|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
moje odbicie w lustrze :( pomocy!
Muszę powtórnie założyć wątek, bo dopiero potem przeczytałam o zasadach i musiałam edytować. Przepraszam Moderatora!
![]() Hej! Mam 18 lat i od jakiegoś czasu wszystko mnie w sobie denerwuje... Przede wszystkim, moje naturalne włosy to dość jasny blond, a rok temu kupiłam szampon koloryzujący pallete (o zgrozo!) jakiś ciemny kolor i się nie zmyło. Zaczęłam farbować brązami tej samej firmy (teraz już wiem, jaki popełniłam błąd), aktualnie mam włosy niemalże czarne. Co miesiąc te jasne odrosty - już mam dość! Poza tym są przesuszone, ale zaczęłam stosować jedwab, więc powiedzmy, że z tym sobie jako radzę. Aha, chciałam podciąć włosy do ramion, aby się trochę zregenerowały, no to fryzjer podciął trochę za podbródek. Na szczęście rosną, ale i tak teraz chodzę w kitce, bo strasznie się puszą! Druga sprawa - pielęgnacja mojej twarzy. Mam zazwyczaj kilka małych zaskórników, ale ja oczywiście nałogowo "biorę sprawę w swoje ręce" i mam teraz strasznie podrażnioną skórę. Smaruję Tormentiolem, ale długo to wszystko się goi ![]() Poza tym mam już białe rozstępy na pupie! Chyba od razu były białe, bo czerwonych nigdy nie widziałam... A lato idzie, bikini i te sprawy ![]() Do tego wszystkiego jestem niska (159), a właściwie to mam po prostu krótkie nogi ![]() Kiedyś się sobie podobałam, a ostatnio zrobiłam się bardzo krytyczna wobec siebie... 1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? Raczej powoli. Odcień brązowy. 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? Morski niebieski. 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? Nie mam. 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? Jasna, chłodna. 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? Blond z przebłyskami. 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? Czerwony. 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? Lubię granat, łagodny żółty, fiolet, biały, czerwony lubiłam bardzo, kiedy byłam blond. ![]() Nie przepadam za pomarańczem i różowym.
"Ja nie chcę pływać w morzu nieczułości Nie chcę uprawiać wirtualnej miłości Nie będę nosić sukienek z plastiku Nie kupię sobie ziemi na Księżycu" Matuś ![]() ![]() life is a passion. passion is a life. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: moje odbicie w lustrze :( pomocy!
Śliczna z Cidziewczyna co ty masz do Siebie spójrz lepiej na mnie heheh .Cuż by Ci tu doradzić.:używaj jedwab to po piuerwsze bo włosy są gładsze błyszczące i wogule ,postaw na sój naturalny kolr włosów .lub jaśniejszy od tego co masz teraz sądze ze jest za ciemny.
p.s ja też mam krótkie nogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Tak tylko, oprócz tego że fryzjer, wysiepał mi połowę włosów, uświadomił mi, że aby wrócić z pallete do naturalnego, trzeba czekać aż odrosną, bo tej farby już nie chwyci!
![]() ![]()
"Ja nie chcę pływać w morzu nieczułości Nie chcę uprawiać wirtualnej miłości Nie będę nosić sukienek z plastiku Nie kupię sobie ziemi na Księżycu" Matuś ![]() ![]() life is a passion. passion is a life. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
jesteś bardzo ładna, gdybym wyglądała tak jak ty wogóle nie miałabym kompleksów
![]() co do koloru włosów, idz do fryzjera i przefarbuj sie na twoj kolor, myślę ze jakos sobie z tym poradzi każdy jest ładny na swój sposób dlatego nie porównuj sie do innych ( byc moze własnie te porównania sa źródłem kompleksów), wiedz np. kate moss ma krzywe nogi co mogłoby sie wydawać wadą, a ona uczyniła je zaletą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.