Jak kochają faceci? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-08, 18:07   #1
Maalwaaa
Rozeznanie

Wink

Jak kochają faceci?

Hej dziewczyny. Chciałabym poznać waszą opinię na pewne zagadnienie. Otóż czy zgadzacie się z takim zdaniem (cytat zaczerpnięty z jednego z forum):
''Panowie kochaja oczyma, a nie calym duchem, jak to tylko kobiety potrafia.''

Czy jest w tym prawda? Oczywiście jakaś część faceta kocha w kobiecie jej charakter i specyficzne cechy, ale wygląd jest równie ważny w związku. Może coś w tym jest, bo często mężczyźni odchodzą np. kiedy ciało kobiety się zmienia po porodzie, z biegiem czasu lub kiedy kobiety przestają totalnie dbać o siebie.

Maalwaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-08, 18:50   #2
Lena_20
Zakorzenienie

Dot.: Jak kochają faceci?

Cytat:
Napisane przez Maalwaaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Chciałabym poznać waszą opinię na pewne zagadnienie. Otóż czy zgadzacie się z takim zdaniem (cytat zaczerpnięty z jednego z forum):
''Panowie kochaja oczyma, a nie calym duchem, jak to tylko kobiety potrafia.''

Czy jest w tym prawda? Oczywiście jakaś część faceta kocha w kobiecie jej charakter i specyficzne cechy, ale wygląd jest równie ważny w związku. Może coś w tym jest, bo często mężczyźni odchodzą np. kiedy ciało kobiety się zmienia po porodzie, z biegiem czasu lub kiedy kobiety przestają totalnie dbać o siebie.
Rozni sa faceci...jak i rozne sa kobiety.. Kocha sie nie za to jak ktos wyglada,a za to jakim jest czlowiekiem,jaka ma dusze.. Nie mowie,ze wyglad nie jest wazny.. Ale jesli panowie "kochaja tylko oczyma",to nie kochaja wcale. Takie jest moje zdanie. A jesli facet odchodzi od kobiety bo przytyla po porodzie,jej cialo nie jest takie jak kiedys... no to wybacz... gdzie tu jest milosc.. Milosc to akceptacja drugiej osoby taką jaka jest.
Ale kazdy rozumie milosc na swoj sposob. A jak kochaja faceci? Na to odpowiedzi sie nie znajdzie,bo kazdy facet,jak i kobieta, kocha inaczej. Jeden facet "kocha" oczyma,drugi duszą.

Lena_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-08, 18:57   #3
sandrulka13
Raczkowanie

Moim zdaniem - podobnie jak Leny_20 - nie ma reguły, nie można powiedzieć, że każdy mężczyzna kocha oczyma, a każda kobieta duszą. Są mężczyźni, którzy wielka wagę przywiązują do uczuć i emocji, są też kobiety, które są wzrokowcami i kochają oczyma. Nie powinno się generalizować

Moje kartki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...=1#post8722498
sandrulka13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-08, 19:03   #4
xxsmutnaxx
BAN stały

Faceci kochający wzrokiem hmmm...To wtedy chyba nie miłość tylko pożądanie jest Ale równie dobrze możnaby tu mówić o laskach co "kochają pieniądze swoich facetów" bo takie też można spotkać i to dość często
xxsmutnaxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-08, 19:10   #5
Lena_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxsmutnaxx Pokaż wiadomość
Faceci kochający wzrokiem hmmm...To wtedy chyba nie miłość tylko pożądanie jest Ale równie dobrze możnaby tu mówić o laskach co "kochają pieniądze swoich facetów" bo takie też można spotkać i to dość często
No wlasnie,pożądanie to nie milosc.. Ale niech sie kochaja jak chcą..

Stary 2008-05-08, 19:15   #6
Justynuss
Rozeznanie

Każdy facet jest jedyny w swoim rodzaju, nie ma drugiego takiego samego. Każdy ma inny charakter, wartości, potrzeby, inne spojrzenie na świat, no i na....kobiety
Stary 2008-05-09, 12:34   #7
PomylonaKsiezniczka
Wtajemniczenie

Zgodze sie z przedmowczyniami hehe Ale cos w tym moz ei jest, na poczatku kazdy(prawie) tak naprawde kocha oczyma, najpierw intryguje nas wyglad, potem dochodzi do tego charakter i jakies drobnostki..Prawdzwie kochac oczyma nie mozna, zreszta znam paru facetow naprawde zdolnych do prawdziwego uczucia- oczyma i dusza

PomylonaKsiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-09, 13:47   #8
buulina
Zakorzenienie

Tego 'jak mężczyźni kochają' my kobiety się nie dowiemy
Możemy jedynie się domyślać
Nie patrzę już kategorią ' wszyscy' Jak Lenka napisała 'Rozni sa faceci...jak i rozne sa kobiety.. '
Stary 2008-05-09, 13:58   #9
kamyczek89
Zadomowienie

a jak mają kochać? normalnie...tylko zależy od osoby, czy jest zdolna kochać prawdziwie. tak jak facet może się głównie kierować wyglądem w doborze partnerki, tak samo kobieta może patrzeć przez taki pryzmat. tego samego się tyczą pieniądze, dla kogoś nie jest to istotne, ale innego jest.

jakby faceci tylko się kierowali wyglądem ( zwracali większą uwagę na niego) to wiele zostałaby starymi pannami. a nie wierzę, że kobiety też nie oceniają ewentualnego partnera po wyglądzie ( choć w małym stopniu).

przecież to normalne zachowanie dobierać się w sposób wizualny. wiążemy się z osobami, które są atrakcyjne dla nas tak samo wizualnie jak i duchowo. coś w nich musi nas pociągać, żeby miłość była pełna...

kamyczek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-09, 14:10   #10
Lena_20
Zakorzenienie

No nie kazdy dobiera sobie partnera poprzez aspekt wizualny... Nie tylko cechy fizyczne moga pociagac człowieka.. Ale tu juz musialabym zboczyc z tematu,bo mowa bylaby o sytuacji gdy nie mamy do czynienia z fizycznoscia drugiej osoby. Ogolnie mam troche inne pojecie na ten temat. To tyle,zmykam

Stary 2008-05-09, 20:38   #11
kamyczek89
Zadomowienie

wiesz chodzi mi o to ,że nie będziesz z kimś kto Ci się w ogóle nie będzie podobał i będzie przypominał potwora z bagien o to mi chodziło.nie myślę, że ludzie łączą się tylko, że się sobie podobają wizualnie...

moim zdaniem patrzenie tylko na powierzchowność człowieka jest bezsensowne..piękno zewnętrzne przemija a wewnętrzne można podtrzymywać i ciągle udoskonalać

Stary 2008-05-09, 20:44   #12
buulina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamyczek89 Pokaż wiadomość
wiesz chodzi mi o to ,że nie będziesz z kimś kto Ci się w ogóle nie będzie podobał i będzie przypominał potwora z bagien o to mi chodziło.nie myślę, że ludzie łączą się tylko, że się sobie podobają wizualnie...

moim zdaniem patrzenie tylko na powierzchowność człowieka jest bezsensowne..piękno zewnętrzne przemija a wewnętrzne można podtrzymywać i ciągle udoskonalać
masz rację.. są ludzie, którzy patrzą tylko na stronę wizualną i nazywają to miłością. Może w ich oczach taka 'miłość' wystarcza
Stary 2008-05-09, 20:51   #13
Kalawala
Raczkowanie

Facetów po prostu podniecają bardziej bodźce wzrokowe ale to nie znaczy, że nie doceniają dziewczyny jako całości (nie bierzemy to pod uwagę kompletnych imbecyli i chamów). Zapewniam cię, że jak ktoś cię kocha to i w trakcie ciąży, po ciąży i przed. Mimo, że ciało się zmienia to dla kochającej osoby jest nadal piękne. Kobiety oceniają swój wygląd nawzajem znacznie bardziej krytycznie niż mężczyźni.

Jestem za tym żeby kobieta w każdym wieku i stanie wkładała odrobinę wysiłku żeby podobać się bo i nam jest miło kiedy nasi mężczyźni są zadbani.
Kalawala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-10, 00:15   #14
Madaaa
Zakorzenienie

Nie powinno wsadzać sie wszystkich do jednego worka. Tak samo jak my kobiety różnimy sie miedzy sobą tak samo tez faceci.
A dla mojego Tezeta raczej wyglad sie nie liczy az tak bardzo. Zawsze mowil mi, ze wyglad jest najmniej wazny. Zreszta widze to kiedy jest mu calkiem obojetne czy mam makijaz i w coo jestem ubrana.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-10, 00:30   #15
elliz76
Raczkowanie

witam
wszystko po czesci prawda..tylko ja jakos w swoim dlugoletnim zyciu nie spotkalam jeszcze takiego,ktory potrafilby kochac naprawde niestety

Czesto faceci myla pozadanie z miloscia,a to zupelnie inne sprawy i pozniej sa tragedie jako ono mija.

