|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Olejki bezzapachowe-rafinowane.Gdzie kupić?
Witam i pozdrawiam. Kolej na mnie i na mój dylemat.WIZAZANKI-pytanie na "wagę złota".Gdzie mogę nabyć, w małych opakowaniach, bezzapachowe /nie aromateryczne/ olejki roślinne takie jak; jojoba, aloe vera, migdałowy, sojowy, rozmarynowy, awokado,pestki winogron. Wśród Was są Takie, którym żadna informacja, gdzie, co i jak -nie jest obca. Właśnie na Was liczę. Pokierujcie moje nogi pod właściwy adres.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Re: Olejki bezzapachowe-rafinowane.Gdzie kupić?
CIAGNE WĄTEK>PILNE.WAZNE.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.pachnidlo.pl/pages/prod_s...=203&id_kat=34
chodzi o cos takiego?
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
"Dr. Beta"-seria "Polleny Aromy" Spółki z.o.o.
ul Klasyków 10 03-115 Warszawa, tel.(22) 811 42 75 mail:aroma@pollenaaroma.c om.pl www.pollenaaroma.com.pl Pakowane w buteleczki z ciemnego szkła po 100ml., ceny uległy nieznacznemu podwyzszeniu, podaje poprzednie: -olej z nasin winogron:11.75zł. -z awokado:20, 96zł. -ze słodkich migdałow:14,43zł. -z jojoby:38,36zł. Bywa, ze sa pormocje, wtedy cea jest korzystniejsza Pozdrawiam |
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny. Jesteście cudowne. Co prawda nie wszystkie są bezzapachowe, ale coś się wybierze. Jak jeszcze natkniecie się na jakieś żródło, to pięknie proszę- wróćcie do tematu. Za podane namiary
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Szpilka
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
niczko. Tak samo.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Palomino.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Niestety wiecej nie moge Ci pomoc, chyba, ze interesuja Cie sklepy w Niemczech. Pollena-Aroma jest dosyc znana w Polsce, wiec wpadla mi od razu do glowy.
Moze sklepy zielarskie lub apteki zajmuja sie sprzedaza czystych olejow roslinnych? |
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Zachęcona przez sąsiadkę (która wyjeżdża i będzie tu rzadziej zaglądać), w końcu postanowiłam się przyłączyć- i to jest mój debiut hihi
Enterpe |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Do czego się używa tych olejków?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Lazy.Debiut i to jaki owocny. Jeśli możesz, podaj; jaki sklepik i adresik - byłoby się przydało- lub spisz z łaski swojej, z buteleczki, dane producenta.Czy inne olejki też posiada? Wdzięcznośc moja równie ogromna jak dla pozostałych Dziewczyn, bardzo uczynnych.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe
Zaraz się okaże, jaka jestem utalentowana Poszperałam w necie i jeśli dobrze skojarzyłam parę faktów, to jest to Sklep Zielarski FITO, ul. Ordonówny 1, Białystok Choć i tak to się przyda raczej tylko, jeśli Enterpe jest z Białego Zresztą dogadanie się z jakimkolwiek sklepem tego typu czy apteką nie powinno być problemem- już nieraz zamawiałam w paru punktach różne rzeczy i najdalej po kilku dniach były do odbioru Natomiast na 100% zgadzają się poniższe dane- namiary na olejki i producenta: Przedsiębiorstwo Produkcji Farmaceutyczno - Kosmetycznej PROFARM Sp. z o.o. , ul. Słupska 18 , 84-302 (to kod z ulotki- na ich stronie internetowej napisano: 84-300) Lębork , tel./fax (059) 862 72 40, 863 33 03 www.profarm.com.pl e-mail: handel@profarm.com.pl "Olej ze słodkich migdałów" 100 ml - 8,95 zł (chyba, że właśnie zdrożał? Skład wg INCI: Prunus Dulcis, Tocopheryl Acetate. Z ulotki wynika, że jeśli chodzi o oleje bazowe, Profarm ma w ofercie także olej z nasion winogron (też bezzapachowy, z plantacji "eco"), oba w buteleczkach 50 i 100 ml. Produkują też olejki eteryczne i ich mieszanki (ja mam np. różany i geraniowy- 9,35,- i 7,35,- za 10 ml). Hmm... właściwie to mają również różne kosmetyki i leki- można poczytać na ich stronie. Cmok, cmok, cmok |
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
Kakusia
Takie olejki stanowią bazę do masażu- może byc bardziej profesjonalny, jak i takie domowe "głaskanie", walka z cellulitem itp. Mogą być używane solo, a można na dużą łyżkę "bazy" dokapnąć parę kropelek olejku eterycznego i wtedy działanie jest inne. Oczywiście, takie oleje sprawdzają się też jako dodatek do kąpieli, domowych maseczek itp. Hmmm... zastanawiam się, czy mogę zeskanować i wkleić tutaj ulotkę o olejkach... lub choćby jej fragment z instrukcją masażu- chętnie podpięłabym się do wątku nt. masażu i zapytała o zdanie specjalistę |
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Lazy.Jesteś niesamowita. Gdyby co, to napisz. Przeeepiękne dzięki TObie i Dziewczynom.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Olejki bezzapachowe-rafinowane.Gdzie kupić?
www.mazidla.com - być moze tu beda niektóre oleje
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Olejki bezzapachowe-rafinowane.Gdzie kupić?
a gdzie w Krakowie?
znacie jakies sklepy? EDYCJA: udalo mi sie upolowac olej ze slodkich migdalow w zielarskim ma ul. szlak nr chyba 14 Edytowane przez effcia82 Czas edycji: 2008-05-15 o 09:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.