwa. Kolejne 500 kcal na plusie.
Czwartek- mówie, noo w sobote sie waże to w piatek zjem mniej a dzisiaj jeszcze moge zjesc sobie wiecej ( mam na MYSLI 1800 KCAL).
Piatek: ograniczam sie.
Sobota: patrze NIC NIE SCHUDŁAM
wpadam w panike.... no i coś naprawde musi sie stać żebym znowu zeszła na prosta droge i znowu kontrolowała to co jem, ile jem i w jakich porach.

Fajnie byłoby gdybym schudła 6 kg w te 6 tygodni, bez wiekszych wpadek. Nie jest to łatwe. Tymbardziej że to moja x dieta i juz tak nie chudne jak kiedys indziej.
Mała porazka przeradza sie w klęske.
Co z tego że tydzien " dietkuje" ale nastepne 10 dni nie, i to co " męczyłam sie" i odmawialam sobie przez tydzien, to przybedzie mi w ciagu nastepnego.
i tak błedne koło od jakiegos pół roku.

Czy moge liczyc na wasze wsparcie?
Schudłm juz 18 kg. Chce jeszcze i AŻ 6 kg.
Razem raźniej. !

ps. powiedzmy że zaczynam od jutra
/walkę, z samą sobą
i zbędnymi kilogramami.
plotkara0804 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-14, 22:38   #2
fanta20
Raczkowanie

Dot.: do szczęscia brakuje 6 kg ! RAZEM RAŹNIEJ

Napewno Ci się uda ja sama schudłam ponad 30 kg i walczę żeby utrzymac dotychczasową wagę ja jak się odchudzałam i miałam ochotę na coś kalorycznego np czekoladę to jadłam 1-2 kostki i wiedziałam że może to zapobiec zjedzeniu całej tabliczki za pare dni, najważniesze to się nie załamywac i nie podawac po jakimś drobnym niepowodzeniu i nie probuj schudnąc w zbyt szybkim tępie bo napewno się skończy efektem jo-jomożna widziec ile teraz ważysz i ile masz wzrostu?
fanta20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 09:26   #3
plotkara0804
BAN stały

Witajcie...
obecnie mam 65 kg przy 179 m
Stary 2008-06-15, 13:12   #4
Marzeniatko
Zakorzenienie

bardzo w Ciebie wierzę jeżeli, jednak tutaj nie przyłączy się do Ciebie zbyt wiele wiżanek, to po prostu Ty dołącz do jakiejś grupy
takich wątków jest naprawdę dużo, a w grupie raźniej,

pozdrawiam

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 13:17   #5
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

O prosze znajoma twarz

Po pierwsze to gratuluje tego co juz osiagnelas18 kg mnie by sie chyba tyle nie udalo Kilogram na tydzien to dobry plan, oby sie udalo go spelnic a robisz jakies cwiczenia?

P.S. tez mi zostalo 6 kg
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 13:59   #6
Marzeniatko
Zakorzenienie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;7891773]O prosze znajoma twarz

Po pierwsze to gratuluje tego co juz osiagnelas18 kg mnie by sie chyba tyle nie udalo Kilogram na tydzien to dobry plan, oby sie udalo go spelnic a robisz jakies cwiczenia?

P.S. tez mi zostalo 6 kg[/QUOTE]
psst, mi zostało oo 5 kg

B L O G

Stary 2008-06-15, 14:11   #7
Scarlet23
Zadomowienie

Mi też zostało do zgubienia około 6 kg
Scarlet23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-15, 15:31   #8
plotkara0804
BAN stały

No własnie w tym problem że ćwiczeń nie robie Ż A D N Y C H .
Myśle że w wakacje sie to zmieni, jakis wypady nad jeziorko to popływam sobie.
Rowerek stacjonarny mam zamiar sobie też kupić.
Jejku dzisiaj 1600 kcal juz a ja nadal głodna
Stary 2008-06-15, 18:36   #9
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plotkara0804 Pokaż wiadomość
No własnie w tym problem że ćwiczeń nie robie Ż A D N Y C H .
Myśle że w wakacje sie to zmieni, jakis wypady nad jeziorko to popływam sobie.
Rowerek stacjonarny mam zamiar sobie też kupić.
Jejku dzisiaj 1600 kcal juz a ja nadal głodna
oj, kochana bez ćwiczen nie rozkręcisz przemiany materii
podczas odchudzania TRZEBA ćwiczyć

B L O G

Stary 2008-06-15, 19:49   #10
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

No to moze teraz zacznij brzuszki, albo skakac na skakance czy tez biegi, cokolwiek

Marzeniatko pamietam, ze Tobie tylko 5
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 20:46   #11
blau
Rozeznanie

tez chce zrzucić 6 kg ;(
juz nie wiem jak ćwiczyć, nie wiem co jesć...
byłam na diecie "niełaczenia" przez 2 tyg, ćwiczyłam jogę, skakałam na skakance, dało się przeżyć, choć energii mi brakowało, zwłaszcza że sesja się zaczęła niestety musiałam z diety zrezygnować, bo nie dało się uczyć przy braku energii
zreszta nie mam nawet wagi w domu więc kontrola czy schudłam czy nie tez jest nie mozliwa...

jednego dnia jestem smutna, niezadowolona ze swojego ciała, drugiego wszystko ok...
dziś znowu mam chandrę, więc chciałam się wyżalić...moim jedynym pomysłem jest jazda na rowerze ale to dopiero za tydzień, bo wtedy znajdę czas...