Tak naprawde to niestety faceci nie wiedza co to znaczy kochac naprawde i zgodze sie ze stwierdzeniem zalozycielki...tak kochaja tylko kobiety.

Z regoly my Kobiety angazujemy sie jednak bardziej i bardziej przezywamy rozczarownia.

Pozdrawaim

WZORKOWNIA-Hafty,szydelko
http://picasaweb.google.pl/elliz76

elliz76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-10, 10:36   #16
kamyczek89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elliz76 Pokaż wiadomość

Tak naprawde to niestety faceci nie wiedza co to znaczy kochac naprawde i zgodze sie ze stwierdzeniem zalozycielki...tak kochaja tylko kobiety.
piszesz z własnego doświadczenia. przykro mi, że tak sądzisz, bo takie myślenie niestety uniemożliwia poznania kogoś kto kocha prawdziwą miłością. to że natrafiałaś na facetów z chorym podejściem, nie znaczy że tacy są wszyscy. halo a kobiety są idealne? ile z nas kobiet patrzy tylko na kasę, dobry seks lub coś innego i nie kochają naprawdę, tylko tak sobie wmawiają?

bardzo się mylisz w stosunku do mężczyzn i szkoda mi Ciebie. mimo wszystko życzę Ci, żebyś poznała takiego mężczyznę z jakim jestem ja. może wtedy zmienisz zdanie.

Stary 2008-05-10, 11:21   #17
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justynuss Pokaż wiadomość
Każdy facet jest jedyny w swoim rodzaju, nie ma drugiego takiego samego. Każdy ma inny charakter, wartości, potrzeby, inne spojrzenie na świat, no i na....kobiety
nic dodać nic ująć
ja się cieszę, bo wiem jaki np. pogląd ma mój TZ na zmarszczki-mówi że są naturalne w pewnym wieku, nawet piękne ma przynajmniej normalne podejście
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-10, 15:18   #18
Lena_20
Zakorzenienie

Cytat:
piszesz z własnego doświadczenia. przykro mi, że tak sądzisz, bo takie myślenie niestety uniemożliwia poznania kogoś kto kocha prawdziwą miłością. to że natrafiałaś na facetów z chorym podejściem, nie znaczy że tacy są wszyscy. halo a kobiety są idealne? ile z nas kobiet patrzy tylko na kasę, dobry seks lub coś innego i nie kochają naprawdę, tylko tak sobie wmawiają?

bardzo się mylisz w stosunku do mężczyzn i szkoda mi Ciebie. mimo wszystko życzę Ci, żebyś poznała takiego mężczyznę z jakim jestem ja. może wtedy zmienisz zdanie.
No wyjełas mi to z ust

Stary 2008-05-10, 16:45   #19
bitter
Zadomowienie

Cytat:
witam
wszystko po czesci prawda..tylko ja jakos w swoim dlugoletnim zyciu nie spotkalam jeszcze takiego,ktory potrafilby kochac naprawde niestety

Czesto faceci myla pozadanie z miloscia,a to zupelnie inne sprawy i pozniej sa tragedie jako ono mija.

Z regoly my Kobiety angazujemy sie jednak bardziej i bardziej przezywamy rozczarownia.

Pozdrawaim
to w takim razie sprawdzę dziś jeszcze raz czy TŻ ma kiełbaskę czy nie , bo wyjdzie na to że jak jest uczuciowy, zależy mu, zdarza mu się też myśleć mózgiem (o zgrozo! ), to pewnie jest kobietą. albo dwoma!

eee kwękanie, jak się szczęśliwie zakocha to Ci przejdzie - podpisuję się pod słowami Leny_20 i kamyczka89
Stary 2008-05-10, 16:52   #20
Lena_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bitter Pokaż wiadomość
to w takim razie sprawdzę dziś jeszcze raz czy TŻ ma kiełbaskę czy nie , bo wyjdzie na to że jak jest uczuciowy, zależy mu, zdarza mu się też myśleć mózgiem (o zgrozo! ), to pewnie jest kobietą. albo dwoma!

eee kwękanie, jak się szczęśliwie zakocha to Ci przejdzie - podpisuję się pod słowami Leny_20 i kamyczka89
Na to wychodzi,ze my 3 mamy w domu pana bez kiełbaski Nie powiem mu tego bo sie "moja kobieta" obrazi ...

Stary 2008-05-10, 17:04   #21
kamyczek89
Zadomowienie

a ja właśnie myślę, że my mamy właśnie prawdziwych mężczyzn( z kiełbaskami ) z wieeelkim serduchem, bo dla mnie prawdziwy mężczyzna to taki, który potrafi kochać, troszczyć się o swoją partnerkę i liczyć się z jej zdaniem.

sorry Panowie ale dla mnie kiełbaska to niejedyny punkt męskości

Stary 2008-05-10, 17:09   #22
Lena_20
Zakorzenienie

Cytat:
a ja właśnie myślę, że my mamy właśnie prawdziwych mężczyzn( z kiełbaskami ) z wieeelkim serduchem, bo dla mnie prawdziwy mężczyzna to taki, który potrafi kochać, troszczyć się o swoją partnerkę i liczyć się z jej zdaniem.

sorry Panowie ale dla mnie kiełbaska to niejedyny punkt męskości
tak,tak...jeszcze jest serce i dusza..

Pękam z dumy,ze mam takiego faceta.. Malo jest takich,a o taki Skarb trzeba dbac..

Stary 2008-05-10, 17:14   #23
kamyczek89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lena_20 Pokaż wiadomość
tak,tak...jeszcze jest serce i dusza..

Pękam z dumy,ze mam takiego faceta.. Malo jest takich,a o taki Skarb trzeba dbac..
oj trzeba trzeba takich to tylko nogami i rękami się trzymać

Stary 2008-05-11, 01:33   #24
pandulek
Zadomowienie

Ilu mężczyzn, tyle charakterów...niestety. Są samce którzy lecą tylko na piękne ciało i męzczyźni ktorzy potrafia kochać całym sercem, którzy kochają nie tylko buzię ale i wnętrze kobiety, ktorzy tą miłość potrafią w niesamowity sposób okazywać, są troskliwi, pocieszni, szczerzy i oddani, a przede wszystkim są w tych dobrych i zlych chwilach. To są prawdziwi mężczyźni. Nieskromnie powiem, że sama mam takiego i jestem z nim przeszczęsliwa.
pandulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 01:39   #25
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Przepraszam, ale ręce mi opadają, kiedy czytam takie rzeczy.

Pytacie, czy mężczyźni kochają tylko za wygląd?

- Jasne! W tym samym stopniu, w jakim kobiety kochają tylko za zawartość portfela.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 18:26   #26
buulina
Zakorzenienie

kamyczek89, Lenka, pandulek.. tylko pozazdrościc wam tych książąt
Stary 2008-05-11, 20:26   #27
Laurany
Rozeznanie

mały offtop, ale myślę że związany z tematem - ostatnio gdzieś przeczytałam że jak faceci widzą ładną dziewczynę to najpierw myślą o tym żeby ją 'zaliczyć' a dopiero później o jakimkolwiek związku - zgadzacie się z tym???
Laurany jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 21:28   #28
buulina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laurany Pokaż wiadomość
mały offtop, ale myślę że związany z tematem - ostatnio gdzieś przeczytałam że jak faceci widzą ładną dziewczynę to najpierw myślą o tym żeby ją 'zaliczyć' a dopiero później o jakimkolwiek związku - zgadzacie się z tym???
yyy nie mnie oceniać.. facetem nie jestem
myślę, że może w jakimś stopniu to jest prawda..
Stary 2008-05-11, 23:14   #29
Lena_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buulina Pokaż wiadomość
yyy nie mnie oceniać.. facetem nie jestem
myślę, że może w jakimś stopniu to jest prawda..
wedlug mnie to prawda,choc tak jak mowilam,nie kazdy facet taki jest...ale wiekszosc niestety tak. Wiem bo nie raz takich spotkalam i bylo wiadomo czego chca... a czy potem chcieliby cos wiecej to nie mam pojecia... Ja tam zawsze na takich młotów z merdajacym ogonkiem trafialam.. takze bulina,nie trzeba byc facetem zeby odpowiedziec na to pytanie

Stary 2008-05-11, 23:17   #30
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez Laurany Pokaż wiadomość
A czy kobiety na widok przystojnego mężczyzny myślą o związku?
Chyba tylko straszliwe desperatki...
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości