|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Straciłam wszystkie zęby
Mam 36lat , a już straciłam wszystkie zęby. Zawsze dbałam o nie i chodziłam do dentysty, niestety w wieku 21 lat zauważyłam że obsuwają mi się dziąsła, a kilka zębów zaczęło mi się chwiać. U dentysty dowiedziałam się że mam paradontozę, od razu zaczęłam leczenie ale niestety po 6 miesiącach wypadły mi 2 zęby. Po dodatkowych badaniach okazało się że moją paradontozę trudno będzie wyleczyć ponieważ jest spowodowana zaburzeniami hormonalnymi, które już wcześniej bardzo osłabiły moje dziąsła. Przez następny rok stopniowo traciłam zęby,
a te które mi pozostały i tak musiały zostać usunięte żebym mogła mieć zrobioną protezę. Od 6 miesięcy noszę sztuczne ząbki, ale nadal nie mogę się do nich przyzwyczaić. Nie stać mnie na implanty, i nawet nie wiem czy moje dziąsła nadawały by się do wszczepienia ich. Nie wiem czy kiedykolwiek się przezwyczaję do tego że jestem bezzębna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Straciłam wszystkie zęby
czy dało się uniknąć wypadania zębów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
wiesz co, pare lat temu mielismy tutaj podobny watek, dziewczyna byla w podobnym wieku. Sporo tam pisalismy, miala fajny avator , wlasne zeby sfotografowala i wygladalo jak dwie szczeki. Moze znajdziesz ten watek, poczytasz i ci pomoze zaakceptowac ten fakt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Zauwazyłaś, że już jest po fakcie? co da roztrząsanie co by bylo gdyby?
Autorko-no i co z tego że stracilaś? masz 2 opcje uznać, że życie sie skończyło i druga-życ pełnią życia. Truizm, ale działa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Kochana..na pocieszenie...miesiac przed slubem wypadla! Mi dwojka...koszmar...czeka mnie wizyta i usuwanie wszystiego co mi pozstalo,moj narzeczony juz powiedzial ze taka kolej w zyciu. Wazne e masz sie cxym usmiechac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkoda, że nie pomyślałaś, że ktoś może też mieć podobny problem i odpowiedź autorki mogłaby komuś pomóc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, w czym wy macie problem?
Autorka napisala, ze probowala zatrzymac chorobe, chodzila do dentysty i poddawala sie odpowiednim zabiegom. Gdyby nie problem z hormonami, to pewnie chorobe by zatrzymala w tym wczesnym stadium. Ja sama tez nabawilam sie paradontozy, mimo ze o zeby dbalam. Choroba zostala zatrzymana i licze ze do 50-tki albo i dluzej bede miec nadal moje zeby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
No jeśli masz problem z paradontozą to czyż nie łatwiej najpierw wybrać się do stomatologa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Nie jesteś jedyna ja chyba też stracę swoje przez własną głupotę . Ty przynajmniej dbałaś o swoje a ja.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
mOLDerator
|
Cytat:
Teraz już musztarda po obiedzie. Na Twoim miejscu zrobiłabym wszystko, aby mieć "nowe" zęby. Wszystko jest dzisiaj możliwe tylko kwestia finansów. Jeśli stać Cię na implanty to nie wiem nad czym się zastanawiasz. Osobiście uważam, że zęby to 50% wyglądu twarzy, jak dla mnie są mega ważne i na pewno nie zostawiałbym ich na Twoim miejscu teraz w takim stanie. Działaj! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy wiesz co to jest empatia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
mOLDerator
|
Wiem, natomiast nie wiem, co ma piernik do wiatraka w tym wypadku. Jest zapytanie- jest odpowiedź, nikogo nie urażająca. Wyluzuj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.