|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
chyba pora na mnie :)
Na początku kilka słów wstępu
![]() Fotografią zajmuję się jakiś już czas. Nadal w formie amatorskiej. Wiem, że jeszcze dużo przede mną w tej kwestii (co czyni fotografowanie jeszcze przyjemniejszym ![]() Chciałam jeszcze bardzo podziękować D50, który dużo ostatnio ode mnie wysłuchał narzekań ![]() ![]() Nie mniej jednak, swój wątek chciałabym zadedykować naszemu Kochanemu Rambeczkowi, która to często jest pierwszym recenzentem moich prac. ![]() ![]() ![]() no więc... http://s286.photobucket.com/albums/l...artyna-photos/ hasło to: anglistyka Po lewej znajdziecie albumy, w nich pod-albumy. Trochę to zagmatwane, ale jest w tym pewna logika ![]() Pragnę jeszcze przypomnieć, iż wszelkie prawa do zdjęć należą do mnie i wszelkie ich kopiowanie jest niezgodne z prawem. Jeżeli ktoś chce je zapisać na dysku, chciałabym o tym wiedzieć. Edit: Oczywiście zapomniałam napisać, jakim aparatem pracuję: Nikon D70S z Nikkorami kitowym 18-55 i 75-300 (niestety analog, więc zbiera inaczej światło, ale za to przy cyfrze wyciąga imponującą ogniskową ![]() Dodam jeszcze, że mam zgodę każdej z osób uwiecznionej na portrecie, na umieszczenie zdjęć w sieci.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: chyba pora na mnie :)
Ja się na fotografii nie znam zupełnie, ale zdjęcia martini. po prostu uwielbiam oglądać i zawsze na nie czekam z niecierpliwością
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
nie mozesz wrzucic fotek tutaj ?
bo zeby je tam ogladnac musze sie zalogowac a zeby to zrobic to konto musze zakladac;/
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie musisz się tam logować, ani zakładać konta. Wystarczy hasło do mojego profilu.
A podałam link z wygody, bo nie miałam czasu wrzucać pojedynczych fot. ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
oj wybacz z rana oczu nie przetarlam dokladnie i hasla jakos nie doczytalam
fajny album z tancem. czarno bialo troche przepalone albo przekombinowane w PSie, troche szkoda ze nei sa bardziej dynamiczne skoro mowia o ruchu te z przedstawienia nie ktore b.fajne zlapane miny ( wiem jak to ciezko przy takim oswietleniu robic a lampy tez nei mozesz uzywac:/ ) sesyjka w klubie taka sobie duzo zdjec czyichs plecow... no zielona twarz fajna super zbior portretow, zdecydowanie wole te "zlapane" ![]()
![]() |
#8 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
La Moderatoiure
|
Ja jestem tam zalogowana a nie mogę wejśc do Twojego albumu.
Prosimy wrzuć tutaj zdjęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bez hasła zapewne nie da się wejść ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
jedne mniej ciekawe drugie bardziej.
najbardziej spodobała mi się sesja z konikami ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
La Moderatoiure
|
No wkońcu udało mi się wejść
![]() A więc...dużo zdjęć kuleje jakościowo, kadry są w większości przypadkowe, nieprzemyślane, no może oprócz serii "The bright light the people..." Podoba mi się też to : http://s286.photobucket.com/albums/l...current=03.jpg Z Grape girl całkiem fajne, wesołe ... Pozdrówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
La Moderatoiure
|
Generalnie większośc z Comedy Night. Nie 'mówię' że wszystkie
![]() np tutaj wg mnie http://s286.photobucket.com/albums/l...t=DSC_0197.jpg za duzo prawej i przez to za ciasno w kadrze. I znowu jakośc kiepska. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
La Moderatoiure
|
Zgadzam się oczywiście
![]() Twoje zdjęcia odrożniają się tu na wizażu bo ich temat jest niecodzienny...Ciężej jest fotografować ludzi w ruchu (tj w teatrze) niż kwiatki itp ![]() ... i tak trzymaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, nie chciałam się wyróżniać
![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o ten teatr, to naprawdę coś powinni zrobić ze światłem. ![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
uff...w końcu znalazłam chwilę na obejrzenie wszystkich zdjęć, to i skomentować by wypadało
![]() Podoba mi się tematyka Twoich zdjęć, bo na wizazu przeważają motywy przyrodnicze i trochę mi się to już przejadło ![]() Podoba mi się pomysł z serii b&w "And when I dance for him...", mozna było jeszcze bardziej pokombinować z kadrem, zrobić np.zdjęcia bardziej z dołu, skupic się na detalach itd. Zdjęcia z przedstawień srednio mi się podobają, kadry takie sobie, szumy są. Tak w ogóle to chyba łatwiej by było oceniać, jakbyś wybrała zdjęcia wg.Ciebie najlepsze. Bo tak to wydaje mi się, że część zdjęć jest takich jakby "pamiatkowych" z określonych wydarzeń, ale pod względem artystycznym(kadr,jakośc) trochę im brakuje. Portretów za duzo, żeby po kolei oceniać ![]() Ogólnie wrażenie pozytywne ze względu na przyjemną świeżość w doborze tematów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Oto nastała ta oczekiwana i wiekopomna chwila wreszcie znalazlam czas na obejrzenie zdjec. Niczego niespodziewajaca sie ja wychodze z tego doswiadczenia bardzo ukontentowana niczym po spozyciu ginu z tonikiem z dodatkiem martini. i proszę o jeszcze!
![]() Warto dodac z nie znam sie na technice fotografowania, cala moja wiedza oparta jest na lekturze jednej stuletniej ksiazki dla wlascicieli practicki(tata za mlodu robil fajne czarno-biale zdjecia) , takze pod tym katem niesmiem nawet oceniac,ale nawet swoim laickim okiem widze ze masz naprawde duzy potencjal! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No musze konczyc jako jedyna osoba w wydziałowej kafejce czuje ze moim stukaniem w klawiature ( o dziwo czystą,a gdzież ten typowy syf i malaria?!) doprowadzam pana dr-nta do szału :P oby tak dalej!: ) cdn!
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że dopiero teraz piszę, ale ostatnio mam małe zamieszanie i nie zauważyłam nowych komentarzy
![]() Ainsel, masz rację, byłoby lepiej, gdybym wybrała coś pojedynczego, ale jak już pisałam, leń ze mnie ![]() ![]() Jeśli zaś o portrety chodzi, to też były robione "do czegoś" (większość z nich). Trochę było pośpiechu i zamieszania z nimi. Wiem, że nie wszystkie są idealne, ale mimo wszystko, w jakiś sposób je lubię (jedne mniej, inne bardziej, ale jednak) ![]() Jeśli zaś o temat chodzi, to nie wiem z czego wynika to, że fotografuję praktycznie tylko ludzi. Może po części z tego, że w zdjęciach przyrody nie potrafię znaleźć nic nowego, zawsze mam wrażenie, że gdzieś już to widziałam, że czegoś tam brakuje. A może dlatego, że "portret" i "człowiek" są najtrudniejszym chyba tematem do objęcia kadrem, a ja zawsze wybieram najtrudniejszą drogę (nie specjalnie, ale zawsze tak wychodzi ![]() A poza tym, to dzięki za miłe słowa ![]() Miśśiu, Ty wiesz co, prawda? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.