![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
cienie pod oczami- pomocy
Chyba od kąd pamiętam miałam cienie pod oczami. Wypróbowałam już wiele korektorów, w sztyfcie, w płynie, pędzelku. Ale żaden nie zamaskował cieni do końca. Nakładam kilka warstw ale i to nic nie daje. Jak mam zakryć te straszne cienie ???Macie jakieś wypróbowane sposoby? sprawdzone korektory???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: cienie pod oczami- pomocy
ja również przyłączam się do pytania, co zrobić z tymi okropnymi cieniami?? mam ten sam problem, cienie towarzyszą mi w sumie od dzieciństwa, ma je też moja mama i nie wiem już jakich metod użyć, żeby się tego utrapienia pozbyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Już jest temat o korektorach na cienie pod oczami...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Jest dużo takich tematów, gdyż sama kiedyś szukałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja na dodatek że mam cienie pod oczami to jeszcze mam duże oczy więc widać je tym bardziej, a na dokładkę do tego wszystkiego jestem blondynką z jasną karnacją i mam jaśniuteńką oprawę oczu. A cienie sinoczerwone ;] słyszałam że dobry jest Hylexin czy coś takiego... ja używam żelu arnikowego firmy flos-lek i troszke pomaga... ale moge nałożyć tonę rozświetlacza i pudru a i tak widać ;/
Dermacol... podobno świetnie kryje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja także mam duże oczy, co prawda jestem szatynką, ale też mam jaśniutką karnację. A sińce sine... ![]() Nie będę się tutaj rozpisywać, ja przeczytalam większośc wątków i miałam zakupić kamuflaż ArtDeco, ale glosy były podzielone, tzn ponoć swietnie kryje, ale jest ciężki...Ja mam suchą skórę na policzkach, boję się, że ubydatni mi zmarszczki pod oczami ![]() Teraz mam Magic Concealer HR, ale będę polowała na próbkę Clinique, a jak sie sprawdzi to napewno zakupię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja teraz poszukuje Dermacolu, bo podopno kryje jak tynk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ja jestem szatynką z bardzo jasną karnacją. Jak wstaje rano nie mogę na siebie patrzeć. Mam duże worki pod oczami- sine i duże. Ale to utrapienie znika jak wezmę na początek dnia żel ze świetlikiem firmy flos lek. On ochładza okolice i znikają mi obrzęki. Potem szykując się do wyjścia z domu robie makijaż. Używam cudownego korektora pod oczy. Naprawdę polecam- L'Oreal Touche Magique!!!
Są dwa ocienie w sprzedaży jasny róż i beż. Pięknie rozświetla ![]() A jak już korektor nie pomoże to trzeba się ciągle uśmiechać ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Mam L'Oreal Touche Magique, jest dobry ale trzeba uwazać, żeby nie zrobić z siebie pandy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
nie zrobisz efektu pandy jak przypudrujesz potem lekko....
![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Np pudrem transparentnym lub rozświetlającym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Ja używam bardzo lekkiego. Najlepszy chyba sypki i matowy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam Loreal Touche Magique. Był całkiem niezły ^^
Ładnie krył, tylko trochę mało rozświetlał i troszkę za gęsty. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja chcialam wlasnie kupic dermacol ale odradzily mi go dziewczyny bo strasznie wysusza
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
no tak.. clinique są dość drogie.. ale chyba warto?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
na Tru jest za 46 zl wiec sie oplaca
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj przeglądałam stronę Clinique (UK), tam mają chyba 5-6 odcieni (2 do bardzo jasnej, 2 do jasnej i reszte do sredniej/ciemniejszej karnacji). Czy u nas tez sa takie numeracje? Byłam niedawno w Sephorze i widziałam, że stoisko z Clinique (kolorówką) swieci pustkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;7379590]Kurczę, tak kusisz...że chyba wezmę go w ciemno
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj przeglądałam stronę Clinique (UK), tam mają chyba 5-6 odcieni (2 dobardzo jasnej, 2 do jasnej i reszte do sredniej/ciemniejszej karnacji). Czy u nas tez sa takie numeracje? Byłam niedawno w Sephorze i widziałam, że stoisko z Clinique (kolorówką) swieci pustkami ![]() moja siostra jest w Krk i watpie ze uda mi sie ja namowic zeby sobie fotke kliknela bo nawet nie ma kiedy rano jak wstanie od razu make0up i do pracy a wraca o 22 wiec od razu leci myc sie i spac ale ona ma dosc powazne te since takie szaro granatowe i wyglada to podobnie jak nie raz sobie sinca nabijesz na nodze takiego powaznego i masz takiego ciemnego siniaka. dla mnie one wygladaja tak jakby nie spala przynajmniej od tygodnia. ten korektor ktory ona ma to odcien najjasniejszy a w sumie jestesmy z siostra dosc ciemnej karnacji ale chyba ten najlepszy jest ![]() http://www.clinique.com/templates/pr...CT_ID=PROD9479
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Tez mam STRASZNE cienie pod oczami. Kremy nic nie daja. Owszem redukuja opuchniecia i zaczerwienienia, ale cieni nic mi nie rusza. Uzywalam korektora Maybelline Everfresh i tak mi sie podobal, ze zuzylam 3 opakowania. Ostatnio siegnelam po Clinique (all about eyes) i musze powiedziec, ze jest po prostu genialny! Nie dosc, ze jest bardzo wydajny, wiec starczy chyba na dwa razy dluzej niz inne, to na dodatek slicznie kryje (kryje, a nie udaje, ze kryje ewentualnie kryje po nalozeniu 10 warstw
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziękuję bardzo za pomoc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Kupilam nr 01 (02 nie było), dziś będę próbować. Pod jedno oko nałoże HR 02, a pod drugie Clinique 01, zobaczę, co daje lepszy efekt. Narazie tylko widzę, że Clinique ma gęstszą konsystencję. Oby dobrze wyglądał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
A ten krem z flos-leku to naprawdę taki dobry? Ja kiedyś kupiłam IWOSTIN za prawie 40 zł i żadnych efektów nie było pieniądze zmarnowane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Chyba ok 40 zl, ale na allegro można kupić za niecale 30 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
To jeszcze ujdzie. A coś z tańszych godnego polecenia? A ten krem ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;7400748]Kupilam nr 01 (02 nie było), dziś będę próbować. Pod jedno oko nałoże HR 02, a pod drugie Clinique 01, zobaczę, co daje lepszy efekt. Narazie tylko widzę, że Clinique ma gęstszą konsystencję. Oby dobrze wyglądał
![]() Helena jest bardziej plynna , ale i mniej kryjaca. AAE jest tresciwy i dobrze kryje. U mnie sprawdza sie nie tylko pod oczami, ale jest swietny na naczynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wypróbowałam i zauważyłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
oj chyba sie skusze na ten clinique - u mnie rowniez nic nie kryje...a latem on nie splynie?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.