grube udaa ; [ - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-01, 21:56   #1
kalunia20
Przyczajenie

grube udaa ; [

dziewczymy pomóżcie . mam 17 lat i masywne nogi . tzn nie jestem strasznie gruba (160cm i 51.5 kg) . brzuch jest ok . ale biodra i nogi to mi przeszkadzają . nie chce chodzic w spodenkach poniewaz boje sie ze ktos mnie wysmieje ze mam nogi jak swinia. a tym bardziej chlopakowi nie chce sie tak pokazywac. szczerze to juz paru moich chlopakow ( bylych ) widzilo mnie nagą . mowili ze mam swietną figure ze jestem nie za chuda i nie za gruba . no okk ale ja sie i tak zle czuje z tymi nogami . najgorzej jest kolo kolan . mam tak jak by sie tam tłuszcz zebrał . i wgl w zewnętrznych partiach ud taką 'fałde' czy jak to sie mowi ;.. nie wiem co mam zrobic. a przeciez przy 30 stopniowym upale nie bd chodzila w jeansach po to mordęga .. . smaruje nogi samoopalaczem zeby wygladaly na szczuplejsze ale i tak SIĘ WSTYDZE. heelp !..
kalunia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 12:34   #2
Tusiaczek1
Rozeznanie

Dot.: grube udaa ; [

Mam podobny problem co Ty .Jestem nie za chuda nie za gruba, i nie mogę narzekać aczkolwiek od zawsze te uda były u mnie po prostu - filarami. Taki typ urody odziedziczyłam w spadku . Kwestie są dwie - albo Twoje uda mają tendencję do odkładania tłuszczu w swoich rejonach albo masz rozbudowane mięśnie ud. Ja jestem trenerką, w moim przypadku - trenując od dzieciństwa - rozrosły mi się mięśnie. Rozwiązaniem problemu są w tym wypadku głównie ćwiczenia. Najlepszą mieszanką na spalenie tł z ud są aeroby. Orbitrek, bieżnia, rowerek - polecam wytrzymać chociaż 30-45 minut (po ok 25 min średnio intensywnego, ale ciągłego wysiłku - nasz organizm zaczyna spalać w końcu tłuszczyk) i po takim czasie, nawet tych minimum 25 minut - 3 ćwiczonka nawet po jednej serii na mm ud - przód, tył, wewn, zewn (w necie jest dużo ćwiczeń na wszystkie partie).
To ma rewelacyjny wpływ na uda - ćwiczone min 3 razy w tyg.
Jeżeli problem tkwi w zbyt dużych mięśniach to jest to o wiele trudniejsze do zrobienia - a maksymalne efekty możliwe do uzyskania to ok 5% "spalenia" mięśnia. I w tym wypadku najlepsze są przede wszystkim długotrwałe interwały na te partie.

Nie wiem czy w jakikolwiek sposób Ci pomogłam... mam nadzieję, że chociaż trochę .
Tusiaczek1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 14:09   #3
CurlyKarolina
Raczkowanie

Ja niestety nie jestem szczuplutka tak jak Wy, ale też mam problem głównie z udami. Najlepszy jest sport kardio ( u mnie spadło z 76 cm w udzie na 64 cm)... potem stop i nic nie chciało ruszyć, ale odkryłam bańki chińskie i tak w miesiąc (masowałam co 2 dzień) + oczywiście ruch spadło mi z 64 na 62. Działają

20 kilo w dół.
TeamNeverGiveUp

BLOG
http://curlykarolina.blogspot.com/
FACEBOOK
https://www.facebook.com/CurlyKarolina
INSTAGRAM
http://instagram.com/karolina_rocky
CurlyKarolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 16:36   #4
Ankhi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kalunia20 Pokaż wiadomość
dziewczymy pomóżcie . mam 17 lat i masywne nogi . tzn nie jestem strasznie gruba (160cm i 51.5 kg) . brzuch jest ok . ale biodra i nogi to mi przeszkadzają . nie chce chodzic w spodenkach poniewaz boje sie ze ktos mnie wysmieje ze mam nogi jak swinia. a tym bardziej chlopakowi nie chce sie tak pokazywac. szczerze to juz paru moich chlopakow ( bylych ) widzilo mnie nagą . mowili ze mam swietną figure ze jestem nie za chuda i nie za gruba . no okk ale ja sie i tak zle czuje z tymi nogami . najgorzej jest kolo kolan . mam tak jak by sie tam tłuszcz zebrał . i wgl w zewnętrznych partiach ud taką 'fałde' czy jak to sie mowi ;.. nie wiem co mam zrobic. a przeciez przy 30 stopniowym upale nie bd chodzila w jeansach po to mordęga .. . smaruje nogi samoopalaczem zeby wygladaly na szczuplejsze ale i tak SIĘ WSTYDZE. heelp !..
Też mam problem z udami, robię "ćwiczenia na szczupłe uda w 5 minut", filmik znajdziesz w internecie. Poważnie masz 17 lat i już kilku chłopaków widziało cię nago? Zalatuje mi to gorszym problemem.

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości