|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Alergia?
Cześc od wczoraj zauwazyłam że na brzuchu mam krostki i mnie swędzą. co to moze byc ? alergia, a moze uczulenie na proszek ? Nie chce isc do lekarza ;( i na dodatek na wybieranie krwi nawpewno nie pojde !! też rozmawiałam kiedys z kolezanka ale ona jak miała uczulenie to miała na rece a mi na brzuchu ...
![]() Ps. Też mieliscie cos takiego? :/ ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Alergia?
hmm nie wiem, co ma pobieranie krwi do krostek na brzuchu
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
gdzie ja kupie takie Wapno i za ile?
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Alergia może pojawać się na różnych częściach ciała. Więc nie tylko na rękach...
By zrobić testy na alergię nie pobiera się krwi. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ja, kiedy miałam uczulenie poszłam do apteki i powiedziałam aptekarce, że wyskoczyło mi jakieś uczulenie i że potrzebuję wapna (akurat nie było mojej lekarki, a tak mnie swędziało, że dostawałam świra i nie chciało mi się czekać na inną). W aptece pani Ci doradzi, najlepiej żeby Ci dała jakieś bardzo silne, a jeżeli chodzi i cenę, to myślę, że tak do 10 zł, zależy od wielkości opakowania
![]()
![]() ![]() Edytowane przez Cassi Czas edycji: 2009-09-18 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
nikt z nas nie jest lekarzem a więc nie jest też w stanie stwierdzić, czy to jakaś reakcja alergiczna. możesz próbować stosować wapno do picia, brać leki antyhistaminowe bez recepty.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jeśli nosiłaś jeansy a tam znajduje się metalowy guzik, albo paski z metalową klamrą możliwe, że to alergia na nikiel... Jeśli alergia na brzuchu nie występuje w tym miejscu ani nie jest związana z wymienionymi przeze mnie elementami może być to alergia pokarmowa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Mnie tak swędzą nogi i brzuch. Piję wapno, łykam Alertec i nic ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.