|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Chciałabym zacząć podkreślać oczy....
...tylko co zrobić z tak wąskimi oczami w kształcie migdała? Pytałam już o to na innym forum, ale nie uzyskałam odpowiedzi. Teraz proszę Was
![]() Edytowane przez Miloszek Czas edycji: 2008-05-14 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chciałabym zacząć podkreślać oczy....
cienie i kredka nie mogą być ciemne bo jeszcze bardziej pomniejszą oko. Uważam że powinnaś używać kolorów bardziej jaskrawych, a oko możesz optycznie powiększyć używając kredki na dolna powiekę w kolorze białym, błękitnym, turkusowym lub jasna zieleń.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziękuję, ale myślałam o bardziej neutralnych kolorach... może brązy, beże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Brazy i beze owszem, ale pamietaj: ciemny braz na zewnatrz oka, jasniejsze posrodku, beze lub bialy cien wewnatrz.
Mozesz tez sprobowac kredki na powiece, eyelinerem albo kredka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
dolaczam sie do pytania, mam prawie identyczne oczy - malo widoczna powieke ruchoma i wyzej osadzone brwi.
na pewno takie oczy beda dobrze wygladac jesli ruchoma powieke zostawisz czysta/pokryjesz jasnym cieniem a w zaglebieniu pod lukiem rozprowadzisz ciemniejszy cien na calej szerokosci oka - to dodaje glebi i ladnie modeluje powieke ( ja tak robie, uzywajac glownie trojek clinique, szczegolnie fajne sa totally neutral), no i dobra maskara ktora doda wyrazu spojerzniu - tez mam takie rzesy i uzywam HI clinique lub max factor 200 cal, zawsze czarnej. kiedys codziennie robilam sobie smokey eye, super podkresla oko ale nie zagwarantuje ci powiekszenia. chce tez sprobowac z eyelinerem w najblizszym czasie. zglosze sie jak cos wymysle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dziękuję
![]() Wkrótce zaopatrzę się w cienie i postaram się coś "wyczarować" zgodnie z waszymi radami. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Najlepiej jak kupisz sobie cienie w zestwie, np 3 kolory w jednym, wtedy bedziesz wiedziala na 100% ze jest to dobry zestaw kolorow i nie bedziesz musiala sama kombinowac
![]() Aha i pamietaj, ze jesli chcesz powiekszyc optycznie oczy to bardzo wazne sa dobrze i starannie wytuszowane rzesy, najlepiej tuszem wydluzajacym, to optycznie powieksza oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.