|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Prosze O Pomoc
Czesc!Mam 16lat, wzrost: ok.165. waga: ok. 45/50 kg
Chcial bym was prosic o pomoc w ulozeniu wlasnego planu cwiczen w domu. Chcial bym zebyscie podali mi ile razy w tyg. powinienem cwiczyc i jakie cwiczenia wykonywac w poszczegulne dni, po ile razy wykonywac te cwiczenia i po ile seri?(jaki czas powinie byc miedzy seriami?)(najbardziej interesuja mnie cwiczenia na klatke piersiowa i na plecy ale nie tylko) Mam do dyspozycji 2 hantle po 5 kg i drazek (skromnie), moge tez oczywiscie robic pompki, brzuszki itp. ale nie mam laweczki do cwiczen, ani rzadnej sztangi. Szukalem w google jakiegos planu cwiczen ale nie udalo mi sie znalesc zadnego bez laweczki i sztangi. DZIEKI ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Prosze O Pomoc
my tez prosimy- przejrzyj najpierw forum, a potem zakladaj watki..
![]() na fitnesie jest duzo o tym ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Jezeli jest ju taki watek to prosze o link
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Musiałbyś określić, jaki jest cel treningu, a nie piszesz o tym ani słowa. Wpisz w wyszukiwarkę "plan treningowy" itp. - zasada jest taka, że na każdym treningu robisz 1 ćwiczenie na każdą dużą grupę mięśni. Jak nie masz sztangi, to trenujesz te same mięśnie z hantlami albo na drążku albo z własnym ciężarem. O treningu w warunkach domowych jest też dużo na super-sylwetka.pl
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
na super-sylwetka.pl jest troche o treningu domowym ale tam podane cwiczenia sa bardziej na triceps. jest kilka na klatke piersiowa, ale troche malo (tak mi sie wydaje). a co do celu treningu to chcialbym zeby moje miesnie klatki piersiowej byly widoczne i ogulnie zebym mial "fajna" sylwetke. (Chyba wiesz o co mi chodzi ;p).cwiczenia na biceps i na triceps oczywiscie tez wchodza w gre
Ogulnie potrzebuje taki plan cwiczen zeby nie bylo tam zadnych sztang itp. (zreszta na poczetku o tym pisze) Jezeli wiesz cos o takim treningu prosze o link lub plan cwiczen.(tylo jezeli mozna ta taki link, ktory przekieruje mnie odrazu na poszczegulny temat) Dzieki ![]() Edytowane przez cipior06 Czas edycji: 2008-11-24 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja mam na myśli ten tekst
http://www.super-sylwetka.pl/trening...h_domowych.php Podane ćwiczenia są na każdą grupę mięśni, nie tylko na triceps. O sztandze też tu nic nie ma.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dzieki. Znalazlem juz plan cwiczen. Troche lepszy niz ten co ty podales, ale dzieki za pomoc!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
PlAn ĆwIcZeŃ...
PLAN: "KLATKA": -POMPKI KLASYCZNE 4X16 -POMPKI Z NOGAMI NA PODWYŻSZENIU 4X14 -POMPKI Z RĘKOMA NA PODWYŻSZENIU 4X16 -POMPKI NA TRZECH KRZESEŁKACH 4X12 -POMPKI Z SZEROKO ROZSTAWIONYMI RĘKOMA 4X14 -JEDNOCZESNY NACISK NA DŁONIE ZŁOŻONE PRZED KLATKĄ PIERSIOWĄ 4X14 "Nogi": -PRZYSIADY 3X20 -PRZYSIADY WYKROCZNE 3X20 -NOŻYCE 3X20 "Triceps": -POMPKI Z WĄSKIM ROZSTAWEM DŁONI 4X14 -POMPKI W PODPORZE TYŁEM 4X20 "Brzuch": -SPIĘCIA 4X35 -BRZUSZKI 4X35 -PODCIĄGANIE KOLAN LEŻĄC NA PODŁODZE 4X20 "Hantle (biceps)": -Hantla 10KG - CZTERY ĆWICZENIA HANTLĄ 4X20 Poniedziałek: Klatka; Triceps wtorek: biceps (hantla) Środa: czwartek: brzuch, nogi piątek:Klatka; Triceps sobota: niedziela: biceps (hantla) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Planu ćwiczeń to to nie przypomina
![]() ![]() Powtórzę: zasada jest taka, że na każdym treningu robisz 1 ćwiczenie na każdą dużą grupę mięśni. To równomiernie, proporcjonalnie i efektywnie rozbudowuje całą sylwetkę, pozostawiając odpowiednią ilość czasu mięśniom pomiędzy poszczególnymi treningami. Chyba, że chcesz mieć napakowany tors na cienkich nóżkach jak postaci z kreskówek ![]() Trening dzielony to wyższa skzoła jazdy dla tych, którzy mają konkretne cykle i precyzyjnie określone cele treningowe. Moim zdaniem, dla osób początkujących dużo lepsze efekty przyniesie jednak trening na całe ciało.
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
ty mowisz tak a inni mowia inaczej.Znalazlem plan i on mi odpowiada.jeszcze go troche "modyfikuje", ale jest git.jak chcesz to podaj tu inny plan. ja na razie korzystam z tego poniewarz nie udalo mi sie znalesc innego i wmiare rozbudowanego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.