![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zniszczone rzęsy po przedłużaniu
Witam
Przez 5 miesięcy nosiłam sztuczne rzęsy przedłuzane metodą :rzęsa do rzęsy. Dzisiaj je zdjęłam i przeraziłam się kiedy spojrzałam w lustro.Moje naturalne rzęsy są strasznie zniszczone ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone rzęsy po przedłużaniu
a moglabys wkleic zdjecia oczka bo nie wiem czy byłas tak przyzwyczajona do przedluzonych rzes ze teraz przesadzasz
![]() Pozdrawiam
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Właśnie czytałam kilka dni temu o przedłużaniu rzęs. Z tego co się dowiedziałam t bardzo często się tak dzieje, że rzęski wypadają razem z tymi przyklejonymi. Nie martw się, napewno odrosną. Ja sobie zrobiłam miksturkę na brwi i rzęsy z olejku rycynowego i kokosowego, do tego dodałam kapsułkę witaminy E (przekłułam i wlałam olej). Polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
weź szczoteczkę po starym tuszu, umyj ją dokładnie, kup olejek rycynowy (w aptece, ok. 3 zł) i szczoteczką nakładaj olejek dokladnie na rzesy i śpij z tym
![]() ![]() Mnie to uratowało gdy wyrwałam praktycznie wszystkie rzęsy ze stresu na testach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Olejek mam i przed założeniem rzęs często stosowałam. Tylko że teraz założyłam kępki na powiekę i nie będzie mi się chciało codziennie do pracy zakładać. A zdjęcia prześlę Wam do zobaczenia w piątek. PS Ściągnęłam rzęsy bo kosmetyczka powiedziała mi że są zniszczone. W przeciwnym wypadku nosiła bym je przez następne 5 miesiecy a może nawet dłużej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Wyrwane Rzęsy
Niechcący wyrwałam sobie kupkę rzęs z cebulkami. Jestem bardzo smutna.. za miesiac mam studniowke.. nawet nie wiem czy odrosna.
Sa jakies sposoby zeby przyspieszyc odrastanie? Czy w ogole takie rzesy odrosna? I kiedy? I jak ewentulanie zatuszowac ich brak..? Dziekuje za odp i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wyrwane Rzęsy
Cytat:
kiedys odrosna, ale raczej nie do miesiaca, pewnie beda krociutkie. ale nie martw sie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W twoim przypadku idealne bedą sztuczne kępki na studiówke. Wraz z wieczorowym makijazem napewno suuuper oko bedzie wyglądało z tzw"wachlarzem" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Mozna spytac w jaki sposob?
![]()
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Zalotka ![]() Boje sie ze jak zaczne to czyms smarowac to w ogolenie odrosnie. poza tym, sztuczne rzesy przykleja sie do tych naturlanych, ktorych ja akurat tam nie mam .. . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
idź do kosmetyczki. ona coś pewnie wymyśli żeby Ci przymocowac sztuczne kępki w jakis sposob:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
No tak, tylko boje sie ze jakakolwiek interewancja zwlaszcza jakims klejem moze zaszkodzic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co niby ma zaszkodzić ? przecież to nie jest super glue. Znam kobiety które nacodzień mają przyklejone kępki (trzymają im się po pare dni) i na jakość swoich pierwotnych rzęs nie narzekaja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
olejek rycynowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Kupilam wczoraj ten olejek. Zdziwilam sie bo na butelce jest napisaen ze jest to olejek na zaparcia dla dzieci
![]() Nie trzeba go dodatkowo rozrzedzać? Wystarczy ze naleje na spodek zanurze sztoczeke i naloze na rzesy? Mama mowi ze nie wolno tego wlozyc do oka.. a ja sie zastanawiam jak mam to i czy w ogole mam to nakladac na to miejsce gdzie wyrwalam rzesy. Dziekuje ze potraktowalyscie mnie powaznie i za rozsadne odpowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie rozrzedzaj go, ja po prostu wkładałam do buteleczki starą szczotkę od tuszu, obcierałam o butelkę nadmiar (lepiej mniej niż więcej, bo może Ci wpaść do oka, tego unikaj), potem normalnie raz-dwa razy nakładałam na rzęsy. Moje po hymm miesiącu nakładania przyciemniły się (i tak były ciemne ![]() Wiesz, spróbować nie zaszkodzi, ja tam myślę, że odrosną szybciej ![]() I staraj się nie używać zalotki, tylko np. szczotek curved - polecam 2000 calorie max factor ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Kurcze dziewczyny sie naczytalam na roznych forach ze moga nie odrosnac.
Nawet kosmetyczki sie pytalam, powidzala ze nei wie czy odrosna bo nie wie czy wyrwalam ze cebulkami.. A mi wlasnie te rzesy poszly z cebulkami... Widzialam na ich koncach takie biale kuleczki.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Ja myślę, że odrosną. To tak samo jakbyś wyrwała sobie włosy z głowy, na ich miejsce urosną nowe, no tylko to trochę potrwa. Życzę cierpliwości
![]() ![]()
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
urosna, ale na pewno nie do mc czasu na to nie ma co liczyc. za mc co najwyzej bedziesz miec krotkie kikutki, zaopatrz sie w kepki i juz :F |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Kurde caly czas z lupa szukam tych nowych rzes ale nie ma
![]() doktor tez mi dzis powiedziala ze nie odrosna..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Odrosna
![]() i niby tez popalily mi sie cebulki i co? ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
No jak. Cebulki Ci sie spalily? cebulki sa wewnatrz powieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
to nie prawda!!
mowia ze wlosa jak wyrwiesz czy brew.. z cebulka to nie odrosna.. g**** prawda! przeciez nawet u nog jak sobie wyrywasz plastrami to odrsataja wiadomo trzeba troche poczekac na odrost.. ale odrastaja.. rzesy to tez wlosy.. .. niczym sie nie roznia.. tak samo jak brwi czy wlosy w innych miesjach ODROSNA nie martw sie ![]() Aby nie odrosly musialabym wybrac sie na specjalny zabieg wykonywany laserem ktory usowa wlosa razem z cebulka i zaobiega powstawaniu nowym..
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Tez mi sie wydaje ze odrosna. Skoro odrastaja na nogach, na glowie, pod pachami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Chcialam tylko poinformowac ( moze komus przydarzyło sie cos podobnego ) ze rzesy odrastaja sa mniej wiecej 1/3 dlugosci normalnych ale odrastaja ladnie i w miare gesto. bardzo sie ciesze. a na Studniowce doczepilam sobie kepki, wygladaly jak naturalne
![]() Nie wiem dlaczego niektorzy w tym panie kosmetyczki plus lekarze , opowaidali historie ze rzesy nie odratsaja co nabawilo mnie troche stresu, Dziekuje wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Odrosną na pewno
![]() Informuj nas na bierząco jak sprawa wygląda ![]() Może kiedyś jakiejś wizażance te informacje się przydadzą, bo będzie w podobnej sytuacji.
"Hard to find how I feel, especially when your smothering me. Hard to find how I feel, please someone help me. Hard to find how I feel, controlling me every step of the way." 13.09.2008r. --> Jestem posiadaczką prawa jazdy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Rzesy odrosly slicznie. Zero roznicy. Mimo ze niektore sa troszeczke krotsze ale to w koncu sprawka czasu. Chcialabym tylko pocieszyc wszytkich ktorym sie wydarzylo cos takiego, rzesy odrastaja! I na swojej skorze tego doswiadczylam. Nawet wyrwane z cebulkami, cala kepka! Dziekuje wszystkim i pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
No to super, że odrosły
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.