|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jedzenie przed i po wysiłku...
Hej
![]() Mam pytanie,co można jeść po i przed wysiłkiem? Nie chcę żebyście wklejały mi jakieś regułki,które juz znam na pamięć. Potrzebuję pomocy,bo mam trening zaraz i nie wiem,czy zjeść kolację teraz,czy potem(obiad jadłam ok 13)? Jakie odstępy między treningami a posiłkami? A może zjeść coś, co pomoże mi bardziej w treningu? Potrzebuje przykładów i rad! Natychmiast! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jedzenie przed i po wysiłku...
Chętnie bym się dowiedziała, ale chyba lepiej zjeść przed, bo masz siły ale jakąś godzine, pół godziny przed, bo zaraz przed to źle na żołądek, będzie Cie bolał, a zaraz po treningu też źle, bo pewnie będziesz jadła szybko, a to niedobrze. Tak myślę.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja zawsze robie godzinke przerwy, bo raz probowalam i mi bylo niedobrze :/ Ale zalezy co chcesz cwiczyc, bo jak brzuch (ja robilam a6w) to lepiej nie, ale np. nogi chya nie maja za bardzo nic do tego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
wiec jak chodzilam do klubu fitness to intruktorka powiedziala mi ze przed to max pol godziny przed (inaczej bedziesz ciezka i np. jak zjesz zupe to bedziesz czula jak Ci sie przelewa w zoladku
![]() a co do posilku po treningu to jesli chce sie schudnac to godzine po treningu a jesli nie to jedz jak chcesz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja wiem, ze po treningu nalezy zjesc cos wysokobiałkowego i nie doprowadzac do takiej sytuacji,ze sie nie je nic bo sie chce schudnac bo nie wychodzi to na dobre.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
można użyć wyszukiwarki - posiłek treningowy, potreningowy
pewnie to zależy od rodzaju treningu, ja trenuje na siłowni, więc jeśli to jest wzmożony wysiłek to na pewno przed treningiem spożywamy węglowodany złożone typu płatki owsiane, kasza gryczana, jęczmienna, razowy chleb, makaron razowy, brązowy ryż od razu po treningu należy uzupełnić cukier więc można zjeść jabłko, banana - cukry proste najlepiej do 30 min od treningu zjeść białeczko, najlepiej byłoby serwatkowe (odżywki), jak nie to np. chudy twarożek itp. polecam poszperać jeszcze ogólnie nie rozumiem Twojego zwrotu: nie chcę żebyście wklejały mi jakieś regułki dobra regułka to: wyszukiwarka nie gryzie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.