Podziwiam Cię Plotkara, że zrzuciłaś aż 18 kg!! jestem pod wrażeniem i jednocześnie zazdroszczę

Na czym oparłaś dietę, żeby tak dużo schudnąć, ćwiczyłaś??

Pozdrawiam

68>67>66>65>64>63>62>61>60>59>58>57
Ehhh trzeba wziąć się w garść!
blau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 21:59   #12
plotkara0804
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blau Pokaż wiadomość
tez chce zrzucić 6 kg ;(
juz nie wiem jak ćwiczyć, nie wiem co jesć...
byłam na diecie "niełaczenia" przez 2 tyg, ćwiczyłam jogę, skakałam na skakance, dało się przeżyć, choć energii mi brakowało, zwłaszcza że sesja się zaczęła niestety musiałam z diety zrezygnować, bo nie dało się uczyć przy braku energii
zreszta nie mam nawet wagi w domu więc kontrola czy schudłam czy nie tez jest nie mozliwa...

jednego dnia jestem smutna, niezadowolona ze swojego ciała, drugiego wszystko ok...
dziś znowu mam chandrę, więc chciałam się wyżalić...moim jedynym pomysłem jest jazda na rowerze ale to dopiero za tydzień, bo wtedy znajdę czas...

Podziwiam Cię Plotkara, że zrzuciłaś aż 18 kg!! jestem pod wrażeniem i jednocześnie zazdroszczę

Na czym oparłaś dietę, żeby tak dużo schudnąć, ćwiczyłaś??

Pozdrawiam
duzo osób mnie podziwia i jednocześnie wspiera na duchu , że juz tyle osiagnełam to schudne i te ostatnie 6 kg. Jednak slowa otuchy na mnie nie działaja.
Trzymałam sie głównie diety 1200 kcal, ćwiczyłam średnio 2 razy w tygodniu, pialtesa ćwiczyłam i jazda na rowerku tez była. Nic wiecej, jestem eniem smierdzacym na kilometr.
Dzisiaj ostatni raz zaliczyłam wpadke. Daje sobie 4 tygodnie i musze wtedy zobaczyc 61 kg !! potem wychodze z diety. Mam nadzieje że schudne jeszcze 2 kg w wakacje.
Wracam w piatek. Zdam relacje co i jak. Licze na duchowe wsparcie heh
POWODZENIA
Stary 2008-06-15, 22:25   #13
blau
Rozeznanie

Unhappy Dot.: do szczęscia brakuje 6 kg ! RAZEM RAŹNIEJ

Cytat:
Napisane przez plotkara0804 Pokaż wiadomość
duzo osób mnie podziwia i jednocześnie wspiera na duchu , że juz tyle osiagnełam to schudne i te ostatnie 6 kg. Jednak slowa otuchy na mnie nie działaja.
Trzymałam sie głównie diety 1200 kcal, ćwiczyłam średnio 2 razy w tygodniu, pialtesa ćwiczyłam i jazda na rowerku tez była. Nic wiecej, jestem eniem smierdzacym na kilometr.
Dzisiaj ostatni raz zaliczyłam wpadke. Daje sobie 4 tygodnie i musze wtedy zobaczyc 61 kg !! potem wychodze z diety. Mam nadzieje że schudne jeszcze 2 kg w wakacje.
Wracam w piatek. Zdam relacje co i jak. Licze na duchowe wsparcie heh
POWODZENIA
Bede Cie wspierac Kochana, siebie też bo już mam załamkę ;(

68>67>66>65>64>63>62>61>60>59>58>57
Ehhh trzeba wziąć się w garść!
blau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-16, 09:07   #14
akrolinka
Raczkowanie

plotkara też do szczęscia mi brakuje 6 kg mniej. Waże 68kg przy 180cm, mysle że to 62 byłyby ok.
Ja schudlam 2 lata temu 8kg w 2 tyg. i ta waga sie utrzymala do marca tego roku, a przez matury i cwiczenia schudlam dalsze 4 kg. Mam nadzieje że do sierpnia bd już w swojej wymarzonej wadze...
damy radę. pamiętam to cudowne uczucie, jak po wakacjach przyszłam do szkoły i wszyscy na mnie takie :O oczy..

Plotkara damy rade..
Stary 2008-06-23, 22:18   #15
XxNicolexXRichie
Przyczajenie

Hej dziewczynyyyy ja mam 166 cm i waże 58 kg ;| i chce 6 kg mniej od jutra przechodze na dietee i ćwicze

AKROLINKA!! TRZYMAMY KCIUKI ZA WYNIKI MATURY TWOJEJ :
XxNicolexXRichie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości