|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Zamieszczam zdjęcia zrobione przeze mnie w ostatnim czasie. JEstem ciekawa co o nich sądzicie. Czekam na wszystkie szczere ocenki ![]() Niestety póki co niestać mnie na jakiś super aparat, zdjęcia wykonałam najzwyklejszą cyfrówką. Pozdrawiam ![]() na początek troszke starsze zdjęcia ![]() Oj zdjęcia się nie załadowaly ![]() Spróbuję jeszcze raz ![]() Kolejne, chyba więcej nie dam rady teraz umieścić ![]() I kolejne ![]()
Moja galeria - Pejtoon powraca na wizaż 13.09.2011 - wysyp KRAINA PAPIERU - zapraszam ! Edytowane przez olik04 Czas edycji: 2007-12-29 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Początki pejtoon :D
to pierwsze jest jakieś krzywe
![]() ![]()
![]() |
#3 |
La Moderatoiure
|
1 traagiczny horyzont
![]() 2 Nic ciekawego. Ten słup po lewej przeszkadza. 3 Ładne, tylko znowu horyzont leci ![]() 4 Fajne ![]() 5 Takie sobie. Zmień sobie ustawienia w aparacie żeby nie pokazywał Ci daty, bo to strasznie szpeci zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Po długim czasie nieobecności, powrcam
![]() ![]() ![]() Nadal czekam na szczere wypowiedzi. A poniżej zdjęcia ze spacerku dzisiejszego ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
pierwszy wrzut zdecydowanie lepszy (pomijam wylewajaca wode ze zdjec hihi i datet)
drugi wrzut taki sobie, w fotce nr 2 za duzo nieba (jezeli cykasz fotke i sa wyrazne chmury to okej no jezeli niebo szare to najlepiej tak skadrowac zeby tego nieba jak najmniej bylo (kadrujesz juz przy robieniu fotki lub potem w programie co do ostatniej fotki robiac zdjecie architekturze z dolu musisz pamietac ze zbieg perspektywiczny bedzie bardzo widoczny (czyli ze zamiast prostej wiezy bedzie sie ona bardzo zwezac ku gorze co jet nieporzadane) wiec albo inny obiektyw albo potem prostowanie w programie-no tutaj z efektami roznie bywa)
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Panie wyzej znam z krytyki - ale to dobrze, bo mozna uzyskac ciekawe wskazowki! Natomiast mnie sie zdjecia ogolnie podobaja, fakt nie znam sie na tym nawet w stopniu dobrym ale jak na mój gust, to sa takie jakies nieostre - ale to moze kwestia aparatu, kwiatek i wieża podoba mi sie najbardziej:P
![]() |
#7 |
La Moderatoiure
|
1 nie robi się zdjęć makro z lampą błyskową! Poza tym kadr na
![]() 2 ładne, tylko horyzont ucieka, a to podstawa dobrego zdjęcia w takich ujęciach 3 zbyt duży zoom "zeżarł" zdjęcie 4 kadr nie zbyt ciekawy, i trochę za ciemno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
dziekuję
![]() ![]() A aparat jaki mam to Samsung Digimax L50
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
pierwszy wrzut ciekawszy, podobają mi się nr1(pomijając horyzont,ale niebo ciekawe), nr2 (choć słup faktycznie trochę może przeszkadzać, ale znów niebo jest fajne i ono dużo daje) i nr3 też może być, takie nastrojowe, choć wolałabym bez tych gałezi u góry (no i znowu horyzont krzywy). O dacie już pisać nie będę, bo na nowych zdjęciach na szczęście jej nie ma
![]() drugi wrzut taki sobie. Kwiatuszek mi się nie podoba, bo tak, jak pisała La Monica, nie robi się makro z lampą i kadr nieciekawy. Zdjęcie nr2 - to samo, co pani z herbata odnośnie nieba. W tym przypadku nic się na nim nie dzieje, więc nie musi być go tak dużo, bo stanowi jednolitą płaszczyznę (jakby były takie chmury, jak na tych pejzażowych, to ok) nr 3 - jakaś kiepska jakość, nieszczególne nr 4 - kadr jest tak skomponowany, że lewa strona zdjęcia jest "cięższa" i przez to zdjęcie leci, nie ma równowagi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
z pierwszej tury
1 rzeczywiście horyzont strasznie krzywy ale ja też tak mam 2 takie sobie 3 znowu horyzont 4 podoba mi sie 5 też fajne ale pamiętaj że moja opinia jest czysto amatorska ja też dopiero zaczynam powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
dziękuje dziewczyny
![]() Dziś wrzucam 2 zdjęcia, które robiłam wczoraj u mnie na działce ![]() Pozdrawiam i czekam na wasze opinie ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
witam
![]() ![]()
"Połowa ludzi dookoła to statyści. Wypełniają przestrzeń nie posiadają myśli. Myślą to co pomyśleć powinni.." ____ zakochana bez pamięci. <3 ! moja Twórczość...fotografia ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=253485 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
jaki uroczy psiaczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
*1* takie zwykłe
*2*bardzo ciekawe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
kwiatki przeswietlone i gubią się szczegóły. Piesek słodki, ale zdjęcie ot takie, pamiątkowe, kadru dobrego nie ma i troche poprześwietlane, ale na pewno miłe jako pamiątka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za opinie, za pochwały oraz uwagi
![]() ![]() A i mój piesek aż zamerdał ogonkiem jak się dowiedział co o nim myślą Wizażystki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.php?attachment id=1480509&d=1210537061 <-
![]() ![]() kwiaty na nie, przeswietlone
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Kolejna porcja z działki. Kwiaty, Azalie
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Mówiąc ogólnie do wszystkich zdjęć popracowałabym nad kadrem i ostrością. Niektóre zdjęcia są tak jakby 'płaskie' (tak jak ostatnie z kwiatami), co czyni je najzwyklejszymi. A wiadomo, że chcemy, aby zdjęcie przyciągało uwagę
![]() Musisz też pamiętać o dobrym oświetleniu, żeby w przypadku makro nie stosować lampy błyskowej, a gdy jest za jasno postarać się ustawić ekspozycję tak, by nie raziło. Życzę powodzenia ![]() P.S. Najbardziej podoba mi się https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1210537061 ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.