|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
odżywki w tabletkach - czy działają?
czy wszelkie preparaty w tabletkach na łamliwe i osłabione paznokcie waszym zdaniem działają, czy lepiej potraktować takie zniszczone pazurki jakimiś maskami i kremami do paznokci oraz lakierami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: odżywki w tabletkach - czy działają?
Kremy do rak, nic nie zdiałają do paznokci.
Problemy z paznokciami moga byc spowodowane róznymi rzeczami: -dziedziczne- na to nie woele pomożesz -osłabione z powodów mechanicznych- praca, obgryzanie itp tu po prostu nalezy zacąc o nie dbac-nie obgryzac, a prace niszczące paznokcie (i dłonie ![]() -zła dieta- zacząc lepiejsie odzywac dbając o mikroelementy -inne powody Co do piguek- moga one pomóc (reguralnie brane!) jezeli paznokcie są niszczone wyniku uszkodzeń mechanicznych, bądź złej diety.
![]() |
#3 |
BAN stały
|
kremy i lakiery faktycznie niewiele mogą zdziałać, jak napisała moja poprzedniczka.co do tabletek, to ja w nie wierze - sama stosowałam wiele i np. taki ha-pantoten faktycznie u mnie zadziałał.
ale tak naprawdę to najlepiej wszystko stosować - i lakiery i kremy i łykać jakieś mikroelementy, to wtedy efekt murowany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
lakiery tylko utwardzają płytkę paznokcia z zewnątrz, nie odżywiają go, bo przecież sam paznokieć jest martwy, więc nie ma co odżywiać chyba
![]() suplementy - tak najbardziej. one działają "od wewnątrz" i dzięki nim paznokcie rosną mocniejsze i zdrowsze. z suplementów ja brałam tylko skrzyp i pokrzywę (średnie efekty) i ha-pantoten właśnie (bardzo dobre efekty, teraz biorę i polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.