Straciłam wszystkie zęby - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-17, 12:32   #1
wojowniczka90
BAN stały

Straciłam wszystkie zęby

Mam 36lat , a już straciłam wszystkie zęby. Zawsze dbałam o nie i chodziłam do dentysty, niestety w wieku 21 lat zauważyłam że obsuwają mi się dziąsła, a kilka zębów zaczęło mi się chwiać. U dentysty dowiedziałam się że mam paradontozę, od razu zaczęłam leczenie ale niestety po 6 miesiącach wypadły mi 2 zęby. Po dodatkowych badaniach okazało się że moją paradontozę trudno będzie wyleczyć ponieważ jest spowodowana zaburzeniami hormonalnymi, które już wcześniej bardzo osłabiły moje dziąsła. Przez następny rok stopniowo traciłam zęby,
a te które mi pozostały i tak musiały zostać usunięte żebym mogła mieć zrobioną protezę.
Od 6 miesięcy noszę sztuczne ząbki, ale nadal nie mogę się do nich przyzwyczaić. Nie stać mnie na implanty, i nawet nie wiem czy moje dziąsła nadawały by się do wszczepienia ich.
Nie wiem czy kiedykolwiek się przezwyczaję do tego że jestem bezzębna.
wojowniczka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-17, 13:36   #2
aljenka
Raczkowanie

Dot.: Straciłam wszystkie zęby

czy dało się uniknąć wypadania zębów?
aljenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-17, 14:47   #3
201608040942
Konto usunięte

wiesz co, pare lat temu mielismy tutaj podobny watek, dziewczyna byla w podobnym wieku. Sporo tam pisalismy, miala fajny avator , wlasne zeby sfotografowala i wygladalo jak dwie szczeki. Moze znajdziesz ten watek, poczytasz i ci pomoze zaakceptowac ten fakt.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-17, 21:26   #4
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aljenka Pokaż wiadomość
czy dało się uniknąć wypadania zębów?
Zauwazyłaś, że już jest po fakcie? co da roztrząsanie co by bylo gdyby?

Autorko-no i co z tego że stracilaś? masz 2 opcje uznać, że życie sie skończyło i druga-życ pełnią życia. Truizm, ale działa dobrze Monika radzi-odkop wątek, ja bym na Twoim miejscu odkopała na youtubie filmiki z cyklu Łabędziem byc czy 10 kg mniej w 10 dni-wiekszosć Angielek po 30 ma sztuczne szczęki i na filmikach metamorfozowych to widać. I co? dalej są piękne, atrakcyjne i kochane
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-18, 22:34   #5
mokrybeatka
Przyczajenie

Kochana..na pocieszenie...miesiac przed slubem wypadla! Mi dwojka...koszmar...czeka mnie wizyta i usuwanie wszystiego co mi pozstalo,moj narzeczony juz powiedzial ze taka kolej w zyciu. Wazne e masz sie cxym usmiechac ))
mokrybeatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-20, 19:57   #6
aljenka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Zauwazyłaś, że już jest po fakcie? co da roztrząsanie co by bylo gdyby?
Nie, nie zauważyłam dlatego zapytałam 'czy dało się uniknąć wypadnięcia zębów', bo myślałam, że piszę w czasie przyszłym!
Szkoda, że nie pomyślałaś, że ktoś może też mieć podobny problem i odpowiedź autorki mogłaby komuś pomóc
aljenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 13:42   #7
201608040942
Konto usunięte

Dziewczyny, w czym wy macie problem?

Autorka napisala, ze probowala zatrzymac chorobe, chodzila do dentysty i poddawala sie odpowiednim zabiegom. Gdyby nie problem z hormonami, to pewnie chorobe by zatrzymala w tym wczesnym stadium.

Ja sama tez nabawilam sie paradontozy, mimo ze o zeby dbalam. Choroba zostala zatrzymana i licze ze do 50-tki albo i dluzej bede miec nadal moje zeby.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-21, 14:13   #8
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aljenka Pokaż wiadomość
Nie, nie zauważyłam dlatego zapytałam 'czy dało się uniknąć wypadnięcia zębów', bo myślałam, że piszę w czasie przyszłym!
Szkoda, że nie pomyślałaś, że ktoś może też mieć podobny problem i odpowiedź autorki mogłaby komuś pomóc
No jeśli masz problem z paradontozą to czyż nie łatwiej najpierw wybrać się do stomatologa?
Stary 2015-10-21, 17:04   #9
wampirzyca2222
BAN stały

Nie jesteś jedyna ja chyba też stracę swoje przez własną głupotę . Ty przynajmniej dbałaś o swoje a ja.....
wampirzyca2222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-22, 06:50   #10
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez wojowniczka90 Pokaż wiadomość
Mam 36lat , a już straciłam wszystkie zęby. Zawsze dbałam o nie i chodziłam do dentysty, niestety w wieku 21 lat zauważyłam że obsuwają mi się dziąsła, a kilka zębów zaczęło mi się chwiać. U dentysty dowiedziałam się że mam paradontozę, od razu zaczęłam leczenie ale niestety po 6 miesiącach wypadły mi 2 zęby. Po dodatkowych badaniach okazało się że moją paradontozę trudno będzie wyleczyć ponieważ jest spowodowana zaburzeniami hormonalnymi, które już wcześniej bardzo osłabiły moje dziąsła. Przez następny rok stopniowo traciłam zęby,
a te które mi pozostały i tak musiały zostać usunięte żebym mogła mieć zrobioną protezę.
Od 6 miesięcy noszę sztuczne ząbki, ale nadal nie mogę się do nich przyzwyczaić. Nie stać mnie na implanty, i nawet nie wiem czy moje dziąsła nadawały by się do wszczepienia ich.
Nie wiem czy kiedykolwiek się przezwyczaję do tego że jestem bezzębna.
Chodziłaś do dentysty, ale czy do specjalisty od paradontozy? Tacy również są.

Teraz już musztarda po obiedzie. Na Twoim miejscu zrobiłabym wszystko, aby mieć "nowe" zęby. Wszystko jest dzisiaj możliwe tylko kwestia finansów. Jeśli stać Cię na implanty to nie wiem nad czym się zastanawiasz. Osobiście uważam, że zęby to 50% wyglądu twarzy, jak dla mnie są mega ważne i na pewno nie zostawiałbym ich na Twoim miejscu teraz w takim stanie. Działaj!

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-22, 14:01   #11
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Chodziłaś do dentysty, ale czy do specjalisty od paradontozy? Tacy również są.

Teraz już musztarda po obiedzie. Na Twoim miejscu zrobiłabym wszystko, aby mieć "nowe" zęby. Wszystko jest dzisiaj możliwe tylko kwestia finansów. Jeśli stać Cię na implanty to nie wiem nad czym się zastanawiasz. Osobiście uważam, że zęby to 50% wyglądu twarzy, jak dla mnie są mega ważne i na pewno nie zostawiałbym ich na Twoim miejscu teraz w takim stanie. Działaj!
Czy czytałaś pierwszy post w całości?
Czy wiesz co to jest empatia?
Stary 2015-10-23, 07:57   #12
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Czy czytałaś pierwszy post w całości?
Czy wiesz co to jest empatia?
Wiem, natomiast nie wiem, co ma piernik do wiatraka w tym wypadku. Jest zapytanie- jest odpowiedź, nikogo nie urażająca. Wyluzuj.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości